1 kérdőíves értékelés alapján

Acana Yorkshire Pork & Butternut Squash

Az Acana Yorkshire Pork & Butternut Squash egy teljes értékű, gabonamentes száraz kutyatáp az összes fajta részére bármely életszakaszban. Kizárólag sertésből származó állati alapanyagokból készült. Tápanyag-allergia gyanúja esetén, eliminációs diétához is kiválóan alkalmas az egyfehérjés termék. Az Albertában és környéken található prérifarmokon nevelik az állatokat rideg tartásban, így a Yorkshire sertés frissen érkezik az üzembe. A friss spárgatök és pézsmatök bőségesek vízben oldható étrendi rostokban, melyek még az érzékeny emésztőrendszer működését is kedvezően befolyásolják.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Napi etetési mennyiség és költség

Acana Yorkshire Pork & Butternut Squash

 
${a[h.data]}
${a[h.data]}

Kapcsolódó termékkategóriák

Acana

Kanadában, a több mint 35 éves múltra visszatekintő Acana csapata tisztában van vele, hogy a modern kutya hasonlóan épül fel, mint a vadon élő farkas, ezért hisznek abban, hogy ugyanazt is kell ennie.

A szürke farkas az összes kutya közös őse. Évszázadok során, a céltudatos tenyésztői tevékenység következtében, számtalan kutyafajta alakult ki, mialatt a belső anatómiai felépítésük érdemben nem változott. Ezért semmi meglepő nincs abban, hogy a modern kutya tápanyagszükséglete szinte teljesen megegyezik a vadon élő rokonéval.

Acana  Biológiailag Megfelelő  eledel

Bőséges húsokban és állati fehérjékben

A kutyád egy ragadozó, biológiai szükséglete a húsban bőséges táplálék. Az éles fogak, a kizárólag vertikális mozgásra képes állkapocs, továbbá a rövid emésztőrendszer a húsokat, az azokban található fehérjéket, és a zsírokat hatékonyan feldolgozzák.

Nem használnak borsó-vagy burgonyafehérje-kivonatot, az Acana fehérjetartalma állati (nem növényi) eredetű, ezért az összes esszenciális aminosav a megfelelő mennyiségben és minőségben jut a kutya szervezetébe.

Természetes arányok

Az "EgészPréda" (WholePrey™) szemlélet azt jelenti, hogy a húsokat, belsőségeket, csontokat és porcokat az elejtett prédaállat arányainak megfelelően használják fel. Ezért a szükséges tápanyagok döntő részét az Acana természetes formában tartalmazza, emiatt nagyon kevés szintetikus kiegészítő (szükségeltetik) kerül a tápba.

Alacsony szénhidrát tartalom

A kutya természetes étrendjében nagyon kevés szénhidrátot fordul elő. Az Acana szakemberei a kutyák esetében is a túlzott szénhidrátbevitelt tartják felelősnek az elhízásért és az egyre gyakrabban előforduló cukorbetegségért. Ezért eledeleikben egyáltalán nem használnak gyors felszívódású szénhidrátokat, mint például kukorica, rizs, tápióka vagy burgonya. Helyettük egy alacsony glikémiás gabona, a hasított zab a szénhidrátforrás. A zabban található emészthető szénhidrátok fokozatosan jutnak be a véráramba, ezért a vércukor szintje nem ugrik fel, hanem stabil marad, csökkentve az elhízás kockázatát.

Acana Heritage

Acana Heritage tápcsalád

Az Acana Heritage termékcsalád receptjei az eredeti, "Biológiailag Megfelelő" (Biologically Appropriate™) termékek, amelyek képviselik a cég hagyományait, miszerint a gyártás során felhasznált friss alapanyagokat az üzem környékén gazdálkodó, megbízható farmerektől, rancserektől és halászoktól vásárolják.

Ez azt jelenti, hogy az Acana Heritage kutyatápok tele vannak a prérifarmokról származó szabadon tartott csirkével és egész, mélyalmos tojással, továbbá a Csendes-óceánból vadon fogott lepényhallal. Az állati alapanyagok frissen és a WholePrey™ arányaiban kerülnek a termékbe, ezért biztosítják a kutya teljes tápanyagszükségletét.

