3 vélemény és 1 kérdőíves értékelés alapján

Acana Pacifica Dog

Az Acana Pacifica Dog egy teljes értékű, gabonamentes száraz kutyatáp az összes fajta részére bármely életszakaszban. A Csendes-óceánban élő bőséges és változatos halállomány lehetőséget adott az Acana csapatának arra, hogy megalkossa az Acana Pacifica terméket. A halakat vadon és fenntartható módszerrel fogják Vancouver-sziget északi partjai közelében hullámzó vizekből. Az Acana Pacifica tele van ízletes halhúsokkal, ezért bőségesen tartalmaz állati eredetű fehérjéket, melyek elengedhetetlenek az állat megfelelő táplálásához.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Napi etetési mennyiség és költség

Acana Pacifica Dog

 
${a[h.data]}
${a[h.data]}

Kapcsolódó termékkategóriák

Acana

Kanadában, a több mint 35 éves múltra visszatekintő Acana csapata tisztában van vele, hogy a modern kutya hasonlóan épül fel, mint a vadon élő farkas, ezért hisznek abban, hogy ugyanazt is kell ennie.

A szürke farkas az összes kutya közös őse. Évszázadok során, a céltudatos tenyésztői tevékenység következtében, számtalan kutyafajta alakult ki, mialatt a belső anatómiai felépítésük érdemben nem változott. Ezért semmi meglepő nincs abban, hogy a modern kutya tápanyagszükséglete szinte teljesen megegyezik a vadon élő rokonéval.

Acana  Biológiailag Megfelelő  eledel

Bőséges húsokban és állati fehérjékben

A kutyád egy ragadozó, biológiai szükséglete a húsban bőséges táplálék. Az éles fogak, a kizárólag vertikális mozgásra képes állkapocs, továbbá a rövid emésztőrendszer a húsokat, az azokban található fehérjéket, és a zsírokat hatékonyan feldolgozzák.

Nem használnak borsó-vagy burgonyafehérje-kivonatot, az Acana fehérjetartalma állati (nem növényi) eredetű, ezért az összes esszenciális aminosav a megfelelő mennyiségben és minőségben jut a kutya szervezetébe.

Természetes arányok

Az "EgészPréda" (WholePrey™) szemlélet azt jelenti, hogy a húsokat, belsőségeket, csontokat és porcokat az elejtett prédaállat arányainak megfelelően használják fel. Ezért a szükséges tápanyagok döntő részét az Acana természetes formában tartalmazza, emiatt nagyon kevés szintetikus kiegészítő (szükségeltetik) kerül a tápba.

Alacsony szénhidrát tartalom

A kutya természetes étrendjében nagyon kevés szénhidrátot fordul elő. Az Acana szakemberei a kutyák esetében is a túlzott szénhidrátbevitelt tartják felelősnek az elhízásért és az egyre gyakrabban előforduló cukorbetegségért. Ezért eledeleikben egyáltalán nem használnak gyors felszívódású szénhidrátokat, mint például kukorica, rizs, tápióka vagy burgonya. Helyettük egy alacsony glikémiás gabona, a hasított zab a szénhidrátforrás. A zabban található emészthető szénhidrátok fokozatosan jutnak be a véráramba, ezért a vércukor szintje nem ugrik fel, hanem stabil marad, csökkentve az elhízás kockázatát.

Acana Heritage

Acana Heritage tápcsalád

Az Acana Heritage termékcsalád receptjei az eredeti, "Biológiailag Megfelelő" (Biologically Appropriate™) termékek, amelyek képviselik a cég hagyományait, miszerint a gyártás során felhasznált friss alapanyagokat az üzem környékén gazdálkodó, megbízható farmerektől, rancserektől és halászoktól vásárolják.

Ez azt jelenti, hogy az Acana Heritage kutyatápok tele vannak a prérifarmokról származó szabadon tartott csirkével és egész, mélyalmos tojással, továbbá a Csendes-óceánból vadon fogott lepényhallal. Az állati alapanyagok frissen és a WholePrey™ arányaiban kerülnek a termékbe, ezért biztosítják a kutya teljes tápanyagszükségletét.

