Prémium kölyök kutyatáp

A kölyökkutyák a növendék (Junior) felnőtt (Adult) kutyáktól eltérő mennyiségű és jellegű tápanyagot igényelnek. Ha fontos neked (kölyök)kutyád egészsége és (leendő) jóléte, akkor javasoljuk, hogy etesd kifejezetten a korának (Puppy), méretének (Small, Medium, Large) és lehetőleg fajtájának megfelelő táppal. Webáruházunk kölyökkutyáknak dedikált szekciójában számos minőségi eledel közül válogathatsz. A lenti szűrőket használva kevenced egyedi jellemzőit figyelembe véve finomíthatod tovább a kutyatápok listáját, hogy megtaláld a neki leginkább megfelelő eledelt. Kínálatunkban megtalálod a legtöbb prémium és szuperprémium márka kölyöktápját. Nem árt tudni, hogy a legtöbb kölyök kutyatáp szoptató szukáknak is adható.

Melyik a legjobb kölyök kutyatáp?

Nos, ez az a bizonyos kérdés, amire minden gondoskodó gazdi gyors és egyértelmű választ keres. A kérdés általában akkor merül fel bennünk elsőként, amikor a kutya kölyök igényei már nem kielégíthetőek az anyatej által. Egy kiskutya élete első négy hetében az anyatejen keresztül jut hozzá minden szükséges tápanyaghoz. Ezt követően nagyon fontos, hogy megbízható, minőségi kölyök kutyatáppal folytassuk az etetést az egészséges növekedés és gyors fejlődés érdekében.

Ahogy mindazon szokások, amelyeket gazdiként a kiskutya fejlődésének ezen első szakaszában vezetünk be, végigkövetik élete során és alakítani fogják a személyiségét, ugyanúgy hatással lesznek növekedésére és felnőttkori egészségére azok a tápanyagok, amelyekhez általunk kölyökkorában hozzájut. A kiskutyáknak sok vitamint és ásványi anyagot tartalmató táplálékra van szüksége, többek között immunrenszerük erősítése érdekében is. Ezért rendkívül fontos, hogy teljes értékű, minőségi kölyök kutyaeledellel tápláljuk őket.

Így például a manapság igen népszerű, szigorúan húsra épülő nedves diéta esetén előfordulhat, hogy bizonyos fontos tápanyagok kimaradhatnak az étrendből. Persze bizonyos száraztápokra alapozni szintúgy nem ajánlatos, különösen, ha azok a nagyáruházi, hipermarketes - nem teljes értékű - kutyatápok kategóriájába tartoznak. Erről részletesebben a különféle kutyatápok bemutatásánál már írtunk.

Szerencsére az Okosgazdi kölyök kutyatáp webáruház kínálatában található prémium és szuperprémium kiskutya eledelek etetésével biztos lehetsz benne, hogy kis kedvenced mindent megkap, amire fejlődő szervezetének szüksége van. Amit egy megfelelően kiegyensúlyozott, teljes értékű étrend mellett még fontosnak tartunk, az az, hogy a megfelelő tápanyagbevitelt gondos folyadékbevitel kísérje, mindig biztosítsunk friss ivóvizet kiskutyánknak, ugyanis ez elengedhetetlen a vesék és a máj egészséges fejlődésében, amelyre odafigyelni már kölyökkortól létfontosságú.

Prémium kölyök kutyatáp az Okosgazdin

A prémium kölyök kutyatáp tápanyagokban gazdag és könnyen emészthető. Webshopunkban többek között Acana, Belcando, Happy Dog, Happy&Fit, Julius-K9Royal Canin vagy Orijen kölyök kutyaeledelek széles kínálatából választhatsz, találsz így konzerves vagy alutálkás kiszerelésben kapható ízletes patét, amelyért a kiskutyák rajonganak és kölyök száraztápot is, amely pedig segít erősíteni a fogazatot és jellemzően apró tápszemcse méretével, esetenként formájával is igazodik a kölyökkutyák igényeihez, kisebb állkapcsához. Amennyiben többet is megtudnál ezekről a márkákról és az egyes kiskutyáknak készült tápjaikról, akkor ajánljuk, hogy fusd át a termékleírásokat webáruházunkban, ahol megtalálod az összetétel információkat és termékelőnyöket, ugyanúgy ahogy az adagolási útmutatókat, vagy korábbi vásárlóink véleményeit.

