Fűtőberendezések terráriumhoz

A terráriumban tartott egzotikus hüllők és kétéltűek számára egész évben rendkívül fontos a számukra ideális hőmérséklet állandó értéken történő tartása. Erre a célra tökéletesen alkalmasak a terráriumi fűtőberendezések, amelyek révén fenntartható az adott faj – vagy fajok – számára optimális mikroklíma. A gyártók többféle változatban állítják elő a terráriumok fűtéséhez megfelelő eszközöket, amelyek közül a terrárium talajában elhelyezhető fűtőlapok és fűtőkábelek a legnépszerűbbek.

A terráriumok fűtéséhez használatos fűtőlapok között olyan típusok is találhatók, amelyek révén egy száraz sivatagi környezet hőmérséklet viszonyai (desert típusú fűtőlapok), valamint olyanok is, amelyek segítségével egy trópusi esőerdőre jellemző környezet biztosítható (rainforest típusú fűtőlapok). Természetesen a fűtőkábelek révén is tökéletesen megoldható a terráriumok fűtése és a többféle teljesítményű változat közül könnyen kiválaszthatod a terráriumod méretéhez, illetve az általad tartott fajok igényeinek megfelelő modellt.

Amennyiben vízi teknősöket, kétéltűeket tartasz, akkor akár egy klasszikus akváriumfűtő révén is megoldhatod a vizük fűtését, vagy beszerezhetsz egy speciális, víz alá süllyeszthető terrárium fűtőt is.

Manapság már igen széles választék érhető el a különböző típusú terráriumfűtőkből, amelyek között speciális fűtősziklákat, fűtőköveket is találhatsz. Az ilyen típusú terrárium fűtők tökéletesen passzolnak a terrárium egyéb dekorációs elemeihez, így egyáltalán nem rontják annak összképét.

Utoljára módosítva: 2024.02.13