A termékeket az Acana saját "konyhájában" gyártják 1985 óta, Kanada Alberta tartományában. Kizárólag a "Biológiailag Megfelelő Friss Alapanyagok" szabványának megfelelő összetevőket használnak fel. Az összes kutyafajtának - életszakasztól függetlenül - van megfelelő Acana Heritage termék.

Acana Regionals tápcsalád

Acana Regionals tápcsalád

A környék (Kanada, Alberta) mezőgazdasága által inspirált kutyaeledelek követik az Acana hagyományait, és több húsból készülnek, mint bármikor korábban. A 70% különféle hús (a mennyiség fele friss vagy nyers) nagyon jól tükrözi a Nyugat-Kanada termékeny prériföldjein, fűben gazdag rancsain tenyésztett állatok, illetve a Csendes-óceánból és a hideg északi tavaiból fogott halak rendkívüli változatosságát.

Acana Singles

Acana Singles tápcsalád

Egyetlen fehérjeforrást tartalmazó, Biologically Appropriate™ termékek érzékeny kutyák részére. Az Acana Singles termékek 50% új-zélandi bárányból, Yorkshire sertésből, szabadon tartott kacsából vagy csendes-óceáni szardíniából készülnek. A húsok, belsőségek és porcok az "EgészPréda" (WholePrey™) arányaiban kerülnek az eledelbe, így a tápanyagok optimális mennyiségben és természetes formájukban jutnak be a kutya szervezetébe. Előbbiek okán radikálisan tudják csökkenteni a szintetikus kiegészítők számát. Minden egyes termék egyféle állati fehérjét tartalmaz, ezért bármilyen fehérje-allergia gyanúja esetén használhatók eliminációs-provokációs diétához.

A termékekhez különféle meghatározó étrendi rostforrások tartoznak: a bárányhoz a Red Delicious alma, a Yorkshire sertéshez a pézsmatök, a csendes-óceáni szardíniához a fodorkel, a spenótlevél és a tarlórépalevél. Mindez kiegészül gyümölcsökkel, zöldségekkel és gyógynövényekkel, ezért az érzékeny emésztőrendszerű kutyusok problémájára is megoldás lehet az Acana egyfehérjés termékcsalád.

Acana Classic

Acana Classics tápcsalád

Három különleges Acana Classic eledel, rengeteg hússal (50%), mint például a környező prérifarmokon (Kanada, Alberta) tenyésztett szabadon tartott csirke és pulyka, a Csendes-óceánból fogott halak, vagy ízletes vörös húsok Alberta hatalmas és termékeny rancsairól.

Részletes termékinformációk

Acana Pacifica

A Csendes-óceán gazdag forrása a prémium minőségű halfajtáknak. Az Acana a Vancouver-sziget észak-nyugati részén tevékenykedő független halászoktól vásárolja a jól emészthető és különleges fehérje-és halolajforrást biztosító lazacot, lepényhalat és heringet. A speciális termékben nincs semmilyen szárazföldi állatból származó fehérje vagy zsír, ezért allergiagyanú esetén eliminációs- provokációs diétához is ideális választás.

Az Acana Pacifica elkészítéséhez sokféle és nagy mennyiségű halat főznek meg: hering, szardínia, lepényhal, tőkehal és vöröscsíkos sziklahal. A halak frissen és egészben érkeznek az üzembe naponta, megőrizve értékes tápanyagaik integritását.

Kizárólag megbízható halászoktól vásárolnak közvetlenül, ezért az élelmiszerlánc a lehető legrövidebb. A halak emberi fogyasztásra alkalmasak.

A halhúsokban található fehérjék és olajak rendkívül értékes tápanyagok, biológiai értékük (emészthetőségük) magas. A halolajban található Omega 3 zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet számára; gyulladáscsökkentő hatásuk bizonyított és az idegrendszer kifejlődésére és működésére is jótékony hatással vannak. A tápanyagok érzékenyek a különféle gyártási folyamatokra, csökken az integritásuk, ezért egy korszerű száraztápban található alapanyagok feldolgozottsági szintje alacsony. Az Acana Pacifica gyártása során felhasznált halhúsok 22%-a friss, azaz nem történik fagyasztás és tartósítószereket sem használnak a szállítás során.