A termékeket az Acana saját "konyhájában" gyártják 1985 óta, Kanada Alberta tartományában. Kizárólag a "Biológiailag Megfelelő Friss Alapanyagok" szabványának megfelelő összetevőket használnak fel. Az összes kutyafajtának - életszakasztól függetlenül - van megfelelő Acana Heritage termék.

Acana Regionals tápcsalád

Acana Regionals tápcsalád

A környék (Kanada, Alberta) mezőgazdasága által inspirált kutyaeledelek követik az Acana hagyományait, és több húsból készülnek, mint bármikor korábban. A 70% különféle hús (a mennyiség fele friss vagy nyers) nagyon jól tükrözi a Nyugat-Kanada termékeny prériföldjein, fűben gazdag rancsain tenyésztett állatok, illetve a Csendes-óceánból és a hideg északi tavaiból fogott halak rendkívüli változatosságát.

Acana Singles

Acana Singles tápcsalád

Egyetlen fehérjeforrást tartalmazó, Biologically Appropriate™ termékek érzékeny kutyák részére. Az Acana Singles termékek 50% új-zélandi bárányból, Yorkshire sertésből, szabadon tartott kacsából vagy csendes-óceáni szardíniából készülnek. A húsok, belsőségek és porcok az "EgészPréda" (WholePrey™) arányaiban kerülnek az eledelbe, így a tápanyagok optimális mennyiségben és természetes formájukban jutnak be a kutya szervezetébe. Előbbiek okán radikálisan tudják csökkenteni a szintetikus kiegészítők számát. Minden egyes termék egyféle állati fehérjét tartalmaz, ezért bármilyen fehérje-allergia gyanúja esetén használhatók eliminációs-provokációs diétához.

A termékekhez különféle meghatározó étrendi rostforrások tartoznak: a bárányhoz a Red Delicious alma, a Yorkshire sertéshez a pézsmatök, a csendes-óceáni szardíniához a fodorkel, a spenótlevél és a tarlórépalevél. Mindez kiegészül gyümölcsökkel, zöldségekkel és gyógynövényekkel, ezért az érzékeny emésztőrendszerű kutyusok problémájára is megoldás lehet az Acana egyfehérjés termékcsalád.

Acana Classic

Acana Classics tápcsalád

Három különleges Acana Classic eledel, rengeteg hússal (50%), mint például a környező prérifarmokon (Kanada, Alberta) tenyésztett szabadon tartott csirke és pulyka, a Csendes-óceánból fogott halak, vagy ízletes vörös húsok Alberta hatalmas és termékeny rancsairól.

Részletes termékinformációk

Acana Yorkshire Pork

Az Acana Yorkshire Pork & Butternut Squash (pézsmatök) az Albertában tenyésztett sertésen kívül nem tartalmaz más állati eredetű alapanyagot. Így teljesen kielégíti az érzékeny emésztőrendszerű kutya biológiai szükségletét.

Az eledel friss csontozott sertéshús mellett, májat, vesét és porcokat is tartalmaz a "WholePray" arányainak megfelelően, ezért jelentősen csökkenthető a gyártás során felhasznált mesterséges kiegészítők mennyisége; az Acana szinte az összes tápanyagot természetes formájában tartalmazza. A válogatós és nehezen evő kutyák érdekében a tápszemcséket fagyasztva szárított sertésmájjal "vadították" meg.

A pézsmatök, az úritök és számos gyógynövény - cikória-és gyömbérgyökér- frissen érkezik a Fraser-völgyből, bőséges étrendi rosttartalmuk elősegíti a hatékony emésztést és a széklet megfelelő állagát. A termék Kanada Alberta tartományában készül. Az Acana Yorkshire Pork & Butternut Squash tökéletes választás allergiagyanú esetén eliminációs-provokációs diétához is

Érdemes átböngészned az összetevők listáját, még hasonló termék sem található a piacon!

50% sertés

A ragadozó kutya biológiai szükségletét a húsalapú táplálék elégíti ki, hiszen a természetes étrendje sem tartalmaz döntően mást, csak húst. Ezért készítik az Acana Yorkshire Pork eledelt rengeteg sertésből, amely 25%-a friss alapanyag, lemásolva az Anyatermészet által biztosított táplálék összetételét. A fehérjékben és zsírokban dús étrend tökéletesen illeszkedik a ragadozók emésztőrendszerének anatómiai felépítéséhez.

