1 vélemény és 3 kérdőíves értékelés alapján

Acana Free-Run Duck

Az Acana Free-Run Duck 50%-ban szabadon tartott kacsák húsából készül. A könnyen emészthető, ízletes kacsahús a kizárólagos állati fehérjeforrás ebben a szuperprémium kutyatápban, ezért allergiagyanú esetén is tökéletes választás, például egy eliminációs-provokációs diétához. A víziszárnyasokat szabadon tenyésztik Kanada Ontario tartományának mezőgazdasággal foglalkozó részén. Az alapanyagok emberi fogyasztásra alkalmasak, és naponta frissen érkeznek.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Napi etetési mennyiség és költség

Acana Free-Run Duck

 
${a[h.data]}
${a[h.data]}

Kapcsolódó termékkategóriák

Acana

Kanadában, a több mint 35 éves múltra visszatekintő Acana csapata tisztában van vele, hogy a modern kutya hasonlóan épül fel, mint a vadon élő farkas, ezért hisznek abban, hogy ugyanazt is kell ennie.

A szürke farkas az összes kutya közös őse. Évszázadok során, a céltudatos tenyésztői tevékenység következtében, számtalan kutyafajta alakult ki, mialatt a belső anatómiai felépítésük érdemben nem változott. Ezért semmi meglepő nincs abban, hogy a modern kutya tápanyagszükséglete szinte teljesen megegyezik a vadon élő rokonéval.

Acana  Biológiailag Megfelelő  eledel

Bőséges húsokban és állati fehérjékben

A kutyád egy ragadozó, biológiai szükséglete a húsban bőséges táplálék. Az éles fogak, a kizárólag vertikális mozgásra képes állkapocs, továbbá a rövid emésztőrendszer a húsokat, az azokban található fehérjéket, és a zsírokat hatékonyan feldolgozzák.

Nem használnak borsó-vagy burgonyafehérje-kivonatot, az Acana fehérjetartalma állati (nem növényi) eredetű, ezért az összes esszenciális aminosav a megfelelő mennyiségben és minőségben jut a kutya szervezetébe.

Természetes arányok

Az "EgészPréda" (WholePrey™) szemlélet azt jelenti, hogy a húsokat, belsőségeket, csontokat és porcokat az elejtett prédaállat arányainak megfelelően használják fel. Ezért a szükséges tápanyagok döntő részét az Acana természetes formában tartalmazza, emiatt nagyon kevés szintetikus kiegészítő (szükségeltetik) kerül a tápba.

Alacsony szénhidrát tartalom

A kutya természetes étrendjében nagyon kevés szénhidrátot fordul elő. Az Acana szakemberei a kutyák esetében is a túlzott szénhidrátbevitelt tartják felelősnek az elhízásért és az egyre gyakrabban előforduló cukorbetegségért. Ezért eledeleikben egyáltalán nem használnak gyors felszívódású szénhidrátokat, mint például kukorica, rizs, tápióka vagy burgonya. Helyettük egy alacsony glikémiás gabona, a hasított zab a szénhidrátforrás. A zabban található emészthető szénhidrátok fokozatosan jutnak be a véráramba, ezért a vércukor szintje nem ugrik fel, hanem stabil marad, csökkentve az elhízás kockázatát.

Acana Heritage

Acana Heritage tápcsalád

Az Acana Heritage termékcsalád receptjei az eredeti, "Biológiailag Megfelelő" (Biologically Appropriate™) termékek, amelyek képviselik a cég hagyományait, miszerint a gyártás során felhasznált friss alapanyagokat az üzem környékén gazdálkodó, megbízható farmerektől, rancserektől és halászoktól vásárolják.

Ez azt jelenti, hogy az Acana Heritage kutyatápok tele vannak a prérifarmokról származó szabadon tartott csirkével és egész, mélyalmos tojással, továbbá a Csendes-óceánból vadon fogott lepényhallal. Az állati alapanyagok frissen és a WholePrey™ arányaiban kerülnek a termékbe, ezért biztosítják a kutya teljes tápanyagszükségletét.