A sok hús mellett a gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények széles választéka teszi teljessé a ragadozó kutya számára ideális étrendet. A zöldségek és gyümölcsök 7%-a frissen érkezik a gyárba, ezzel is csökkentve a termék feldolgozottsági szintjét.

A három makrotápanyagból – fehérje, zsír és szénhidrát- kizárólag a túl sok szénhidrát jelent egészségügyi kockázatokat. A fehérje nélkülözhetetlen tápanyag, az étrendben található mennyiségének nincs egészségügyi felső határ értéke. A zsírokat pedig nagyon jól emészti a kutya, nem alakulnak ki plakkok az érfalon, és néhány zsír (DHS és EPS) esszenciális. Ezért nagyon fontos jellemzője egy tápláléknak aglikémiás terhelése, ami azt mutatja, hogy az étrendben található egyszerű és összetett szénhidrátoknak milyen a glikémiás indexe, és ezek milyen mennyiségben fordulnak elő. A sok könnyen felszívódó szénhidrát jelentősen és hirtelen megemeli a vércukor szintjét, ez hasnyálmirigyet nagy mennyiségű inzulin termelésére készteti; ehhez a folyamathoz nagyon sok betegség köthető: elhízás, inzulinrezisztencia, szerzett cukorbetegség stb.

A termék kizárólag a díjnyertes gyárban, Kanada Alberta tartományában készül. A felhasznált alapanyagok minősége, a makrotápanyagok aránya és az alacsony glikémiás terhelés garantálja a kutya korszerű és egészséges táplálékát minden életkorban.

Az alacsony szénhidráttartalmú és halfehérjékben gazdag Acana Pacifica biztosítja az összes fajtájú kutya tökéletes kondícióját bármely életszakaszban. Érdemes átolvasnod az összetétel listáját!

Összetevők: Friss egész csendes-óceáni hering (14%), friss egész csendes-óceáni szardínia (12%), friss egész nyílfogú lepényhal (8%), dehidratált egész hering (8%), dehidratált csendes-óceáni tőkehal (7%), dehidratált csendes-óceáni sárga tőkehal (7%), egész zöldborsó, egész vörös lencse, egész csicseriborsó, egész zöld lencse, sávos tőkehal olaj (6%), friss egész ezüst tőkehal (4%), friss egész vöröscsíkos sziklahal (4%), egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, hidegen sajtolt napraforgóolaj, lencserost, szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított tőkehalmáj (0,1%), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Kiegészítők: E-vitamin, cink-kelát és réz-kelát.
Természetes módon, kevert tokoferolokkal (E-vitamin) és rozmaringolajjal tartósítva. Probiotikum: Enterococcus faecium.

Az Acana Pacifica tápszemcsék alakja és színe eltérő lehet a gyártás során felhasznált friss és természetes alapanyagok miatt!

Kalóriamegoszlás:

Metabolikus energia 3512 kcal/kg, vagy 421 kcal per 250 ml-es pohár; az energia 33 százaléka fehérjékből, 41 százaléka zsírokból, 26 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből.

Friss ivóvíz biztosítása folyamatosan szükséges. Az állat által használt tálakat rendszeresen tisztítsa és fertőtlenítse! A kórokozók elszaporodása az evőeszközök felületén egészségügyi problémákat okozhat.