A sertéseket Alberta tartomány farmjain tenyésztik. A sertéshús, a sertésmáj és a sertésvese frissen érkezik a gyárba. A sertés felhasznált értékes részei bőségesek tápanyagokban, ezért lehetett radikálisan csökkenteni a gyártás során felhasznált szintetikus kiegészítők mennyiségét.

A sertéshúsos Acana rendkívül ízletes, mivel minden egyes tápszemcsét fagyasztva szárított sertésmájjal vontak be, ezért tökéletes választás a válogatós kutyák részére is!

50% gyümölcs és zöldség

Az Acana Yorkshire sertés és pézsmatök szárazeledel tele van gyümölcsökkel és zöldségekkel (50%), melyek a táplálékdús prériföldekről és a napsütötte Okanagan-völgyből származnak

Pézsmatök

A pézsmatök bőségesen tartalmaz étrendi rostokat, amelyek jótékonyan befolyásolják az emésztés folyamatát, továbbá táplálják a bélflórát. Ami igazán hasznossá teszi a kabakos növényt, hogy a rosttartalma jelentős része vízben oldható. A vízben oldható étrendi rostok magukba szívják a vastagbélben található vizet, ezért a széklet állaga szilárdabb lesz.

Kevés szénhidrát, alacsony glikémiás terhelés

Az Acana Yorkshire Pork nem csak azért különleges, mert nem tartalmaz burgonyát, hanem az alacsony glikémiás szénhidrátforrásai miatt is. A lencse és a borsó glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért a továbbfejlesztett Acana glikémiás terhelése még kedvezőbb lett. Az étrend glikémiás terhelését - azaz a táplálék hogyan befolyásolja a szervezet inzulinháztartását - a benne található szénhidrátok mennyisége és minősége határozza meg. A szénhidrátok az emésztés során vércukorrá bomlanak le. A vérben keringő glükózmolekulák a hasnyálmirigy által termelt inzulinhormon segítségével alakulnak át energiává a sejtekben. A fel nem használt, felesleges vércukor a zsírsejtek méretét növeli, ezért okozhat elhízást a túl sok és könnyen felszívódó szénhidrátot tartalmazó táplálék. Annál alacsonyabb egy szárazeledel glikémiás terhelése, minél kevesebb és egészségesebb szénhidrátot tartalmaz; a táplálkozást követően a vércukor szintje normális marad és nem ingadozik jelentősen, ennek köszönhetően csökken az elhízás esélye, szinte elhanyagolható lesz az inzulinrezisztencia, későbbiekben a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.

FREEZE DRIED ÍZFOKOZÁS

Az Acana  Yorkshire minden egyes tápszemcséjét fagyasztva szárított sertésmájjal vonták be, amely drámaian fokozza a termék ízletességét természetes módon, tökéletes megoldás a nehezen evő kutyusok számára.

Halmentes Omega 3

A hagyományos egyfehérjés, vagy az ún. hipoallergén tápok, gyakran repce-vagy napraforgóolajat tartalmaznak, amelyekben a kutya szervezete számára nem jól hasznosítható Omega 3 zsírsavak vannak. Az ACANA ebben is más! ---> A kutya számára a hosszú láncú Omega 3 zsírsavak (DHS és EPS) értékesek biológiailag, ezeket tudja a szervezete feldolgozni. A DHS és EPS hosszú láncú zsírsavak legjobb és eredeti forrásai a tengeri algák. Valójában a tengerekben és óceánokban élő növények termelik a kétféle Omega 3 zsírsavat, melyek a halak táplálkozása során halmozódnak fel a tengeri uszonyosok szervezetében. A DHS és EPS zsírsavak már nélkülözhetetlen részei egy korszerű tápláléknak; támogatják az immunrendszer működését, jó hatással vannak a szőrzetre és a bőrre, továbbá gyulladáscsökkentő hatásukat több száz vizsgálat bizonyította.

Helyben termelt gyógynövények

A húsalapú étrendet az emésztőrendszert hűsítő és tápláló, az emésztést elősegítő gyógynövények teszik teljessé: a borsmentalevél, a citromfű, a cikória-és gyömbérgyökér a Brit Kolumbiában található Fraser-völgyben terem. A rengeteg jól hasznosuló ásványi anyagot tartalmazó moszat az Atlanti-óceán partjainál található tengeri farmokról származik.

