Gyógyhatású készítmények madaraknak

A díszmadarak számára készített speciális gyógyhatású készítmények különböző problémákra kínálnak megoldást. Sajnos még a szakszerű tartás és az adott faj igényeinek megfelelő táplálás megléte mellett is előfordulhatnak például emésztési problémák és időszakos étvágytalanság tollas kedvenceinknél. Az ilyen típusú gondok hátterében leggyakrabban a hirtelen hőmérséklet változás/ingadozás, vagy a szokásos étrend megváltoztatása áll, de gyomorpanaszokat és étvágytalanságot okozhat például akár a kalitkacserével járó stressz is, amikor a kedvenced kikerül a már megszokott, ismerős környezetéből.

A gyógyhatású cseppek - amellett, hogy sikeresen kezelhetők velük a gyomor és emésztő szervrendszeri bántalmak (pl. hasmenés) -, kiválók megelőzés céljából történő alkalmazásra is. Ebből kifolyólag érdemes rendszeres jelleggel használnod őket, ha olyan egzotikus díszmadár gazdája vagy, amely hajlamos az ilyen jellegű problémákra.

A vedlés mindig egy kritikus periódus a madarak életében, ami esetenként eléggé megterheli a szervezetüket. A vedléssegítő ásványi cseppek segítségével jelentős mértékben könnyebbé teheted a kedvenced tollváltási időszakát. Mivel az ilyen típusú készítmények optimális mennyiségben és arányban tartalmazzák a madarak szervezete számára szükséges ásványi anyagokat, ezért a fészkelési, költési időszakban is hasznos segítséget nyújtanak.

Egyes díszmadár fajok kimondottan érzékenyek a huzatra, és a megfázásos megbetegedésekre. Szerencsére manapság már olyan speciális, gyógynövény-kivonatokat tartalmazó készítmények is kaphatók, amelyek ellenállóvá teszik a kedvenced szervezetét, erősítik az immunrendszerét, így az alkalmazásukkal minimálisra csökkentheted kis tollas barátod megbetegedésének esélyét.

Utoljára módosítva: 2024.02.13