Nagyon fontos odafigyelni továbbá arra is, hogy kiskutyánkat mindig életkorának megfelelő táppal etessük. A kölyökkor egy meghatározó fejlődési szakasz, ilyenkor kizárólag csakis kölyök kutyatápot fogyaszthat, ugyanis csak ez tartalmazza teljeskörűen a számára szükséges tápanyagokat. Arról nem is beszélve, hogy a junior vagy felnőtt táp kölyökkutyáknál emésztési panaszokat okozhat, amit mindenképp szeretnénk elkerülni.

Száraztáppal történő etetés esetén, a könnyebb fogyasztás érdekében akár be is áztathatjuk a tápszemeket egy kis vízbe.

Javasoljuk, hogy mikor új kiskutya érkezik, akkor a kezdeti állatorvosi konzultáció során kérjük ki az állatorvos tanácsát a követendő étrend vonatkozásában, aki abban is tud segíteni, hogy milyen gyakorisággal etessük kölyökkutyánkat fejlődése különböző szakaszaiban. Minél fiatalabb egy kutya annál gyakrabban kell egy nap etetni.

Egészséges táplálkozás már kölyökkortól - Az autoimmun betegségek megelőzésének hatékony módja

Napjainkban kölyöktápok széles skálájából választhatunk, azonban némi utánajárás mindenképp ajánlott, mielőtt egy adott termék mellett döntünk. Valóban prémium kölyök kutyatápot kínál az általunk kiszemelt márka? Melyek a táp fő összetevői?

Csakúgy, ahogy mi magunknak, kiskutyánknak is feltétlenül szüksége van egészséges és kiegyensúlyozott étrendre. Sok összetevő, ami ugyan ízletesnek számít, nem tekinthető egészségesnek hosszútávon. Az egyszerűség kedvéért hasonlíthatjuk ezt akár gyorsétermi ételekhez esetünkben, embereknél.

Nem véletlen, hogy sajnos igen sok kutya szenved autoimmun betegségektől, akár már kölyök korban. Ennek megelőzése érdekében, az elmúlt évek alapos tudományos kutatásait követően, egyre több márka kezdett hipoallergén kölyök kutyatápot forgalmazni.                                       

Az Acana Puppy száraztáp sorozat, amely szintén kapható kölyök kutyatáp webshopunkban, értékes zöldség és gyümölcs, mint például sütőtök, alma és körte hozzáadásával készült. Ezen rostban gazdag, sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó eledelek hozzájárulnak a kölyökkutyák minden tápanyagszükségletének hatékony biztosításához. Ez a kiváló tápsorozat mindemellett gabonamentes is, ezzel is elősegítve, hogy kiskutyánk csak a legjobb összetevőket kapja, ami támogatja egészséges növekedését és fejlődését.

Manapság sajnos egyre több a csirkehúsra allergiás kutya, ezért esetenként kénytelenek vagyunk csirkementes kölyök kutyatápot választani kedvencünknek. Természetesen nem minden kutya allergiás a csirkehúsra, sőt szerencsére valójában jóval kisebb arányban tehető felelőssé a kutyák érzékenységéért a csirkehús, mint azt a legtöbb gazdi gondolja, mégis, ha ilyen tápot keresünk, akkor ezek egyike a Happy Dog Sensible Puppy - Lamb & Rice, amely egy kiváló minőségű, szárnyashús-mentes, könnyen emészhető, adalékanyagoktól mentes száraztáp. Azért nem árt tudni, hogy a csirkehús, mint fehérjeforrás kiváló választás egy fejlődő szervezet számára, így csak tényleg indokolt esetben iktassuk ki teljesen a kölyökkutya étrendjéből.