"Egész Préda" - Whole Pray

A sertéshúsos Acana az "Egész Préda" táplálási filozófiának megfelelően lett összeállítva: a sertéshús-és zsír mellett belsőségeket és porcokat is tartalmaz, amelyek kizárólag egyetlen állati forrásból származnak. Így teljes értékű az étrend, mivel az összes szükséges tápanyagot természetes formában kapja meg a kutya, és csak a cinket kellet kipótolnunk.

 • Sertéshús: tökéletes aminosavforrás, mesterséges aminosav kiegészítés nem szükséges.
 • Belsőségek: az összes szükséges vitamint bőségesen tartalmazzák, ezért felesleges a szintetikus kiegészítés.
 • Csont és porc: természetes forrásai az ásványi anyagoknak, a kondroitinnak és a glükózaminnak.

Összetétel: Friss yorkshire sertés (16%), dehidratált sertéshús (16%), egész zöldborsó, egész vörös lencse, friss sertésmáj (6%), sertészsír (6%), friss sertésvese (4%), friss egész pézsmatök (4%), egész garbanzó bab, egész zöld lencse, egész sárgaborsó, szárított sertésporc (2%), lencserost, tengeri alga (1,2%) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész úritök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított sertésmáj (0,1%), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Kiegészítők: D3-vitamin, E-vitamin, cink-kelát és réz-kelát.
Természetes módon, kevert tokoferolokkal (E-vitamin) és rozmaringolajjal tartósítva.
Probiotikum: Enterococcus faecium.

Tekintve, hogy friss, nyers és természetes alapanyagokból készül, ezért a tápszemcsék alakja és színe eltérő lehet!

Analitikai összetevők

 • Nyersfehérje (min.) 31%
 • Nyerszsír (min.) 15%
 • Szénhidrát (NFE.) 29,5%
 • Nyersrost (max.) 5%
 • Nedvesség (max.) 12%
 • Nyershamu (max.) 7,5%
 • Kalcium (min.) 1,2%
 • Foszfor (min.) 0,9%
 • Omega 6 (min.) 2,6%
 • Omega 3 (min.) 0,9%
 • DHS (min.) 0,15%
 • EPS (min.) 0,1%
 • Glükózamin (min.) 600 mg/kg
 • Kondroitin-szulfát (min.) 800 mg/kg

Vitaminok

 • A-vitamin 15 000 NE/kg
 • D3-vitamin 800 NE/kg
 • E-vitamin 250 NE/kg
 • B1-vitamin (tiamin) 15 mg/kg
 • B2-vitamin (riboflavin) 10 mg/kg
 • B3-vitamin (niacin) 90 mg/kg
 • B5-vitamin (pantoténsav) 25 mg/kg
 • B6-vitamin (piridoxin) 15 mg/kg
 • B12-vitamin 0,25 mg/kg
 • Folsav 1,50 mg/kg
 • Kolin 2 100 mg/kg

Ásványi anyagok

 • Nátrium 0,30%
 • Klorid 0,50%
 • Kálium 0,80%
 • Magnézium 0,11%
 • Vas 180 mg/kg
 • Cink 200 mg/kg
 • Réz 15 mg/kg
 • Mangán 20 mg/kg
 • Jód 2,00 mg/kg
 • Szelén 0,70 mg/kg

Aminosavak

 • Lizin 2,14%
 • Treonin 1,26%
 • Metionin 0,61%
 • Izoleucin 1,25%
 • Leucin 2,31%
 • Valin 1,65%
 • Arginin 2,19%
 • Fenilalanin 1,39%
 • Hisztidin 0,74%
 • Triptofán 0,34%
 • Cisztin 0,37%

Gyógynövények

 • Cikóriagyökér 400 mg/kg
 • Kurkumagyökér 100 mg/kg
 • Máriatövis 100 mg/kg
 • Bojtorjángyökér 100 mg/kg
 • Levendula 100 mg/kg
 • Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
 • Csipkebogyó 100 mg/kg

Kalóriatartalom-és megoszlás

Összehasonlítva a hagyományos száraz tápokkal, az Acana több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból, a makrotápanyagok így ideális arányban látják el a szervezetet energiával, a kutya folyamatosan csúcsformában lesz.

