3 vélemény alapján

Acana Grasslands Dog

Az Acana Grasslands Dog egy teljes értékű gabonamentes kutyatáp. Új-zélandi bárány, a friss tojás, a vadon halászott északi süllő és csuka biztosítja a könnyen emészthető fehérjék széles választékát. A dús fűvel borított legelők és a kanadai északi tavak inspirálták az Acana Grasslands kifejlesztését. A fehérjék és zsírok széles választékát garantálja a bárány, a szabadon tartott kacsa, a mélyalmos tojás és az északi csuka. A vörös hús, a baromfi, a tökéletes fehérjeforrás tojás és az édesvízi hal naponta frissen vagy nyersen érkeznek. Az alacsony szénhidráttartalmú és fehérjékben bőséges Acana Grasslands támogatja az összes fajtájú kutya tökéletes kondícióját bármely életszakaszban. Érdemes átolvasnod az összetétel listáját!

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Napi etetési mennyiség és költség

Acana Grasslands Dog

 
${a[h.data]}
${a[h.data]}

Kapcsolódó termékkategóriák

Acana

Kanadában, a több mint 35 éves múltra visszatekintő Acana csapata tisztában van vele, hogy a modern kutya hasonlóan épül fel, mint a vadon élő farkas, ezért hisznek abban, hogy ugyanazt is kell ennie.

A szürke farkas az összes kutya közös őse. Évszázadok során, a céltudatos tenyésztői tevékenység következtében, számtalan kutyafajta alakult ki, mialatt a belső anatómiai felépítésük érdemben nem változott. Ezért semmi meglepő nincs abban, hogy a modern kutya tápanyagszükséglete szinte teljesen megegyezik a vadon élő rokonéval.

Acana  Biológiailag Megfelelő  eledel

Bőséges húsokban és állati fehérjékben

A kutyád egy ragadozó, biológiai szükséglete a húsban bőséges táplálék. Az éles fogak, a kizárólag vertikális mozgásra képes állkapocs, továbbá a rövid emésztőrendszer a húsokat, az azokban található fehérjéket, és a zsírokat hatékonyan feldolgozzák.

Nem használnak borsó-vagy burgonyafehérje-kivonatot, az Acana fehérjetartalma állati (nem növényi) eredetű, ezért az összes esszenciális aminosav a megfelelő mennyiségben és minőségben jut a kutya szervezetébe.

Természetes arányok

Az "EgészPréda" (WholePrey™) szemlélet azt jelenti, hogy a húsokat, belsőségeket, csontokat és porcokat az elejtett prédaállat arányainak megfelelően használják fel. Ezért a szükséges tápanyagok döntő részét az Acana természetes formában tartalmazza, emiatt nagyon kevés szintetikus kiegészítő (szükségeltetik) kerül a tápba.

Alacsony szénhidrát tartalom

A kutya természetes étrendjében nagyon kevés szénhidrátot fordul elő. Az Acana szakemberei a kutyák esetében is a túlzott szénhidrátbevitelt tartják felelősnek az elhízásért és az egyre gyakrabban előforduló cukorbetegségért. Ezért eledeleikben egyáltalán nem használnak gyors felszívódású szénhidrátokat, mint például kukorica, rizs, tápióka vagy burgonya. Helyettük egy alacsony glikémiás gabona, a hasított zab a szénhidrátforrás. A zabban található emészthető szénhidrátok fokozatosan jutnak be a véráramba, ezért a vércukor szintje nem ugrik fel, hanem stabil marad, csökkentve az elhízás kockázatát.

Acana Heritage

Acana Heritage tápcsalád

Az Acana Heritage termékcsalád receptjei az eredeti, "Biológiailag Megfelelő" (Biologically Appropriate™) termékek, amelyek képviselik a cég hagyományait, miszerint a gyártás során felhasznált friss alapanyagokat az üzem környékén gazdálkodó, megbízható farmerektől, rancserektől és halászoktól vásárolják.