Analitikai összetevők

 • Nyersfehérje (min.) 35%
 • Nyerszsír (min.) 17%
 • Szénhidrát (NFE.) 23%
 • Nyersrost (max.) 6%
 • Nedvesség (max.) 12%
 • Nyershamu (max.) 7%
 • Kalcium (min.) 1,5%
 • Foszfor (min.) 1,1%
 • Omega 6 (min.) 2,0%
 • Omega 3 (min.) 2,0%
 • DHS (min.) 0,9%
 • EPS (min.) 0,7%
 • Glükózamin (min.) 700 mg/kg
 • Kondroitin-szulfát (min.) 900 mg/kg

Vitaminok

 • A-vitamin 11 000 NE/kg
 • D3-vitamin 2 500 NE/kg
 • E-vitamin 260 NE/kg
 • B1-vitamin (tiamin) 21 mg/kg
 • B2-vitamin (riboflavin) 21,2 mg/kg
 • B3-vitamin (niacin) 150 mg/kg
 • B5-vitamin (pantoténsav) 23 mg/kg
 • B6-vitamin (piridoxin) 18 mg/kg
 • B12-vitamin 0,20 mg/kg
 • Folsav 2,15 mg/kg
 • Kolin 2 100 mg/kg

Ásványi anyagok

 • Nátrium 0,45%
 • Klorid 0,75%
 • Kálium 0,85%
 • Magnézium 0,10%
 • Vas 150 mg/kg
 • Cink 180 mg/kg
 • Réz 24 mg/kg
 • Mangán 17 mg/kg
 • Jód 3,14 mg/kg
 • Szelén 0,85 mg/kg

Aminosavak

 • Lizin 2,31%
 • Treonin 1,38%
 • Metionin 0,81%
 • Izoleucin 1,37%
 • Leucin 2,37%
 • Valin 1,64%
 • Arginin 2,21%
 • Fenil-alanin 1,34%
 • Hisztidin 0,71%
 • Triptofán 0,37%
 • Cisztin 0,37%

Gyógynövények

 • Cikóriagyökér 400 mg/kg
 • Kurkumagyökér 100 mg/kg
 • Máriatövis 100 mg/kg
 • Bojtorjángyökér 100 mg/kg
 • Levendula 100 mg/kg
 • Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
 • Csipkebogyó 100 mg/kg

Kalóriatartalom-és megoszlás

Összehasonlítva a hagyományos száraz tápokkal, az Acana több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból, a makrotápanyagok így ideális arányban látják el a szervezetet energiával, a kutya folyamatosan csúcsformában lesz.

ME (számított metabolikus energiatartalom) = = 3 850 kcal/kg vagy 462 kcal per 250 ml-es pohár (120 g). Az energia 36 százaléka fehérjékből, 40 százaléka zsírokból, 24 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből származik.

Adagolási útmutató

Az Acana Pacifica bármely fajta kutyának megfelelő minden életszakaszban. Hasonlóan hozzád, a kutyádnak is a rá jellemző kalóriamennyiségre van szüksége, melyet számos tényező befolyásolhat, például környezet, kor, aktivitási szint stb.

Az alábbi táblázat kiinduló mennyiségeket tartalmaz, amelyeket lehet módosítani az ideális testsúly és a tökéletes kondíció fenntartása érdekében. Azt javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd a kutyád súlyát, és ha szükséges, változtass a mennyiségen. Napi kétszeri etetést javaslunk, friss és tiszta víz biztosítása folyamatosan szükséges.

Acana Pacifica táblázat

A napi adagok kiméréséhez használj 250 ml űrtartalmú poharat, amelybe 120 gramm eledel fér. Szárazon vagy enyhén nedvesen is adhatod a kutyának. A minőség megőrzése érdekében, a zsákot gondosan zárd vissza, száraz és hűvös helyen tárold.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (3)


  Katona Zsuzsanna  -  2020. 10. 10. 06:17

  Fekete labrador kutyám van, aki imádja. Csodálatos fényes és puha lett a bundája tőle. Nagyon jó választás volt, akár a többi Acana táp. Csak ezekkel etetjük, és nem tervezünk mást adni neki. A legjobb. Szerintem ettől már nincs feljebb.

