A kutyaszállító boxok használatáról

A kutyák (és egyéb házi kedvencek) szállítására használt boxok, dobozok több funkciót is elláthatnak. Először is, biztonságosan szállíthatjuk vele kedvencünket az autóban. De ezen kívül akár az állatorvosnál, vagy otthon is biztonságos, megnyugtató menedéket nyújthat kutyánk számára, ahova az állat bármikor visszabújhat.

Kutyus a csomagtartóban egy fémvázas szállítóboxban

A kutya szállító dobozhoz való szoktatása

Nagyon fontos, hogy fokozatosan szoktassuk kutyánkat a ketrechez. Első lépésként helyezd el a boxot nyitott ajtóval bent, vagy a kertben és engedd, hogy az állat megismerkedjen vele, ha meg ahhoz van kedve, akkor akár bele is menjen.

Utóbbi esetben hagyd, hogy addig maradjon benne, amíg a kedve tartja. Sőt, ha bemegy, adj neki jutalomfalatot.

Ha nem megy be, akkor próbálkozhatsz azzal, hogy a dobozba helyezed az aznapi eledelét, így a ketrec egy pozitív helyként rögzülhet számára.

Ha már gond nélkül és saját akaratából megy a ketrecbe, próbáld meg rövidebb időkre becsukni az ajtaját és idővel növelni a zárva tartott időt.

Minden esetre létezik megfelelő szállító box

Több egyéb márka terméke mellett mellett megtalálod nálunk a német Trixie szállító boxokot, amelyek számos méretben és típusban érhetőek el:

 • Az extra erős, alumínium keretű szállító boxok biztonságosak és kevésbé zajosak. Ezekben a széles rács betétek különösen jó szellőzést biztosítanak.
 • A főként műanyagból készült könnyű Capri boxok ideális megoldást nyújtanak a kézi, valamint csomagtartóban történő szállításra. A kutyás és macskás gazdiknak ajánlott típusok mellett megtalálhatóak az egyéb kisállatokhoz tervezett, felül nyitható dobozok is (Mini-Capri, Midi-Capri).
 • A Gulliver szállító dobozokat a legtöbb légitársaság is engedélyezte. A külön kapható kényelmes fogantyú és a kerekek még könnyebbé teszik a szállítást. A következő linkre kattintva találsz még további repüléshez alkalmas modellt.
 • A Vario könnyített fémvázas szállító táska strapabíró poliészterből és erős fémvázzal készül. Egyszerűen szét- és összeszerelhető, ideális például kiállításokra.

Fontos figyelmeztetés!

A szállító box nem használható arra az esetre, ha hosszabb időre egyedül szeretnéd hagyni az otthonodban kis kedvencedet, de nem mered szabadon hagyni, mert félsz, hogy tönkretenné a lakást. Ezekben az esetekben inkább kérd valaki segítségét, semmiképpen se hagyd egyedül bezárva ilyen kis helyen a kutyádat vagy macskádat.

Ha a kocsiban használod a ketrecet, győződj meg róla, hogy elegendő víz áll a kutyád rendelkezésére, illetve a nyári hőségben nehogy bezárva felejtsd az autóban!


Hozzászólások (1)

 • Kata

  Remek összefoglaló :) Mostanában egyre többször eszembe jut, hogy talán jobb lenne boxban autózni a kutyusunknak, vagy hám+biztonsági öv...Még meggondolom :)

  2017. 10. 30. 08:57Válasz a hozzászólónak

  Oszd meg a véleményed!

  Utoljára módosítva: 2024.02.13