Szállítóboxok kisállatokhoz

Ha csincsillát, aranyhörcsögöt, tengerimalacot, törpenyulat vagy más kistestű emlőst, esetleg hüllőt (kaméleon, leguán stb.) tartasz, akkor is előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag el kell szállítanod a kedvencedet (pl. az állatorvoshoz). Erre a célra a hagyományos műanyag dobozok, papírdobozok egyáltalán nem alkalmasak, mivel ilyenekben nem szállíthatók biztonságosan az állatok (nem szellőznek megfelelően, megsérülhetnek szállítás közben, kiszökhetnek belőlük stb.). Pont ezért felelős gazdiként mindenféleképpen gondoskodnod kell az általad tartott házi kedvenc biztonságos szállításáról, amire tökéletesen megfelelnek a kifejezetten erre a célra gyártott kisállat szállítóboxok.

A kedvenced számára minden szempontból optimális szállítóbox kiválasztásakor figyelembe kell venned az állat testméretét is. Gondolj csak bele, hogy egy egerek, hörcsögök szállítására alkalmas box jóval kisebb méretű, mint egy olyan típus, amiben nagyobb testű állatot (csincsilla, nyúl) is lehet szállítani. A szállítóboxok a kialakításuknak köszönhetően kiválóan szellőznek, és kellően kényelmesek is, viszont ha hosszabb útra viszed egy ilyen eszközben a kedvenced, akkor érdemes valamilyen, tiszta puha textilszövettel kibélelned a számára. Amennyiben gépjárműben viszed (pl. állatorvoshoz) a kedvenced egy a célra megfelelő szállítóboxban, akkor fontos, hogy az jól, stabilan legyen rögzítve, mivel a közúti közlekedés során előfordulhat, hogy hirtelen le kell fékezni a járművet. Ha a szállítóbox nincs megfelelően lefixálva, akkor elmozdulhat, leeshet az ülésről stb. ami a kedvenced sérüléséhez vezethet.

Az ilyen típusú termékeket a macskák szállítására alkalmas szállítóboxokhoz hasonlóan minőségi műanyagok felhasználásával állítják elő a gyártók, aminek köszönhetően rendkívül hosszú élettartamúak, szinte elnyűhetetlenek. Az általunk forgalmazott prémium minőségű termékek semmilyen toxikus anyagot, vagy más káros hatású vegyületet nem tartalmaznak, így ha mellettük teszed le a voksodat, akkor nem kell aggódnod a kedvenced egészsége miatt sem.

Utoljára módosítva: 2024.02.13