  Vendég (#27B56)  -  2019. 02. 11. 11:49

  Egy ételallergiás, 12. éves Westie lányommal kb. 10 éve etetem az Acana Pacifica dog száraztápot úgy, hogy ezt megelőzően rengeteg problémánk volt az egyéb, akár ún. Hypoallergén tápokkal is... A kutyi boldog, kiegyensúlyozott társam, semmi "mellétáplálás", néha főzés közben egy kevés zöldség, gyümi... Köszönöm Acana!!!!!!!!! Fodorné Ági Szolnok

  Vendég (#C5A4)  -  2018. 05. 31. 05:51

  Akita kutyám elég válogatós, már többféle ízű Acana tápot kipróbáltam. Szereti ezt a tápot, jó az illata, bár most nem eszi meg a kimért mennyiséget, de valószínűleg a meleg miatt.

Vásárlóink válaszolták a termék értékelő kérdőívre (1)


Először vásároltál ebből a kutyatápból vagy rendszeres vásárlója vagy?

rendszeres felhasználó vagyok

Ajánlás, reklám, saját kutatás vagy más alapján választottad először ezt a tápot kutyádnak?

ajánlották, utánanéztem és meggyőzött

Milyen fajtájú kutyát etetsz vele?

labrador

Milyen életkorú kutyát etetsz vele?

4,5 hó

Mennyi ideje, illetve milyen idős korától eteted ezzel a táppal a kutyádat?

3 hónapos

A táp szemcsemérete és formája megfelelő a kutyádnak?

igen

Naponta hányszor és mekkora adagot etetsz belőle a kutyáddal?

3x naponta 110 g

Milyen főbb szempontok alapján döntöttél kifejezetten eme kutyatáp mellett, szemben a többi hasonló termékkel?

minőség

Volt-e bármilyen (egészségügyi) problémája, speciális táplálási szükséglete kutyádnak, amiért ezt a tápot kezdted etetni vele? Megfigyeltél-e bármilyen pozitív, esetleg negatív változást a kutyádon, amióta ezzel eteted? Kutyád emésztése, széklete, bőre, szőrzete, lehelete, fogazata, izomzata, immunrendszere, közérzete, esetleg egyéb hogyan változott a hatására?

nem, de nem is szeretném, ezért kapja a legjobbat

Szerinted tartalmaz-e mindent ez a táp, amely kutyád teljes értékű táplálásához szükséges, vagy fontosnak tartod kiegészíteni kedvenced étrendjét további más eledellel, táplálékkiegészítővel?

maximálisan mindent

Mennyire vagy elégedett a táp csomagolásával, illetve az azon feltüntetett információkkal - etetési táblázat, összetevők listája feltüntetésre került-e, visszazárható-e a csomagolás, stb?

maximálisan elégedett vagyok

Érzékszervi megfigyelés alapján milyennek találod a táp állagát, frissességét, illatát?

mintha rántott halat csinálnék ott hon a családnak.

Hogy látod, ízlik a Acana Pacifica Dog a kutyádnak?

IMÁDJA !!!!!

Mennyire volt könnyű a korábbi tápról erre átszoktatnod kutyádat?

Nagyon könnyen ment

Milyennek találod a tápot ár/érték tekintetében? Más hasonló termékekhez képest milyennek találod a minőségét?

Sokkal jobb

Összességében meg vagy-e elégedve a termékkel? Hozta-e az általad elvártakat?

Maximálisan elégedett vagyok , és gyönyörű a kutyus szőre tőle !!

Vásárolsz-e majd újra a termékből, ha elfogy? Ha nem, miért nem?

mindenképpen.

Ajánlottad, ajánlanád-e kutyás barátaidnak, ismerőseidnek ezt a tápot?

igen.

Ha nem vagy maradéktalanul elégedett a termékkel, akkor milyen más kutyatáp kipróbálását tervezed?

csak ezt és az ebbe a családba tartozó más ízeket fogja kapni

Van-e bármi, amit még el szeretnél mondani a termékkel kapcsolatban?

csodálatos termék ! Drága, de minőségi és megéri az árát. Fényévekkel jobb bármilyen egyéb szuper prémium táptól. Csodálatosa fényes a fekete labradorom bundája tőle, és a széklete is megfelelő. A kutyus pedig imádja

Katona Zsuzsanna
Korábbi vásárló

Utoljára módosítva: 2024.02.13