Ez azt jelenti, hogy az Acana Heritage kutyatápok tele vannak a prérifarmokról származó szabadon tartott csirkével és egész, mélyalmos tojással, továbbá a Csendes-óceánból vadon fogott lepényhallal. Az állati alapanyagok frissen és a WholePrey™ arányaiban kerülnek a termékbe, ezért biztosítják a kutya teljes tápanyagszükségletét.

A termékeket az Acana saját "konyhájában" gyártják 1985 óta, Kanada Alberta tartományában. Kizárólag a "Biológiailag Megfelelő Friss Alapanyagok" szabványának megfelelő összetevőket használnak fel. Az összes kutyafajtának - életszakasztól függetlenül - van megfelelő Acana Heritage termék.

Acana Regionals tápcsalád

Acana Regionals tápcsalád

A környék (Kanada, Alberta) mezőgazdasága által inspirált kutyaeledelek követik az Acana hagyományait, és több húsból készülnek, mint bármikor korábban. A 70% különféle hús (a mennyiség fele friss vagy nyers) nagyon jól tükrözi a Nyugat-Kanada termékeny prériföldjein, fűben gazdag rancsain tenyésztett állatok, illetve a Csendes-óceánból és a hideg északi tavaiból fogott halak rendkívüli változatosságát.

Acana Singles

Acana Singles tápcsalád

Egyetlen fehérjeforrást tartalmazó, Biologically Appropriate™ termékek érzékeny kutyák részére. Az Acana Singles termékek 50% új-zélandi bárányból, Yorkshire sertésből, szabadon tartott kacsából vagy csendes-óceáni szardíniából készülnek. A húsok, belsőségek és porcok az "EgészPréda" (WholePrey™) arányaiban kerülnek az eledelbe, így a tápanyagok optimális mennyiségben és természetes formájukban jutnak be a kutya szervezetébe. Előbbiek okán radikálisan tudják csökkenteni a szintetikus kiegészítők számát. Minden egyes termék egyféle állati fehérjét tartalmaz, ezért bármilyen fehérje-allergia gyanúja esetén használhatók eliminációs-provokációs diétához.

A termékekhez különféle meghatározó étrendi rostforrások tartoznak: a bárányhoz a Red Delicious alma, a Yorkshire sertéshez a pézsmatök, a csendes-óceáni szardíniához a fodorkel, a spenótlevél és a tarlórépalevél. Mindez kiegészül gyümölcsökkel, zöldségekkel és gyógynövényekkel, ezért az érzékeny emésztőrendszerű kutyusok problémájára is megoldás lehet az Acana egyfehérjés termékcsalád.

Acana Classic

Acana Classics tápcsalád

Három különleges Acana Classic eledel, rengeteg hússal (50%), mint például a környező prérifarmokon (Kanada, Alberta) tenyésztett szabadon tartott csirke és pulyka, a Csendes-óceánból fogott halak, vagy ízletes vörös húsok Alberta hatalmas és termékeny rancsairól.

Részletes termékinformációk

Acana Grasslands

Az Acana Grasslands kizárólag Kanadában, Alberta tartományban készül, amely kiváló mezőgazdasági adottságokkal rendelkezik. A hatalmas kiterjedésű dús legelők lehetővé teszik a hagyományos rideg állattartást. A tápanyagdús fűfélék szinte korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésre, és garantálják a prémium minőségű egészséges húsalapanyagokat. A gabonák nem természetes táplálékai sem a kérődzőknek, sem a barmofiféléknek. A tartomány északi részén  rengeteg hideg és tiszta tó található, melyek bőséges forrásai az édesvízi halhúsoknak.

A korszerű táplálás egyik alapja a változatosság, és ebben az Acana Grasslands verhetetlen. Rideg tartású bárány, szabadon tartott kacsa, fészekbe rakott tojás és vadon halászott északi süllő – minden benne van ebben a remek alkotásban. A hal-, a vörös –és baromfihús mellett, a tökéletes fehérjeforrás tojás, ellátja a szervezetet az összes szükséges aminosavval, zsírokkal és olajokkal.