Amikor először kiskutyát, - vagy akár bármely kisállatot - nevelünk, gondozása során megtanuljuk, mennyire fontos az egészséges energiaszint fentartása, a dentális higénia, szőrzetük karbantartása. És persze azt is sokan tudják, hogy a kiskutya, majd felnőtt kutya elégtelen és rossz minőségű eledelekkel történő táplálása hosszútávon daganatos betegségekhez vezethet. Viszont sokan még csak nem is hallottak egy alattomos, lassan kialakuló betegség fajtáról, mégpedig az autoimmun betegségekről, amelyek kialakulása sok egyéb mellett szintén összefüggésbe hozható az elégtelen, nem megfelelő étrenddel. Az autoimmun betegség fő jellemzője, hogy az immunrendszert hiperaktivitásra készteti, ami hosszútávon különböző allergiák, rosszabb esetben súlyosabb neurológiai betegségek kialakulásához is vezethet. Szerencsére a manapság kapható magas minőségű kölyök kutyatápok ezen betegség fajták kialakulásának megelőzésében is segítségünkre lehetnek.

A kölyökkortól a junior kutyakorig

Fontos figyelembe venni továbbá, hogy a kölyökkutyák táplálkozási igényei fajtánként is eltérnek. A csivava kölykök például csak 9 hónapos korukig folytatják a növekedést, egy éves korukra pedig elérik a felnőttkort.

Ezzel ellentétben a nagytestű kutyakölykök, mint például a golden retriever 18 hónapos korára, rottweiler kölykök pedig csak hároméves korban érik el a teljes felnőttkort, ebből kifolyólag más kutyatápot igényelnek kölyökkorban, mint a kistestű kutyakölykök.

Míg a már említett csivava esetében életük nyolcadik-kilencedik hónapja környékén elkezdhetjük a szoktatást a kölyök kutyatápról egyből a felnőtt tápra, a nagytestű kutyakölykök esetében azonban mindenképp szükségünk van a junior kutyatápra. A junior kutyatáp feladata áthidalni a kölyöktáp és a felnőtt kutyatáp közti időszakot.

Általában nagytestű kölyökkutyánk életének nyolcadik hónapjában már elkezdhetjük a junior tápra való áttérést, azonban az ezt követő időszak hossza, azaz mikor érdemes junior tápról felnőtt tápra váltani, már fajtánként változik. A dán dog és a rottweiler esetében például a junior életkor 24 hónapos koruk eléréséig tart.

A kölyök kutyatáppal ellentétben a junior táp már nem csak a magas energiaszint fenntartására szolgál, hanem sokkal inkább koncentrál a növekedésre, pontosabban azon betegségek hatékony megelőzésére, amelyek lassíthatják, vagy rosszabb esetben megállíthatják az egészséges növekedés folyamatát a nagytestű kutyakölykök esetében. 

A legfontosabb cél az egészséges, boldog és emlékezetes kölyökkor

Kizárólag a legmagasabb minőségű márkákkal és világszinten elismert receptekkel dolgozunk, amelyek világszerte kölyökkutyák milliói számára segítettek az egészséges étrend kialakításában. Hogy megkönnyítsék a gazdik dolgát, ezen tápok gyártói a csomagoláson egyértelmű formában tüntetik fel a megfelelő adagolást kor és súly szerint. A természetes összetevők és évek gondos tudományos és orvosi kutatásai együttesének köszönhetően könnyen elérhető és változatos kölyökkutya tápok széles választékát tudjuk nyújtani kiskutyája számára, ezzel biztosítva az egészséges fejlődést és sok boldog pillanatot kiskedvence társaságában.

Utoljára módosítva: 2024.02.13