ME (számított metabolikus energiatartalom) = 3393 kcal/kg, vagy 407 kcal per 250 ml-es pohár (120 g). Az energia 32 százaléka fehérjékből, 38 százaléka zsírokból, 30 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből származik.

Adagolási útmutató

Az Acana bármely fajta kutyának megfelelő minden életszakaszban. Hasonlóan hozzád, a kutyádnak a rá jellemző kalóriamennyiségre van szüksége, melyet számos tényező befolyásolhat, például környezet, kor és aktivitási szint.

Az alábbi táblázat kiinduló mennyiségeket tartalmaz, amelyeket lehet módosítani az ideális testsúly és a tökéletes kondíció fenntartása érdekében. Azt javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd a kutyád súlyát, és ha szükséges, változtass a napi mennyiségen. Napi kétszeri etetést javaslunk, friss és tiszta víz biztosítása folyamatosan szükséges.

Acana Yorkshire

A napi adagok kiméréséhez használj 250 ml űrtartalmú poharat, amelybe 120 gramm eledel fér. Szárazon vagy enyhén nedvesen is adhatod a kutyának. A minőség megőrzése érdekében, a zsákot gondosan zárd vissza, száraz és hűvös helyen tárold.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Vásárlóink válaszolták a termék értékelő kérdőívre (1)


Először vásároltál ebből a kutyatápból vagy rendszeres vásárlója vagy?

Rendszeresen ezt vásárolom.

Ajánlás, reklám, saját kutatás vagy más alapján választottad először ezt a tápot kutyádnak?

Saját kutatás alapján.

Milyen fajtájú kutyát etetsz vele?

Vizsla

Milyen életkorú kutyát etetsz vele?

8 év

Mennyi ideje, illetve milyen idős korától eteted ezzel a táppal a kutyádat?

4-5 éve ezt kapja.

A táp szemcsemérete és formája megfelelő a kutyádnak?

Igen.

Naponta hányszor és mekkora adagot etetsz belőle a kutyáddal?

Napi egy etetés.

Milyen főbb szempontok alapján döntöttél kifejezetten eme kutyatáp mellett, szemben a többi hasonló termékkel?

Gabona mentes.

Volt-e bármilyen (egészségügyi) problémája, speciális táplálási szükséglete kutyádnak, amiért ezt a tápot kezdted etetni vele? Megfigyeltél-e bármilyen pozitív, esetleg negatív változást a kutyádon, amióta ezzel eteted? Kutyád emésztése, széklete, bőre, szőrzete, lehelete, fogazata, izomzata, immunrendszere, közérzete, esetleg egyéb hogyan változott a hatására?

Gabona allergia miatt kapja. Amióta ezt eszi nincs problémánk.

Szerinted tartalmaz-e mindent ez a táp, amely kutyád teljes értékű táplálásához szükséges, vagy fontosnak tartod kiegészíteni kedvenced étrendjét további más eledellel, táplálékkiegészítővel?

Tartalmazza de kiegészítésként még kap zöldséget és húst mellé.

Mennyire vagy elégedett a táp csomagolásával, illetve az azon feltüntetett információkkal - etetési táblázat, összetevők listája feltüntetésre került-e, visszazárható-e a csomagolás, stb?

Teljes mértékben.

Érzékszervi megfigyelés alapján milyennek találod a táp állagát, frissességét, illatát?

Hogy látod, ízlik a Acana Yorkshire Pork & Butternut Squash a kutyádnak?

Igen

Mennyire volt könnyű a korábbi tápról erre átszoktatnod kutyádat?

Elég gyorsan semmi gond nem volt.

Milyennek találod a tápot ár/érték tekintetében? Más hasonló termékekhez képest milyennek találod a minőségét?

Teljesen jó.

Összességében meg vagy-e elégedve a termékkel? Hozta-e az általad elvártakat?

Igen.

Vásárolsz-e majd újra a termékből, ha elfogy? Ha nem, miért nem?

Igen csak ezt vesszük.

Ajánlottad, ajánlanád-e kutyás barátaidnak, ismerőseidnek ezt a tápot?

Igen

Vendég (#9B2D2)
Korábbi vásárló
Vásárló állatkája: Bátor és Szófia

Ez a weboldal sütiket használ

Oldalainkon sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Adatvédelmi tájékoztatónkban bemutatjuk ezeket, illetve megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..