A felhasznált állati eredetű alapanyagok 22%-a alacsony feldolgozottságú friss hús. A feldolgozottság mértéke nagyon fontos, hiszen az értékes tápanyagok rendkívül sérülékenyek, és integritásuk jelentős hatással van a biológiai értékükre. A friss húsok az eledel ízletességét is előnyösen befolyásolják, melyet a kacsazsír és báránymáj még teljesebbé tesz.

A gabonák helyett a csökkentett szénhidrátmennyiséget sokféle zöldség, gyümölcs és gyógynövény biztosítja. A teljes értékű étrendben nélkülözhetetlen növények 7%-a frissen érkezik a gyárba Brit Columbia kertészeteiből.

Egy étrend minőségét, illetve korszerűségét jelentősen meghatározza annakglikémiás terhelése, azaz milyen mennyiségű inzulint termel a hasnyálmirigy a táplálék megemésztése után. Az inzulinválasz a táplálékban található szénhidrátok mennyiségétől és minőségétől függ. Az Acana Grasslands glikémiás terhelése alacsony, hiszen a termék sok húst tartalmaz, továbbá a szénhidrátforrásainak (lóbab, vörös lencse, borsó) a glikémiás indexe alacsony, a hüvelyes növényekben található keményítők és cukrok lassan szívódnak fel, ezért fokozatosan emelik meg a vércukor szintjét.

A felhasznált alapanyagok minősége, a makrotápanyagok aránya és az alacsony glikémiás terhelés garantálja a kutya korszerű és egészséges táplálékát minden életkorban.

Összetevők: Fűvel táplált nyers bárány (8%), friss kacsa (8%), friss egész tojás (8%), dehidratált bárányhús (8%), dehidratált egész hering (7%), dehidratált pulyka (7%), egész zöldborsó, egész vörös lencse, egész csicseriborsó, friss vadon fogott északi csuka (4%), nyers báránymáj (4%), friss kacsabelsőségek (máj, szív, vese) (4%), friss pulykahús (4%), bárányzsír (4%), egész zöld lencse, egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, sávos tőkehal olaj (2%), lencserost, szárított bárányporc (1%), nyers báránybendő (1%), szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított máj (bárány és kacsa) (0,1%), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Kiegészítők: E-vitamin, cink-kelát és réz-kelát
Természetes módon, kevert tokoferolokkal (E-vitamin) és rozmaringolajjal tartósítva. Probiotikum: Enterococcus faecium.

A tápszemcsék alakja és színe eltérő lehet a gyártás során felhasznált friss és természetes alapanyagok miatt!

Friss ivóvíz biztosítása folyamatosan szükséges. Az állat által használt tálakat rendszeresen tisztítsa és fertőtlenítse! A kórokozók elszaporodása az evőeszközök felületén egészségügyi problémákat okozhat.

Analitikai összetevők

 • Nyersfehérje (min.) 35%
 • Nyerszsír (min.) 17%
 • Szénhidrát (NFE.) 22%
 • Nyersrost (max.) 6%
 • Nedvesség (max.) 12%
 • Nyershamu (max.) 8,0%
 • Kalcium (min.) 1,7%
 • Foszfor (min.) 1,2%
 • Omega 6 (min.) 2,3%
 • Omega 3 (min.) 1,0%
 • DHS (min.) 0,2%
 • EPS (min.) 0,2%
 • Glükózamin (min.) 600 mg/kg
 • Kondroitin-szulfát (min.) 800 mg/kg

