Akváriumi víztesztek

A víztesztek jelentőségét sokan el szokták bagatellizálni, mert úgy vélik, hogy ezek teljesen szükségtelenek az akvárium működtetéséhez. Mi, akik közel 30 éves tapasztalattal bírunk a díszhal tartás, valamint egyes trópusi és szubtrópusi fajok szaporítása terén, pont az ellenkező álláspontot képviseljük ebben a kérdésben.

A víztesztekre minden akvaristának szüksége van, ami különösen igaz a kezdőkre, de a haladók számára is nélkülözhetetlenek a fontosabb vízértékek mérésére szolgáló tesztek. Arról már nem is szólva, hogy a tengeri akváriumok szerelmesei, a nano akváriumok rajongói és a növényes akvarisztika hívei is folyamatosan alkalmazzák őket, hiszen csakis a víztesztek segítségével tudják ellenőrizni, hogy nincsenek-e kritikus eltérések a sokszor több százezer forintos értékű, műalkotásnak is beillő medencéikben.

Ha kezdő vagy az akvarisztika terén, akkor az a legjobb, ha beszerzel egy komplett vízteszt szettet. Praktikus megoldás, hiszen egy ilyen termék minden szükséges eszközt tartalmaz, és ráadásul így nem kell egyesével kiválogatnod és beszerezned a számodra szükséges teszteket.

Amire mindenféleképpen szükséged lesz: ammónia és/vagy nitrit teszt, pH teszt, vízkeménység mérő készlet

Ezek sem árt ha kéznél vannak: Fe (vas) teszt, NO3 (nitrát) teszt, klór teszt, kH (karbonát keménység) teszt, Kalcium teszt (pl. ha tengeri akváriumod van)

Nálunk az akváriumod problémamentes üzemeltetéséhez szükséges összes víztesztet megtalálod, és a hagyományos boltokhoz képes jóval kedvezőbb áron vásárolhatod meg. Itt mindent egy helyen, pár kattintással beszerezhetsz és nem kell azzal bajlódnod, hogy boltról-boltra járva a polcok között bolyongva keresgéled ki a számodra szükséges termékeket.

Utoljára módosítva: 2024.02.13