Vitaminok

 • A-vitamin 10 000 NE/kg
 • D3-vitamin 1 000 NE/kg
 • E-vitamin 185 NE/kg
 • B1-vitamin (tiamin) 10 mg/kg
 • B2-vitamin (riboflavin) 9,15 mg/kg
 • B3-vitamin (niacin) 74 mg/kg
 • B5-vitamin (pantoténsav) 13,5 mg/kg
 • B6-vitamin (piridoxin) 7 mg/kg
 • B12-vitamin 0,10 mg/kg
 • Folsav 1,35 mg/kg
 • Kolin 2 510 mg/kg

Ásványi anyagok

 • Nátrium 0,35%
 • Klorid 0,50%
 • Kálium 0,75%
 • Magnézium 0,10%
 • Vas 270 mg/kg
 • Cink 190 mg/kg
 • Réz 19 mg/kg
 • Mangán 16 mg/kg
 • Jód 2,00 mg/kg
 • Szelén 0,80 mg/kg

Aminosavak

 • Lizin 2,28%
 • Treonin 1,33%
 • Metionin 0,66%
 • Izoleucin 1,30%
 • Leucin 2,39%
 • Valin 1,63%
 • Arginin 2,29%
 • Fenil-alanin 1,40%
 • Hisztidin 0,74%
 • Triptofán 0,34%
 • Cisztin 0,33%

Gyógynövények

 • Cikóriagyökér 400 mg/kg
 • Kurkumagyökér 100 mg/kg
 • Máriatövis 100 mg/kg
 • Bojtorjángyökér 100 mg/kg
 • Levendula 100 mg/kg
 • Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
 • Csipkebogyó 100 mg/kg

Kalóriatartalom-és megoszlás

Összehasonlítva a hagyományos száraz tápokkal, az Acana több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból, a makrotápanyagok így ideális arányban látják el a szervezetet energiával, a kutya folyamatosan csúcsformában lesz.

ME (számított metabolikus energiatartalom) = 3 810 kcal/kg vagy 457 kcal per 250 ml-es pohár (120 g). Az energia 37 százaléka fehérjékből, 40 százaléka zsírokból, 23 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből származik.

Adagolási útmutató

Az Acana Grasslands bármely fajta kutyának megfelelő minden életszakaszban. Hasonlóan hozzád, a kedvencednek is a rá jellemző kalóriamennyiségre van szüksége, melyet számos tényező befolyásolhat, például környezet, kor, aktivitási szint stb.

Az alábbi táblázat kiinduló mennyiségeket tartalmaz, amelyeket lehet módosítani az ideális testsúly és a tökéletes kondíció fenntartása érdekében. Azt javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd a kutyád súlyát, és ha szükséges, változtass a mennyiségen. Napi kétszeri etetést javaslunk, friss és tiszta víz biztosítása folyamatosan szükséges.

Acana Grasslands

A napi adagok kiméréséhez használj 250 ml űrtartalmú poharat, amelybe 120 gramm eledel fér. Szárazon vagy enyhén nedvesen is adhatod a kutyának. A minőség megőrzése érdekében, a zsákot gondosan zárd vissza, száraz és hűvös helyen tárold.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (3)


  Vendég (#E14ED)  -  2021. 04. 19. 12:04

  Az acana tápokat jó szívvel ajánlom minden kutyusnak, nem kell unszolni őket, hogy egyenek. Nagy a választék is ízekben, nem unják meg. Az enyémnek most a grasslands a kedvence. Rendben van a pocakja, és a "végtermék" is olyan, amilyennek lennie kell. A táp minősége miatt sem kell aggódni, meggyőzött, hogy tartósítószer sincs benne, és gyógynövényeket is tartalmaz. Drágának tűnik, de mégsem az, mert nem kell belőle sok egy etetésre.

  Vendég (#DBD3C)  -  2021. 03. 28. 09:54

  Nagyon drága táp. A tényeknél maradva nem tudom, hogy a beltartalma annyival jobb-e mint amennyivel az ára több a többi, hasonló %-kokat mutató táphoz viszonyítva. De a kutyusom szereti, s unszolás nélkül is megeszi, nekem ez a lényeg.

Utoljára módosítva: 2024.02.13