A termékeket az Acana saját "konyhájában" gyártják 1985 óta, Kanada Alberta tartományában. Kizárólag a "Biológiailag Megfelelő Friss Alapanyagok" szabványának megfelelő összetevőket használnak fel. Az összes kutyafajtának - életszakasztól függetlenül - van megfelelő Acana Heritage termék.

Acana Regionals tápcsalád

Acana Regionals tápcsalád

A környék (Kanada, Alberta) mezőgazdasága által inspirált kutyaeledelek követik az Acana hagyományait, és több húsból készülnek, mint bármikor korábban. A 70% különféle hús (a mennyiség fele friss vagy nyers) nagyon jól tükrözi a Nyugat-Kanada termékeny prériföldjein, fűben gazdag rancsain tenyésztett állatok, illetve a Csendes-óceánból és a hideg északi tavaiból fogott halak rendkívüli változatosságát.

Acana Singles

Acana Singles tápcsalád

Egyetlen fehérjeforrást tartalmazó, Biologically Appropriate™ termékek érzékeny kutyák részére. Az Acana Singles termékek 50% új-zélandi bárányból, Yorkshire sertésből, szabadon tartott kacsából vagy csendes-óceáni szardíniából készülnek. A húsok, belsőségek és porcok az "EgészPréda" (WholePrey™) arányaiban kerülnek az eledelbe, így a tápanyagok optimális mennyiségben és természetes formájukban jutnak be a kutya szervezetébe. Előbbiek okán radikálisan tudják csökkenteni a szintetikus kiegészítők számát. Minden egyes termék egyféle állati fehérjét tartalmaz, ezért bármilyen fehérje-allergia gyanúja esetén használhatók eliminációs-provokációs diétához.

A termékekhez különféle meghatározó étrendi rostforrások tartoznak: a bárányhoz a Red Delicious alma, a Yorkshire sertéshez a pézsmatök, a csendes-óceáni szardíniához a fodorkel, a spenótlevél és a tarlórépalevél. Mindez kiegészül gyümölcsökkel, zöldségekkel és gyógynövényekkel, ezért az érzékeny emésztőrendszerű kutyusok problémájára is megoldás lehet az Acana egyfehérjés termékcsalád.

Acana Classic

Acana Classics tápcsalád

Három különleges Acana Classic eledel, rengeteg hússal (50%), mint például a környező prérifarmokon (Kanada, Alberta) tenyésztett szabadon tartott csirke és pulyka, a Csendes-óceánból fogott halak, vagy ízletes vörös húsok Alberta hatalmas és termékeny rancsairól.

Részletes termékinformációk

Acana kutyatáp

Az Acana Free-Run Duck kutyatáphoz a kacsahús nyersen érkezi. A WholePrey™ arányainak megfelelően a hús mellett belsőségeket és porcokat is tartalmaz ez az eledel. A friss körte, a spárgatök és a pézsmatök bőséges vízben oldható étrendi rostokban, melyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszer működésére. Ez a kutyáp Kanadában készül.

A felhasznált kacsahús 50%-a nyers, a másik fele szárított. A felhasznált állati alapanyagok emberi fogyasztásra alkalmasak.

Az Acana Free-Run Duck csak egyféle állati fehérjét tartalmaz. A kacsahús, a belsőségek és a porcok természetes forrásai a tápanyagnak. Az Acana Free-Run Duck párját ritkítóan sokféle helyi alapanyagból készül, melyeket az új-zélandi és a kanadai gyár közelében található farmokon tenyésztettek vagy termeltek. Kizárólag megbízható partnerektől vásárolnak közvetlenül, ezért az élelmiszerlánc a lehető legrövidebb. Az alapanyagok emberi fogyasztásra alkalmasak, és naponta frissen érkeznek a gyár díjnyertes 'NorthStar konyhájába'.

Az Acana Free-Run Duck  megfelelő bármely fajta kutyának minden életszakaszban.

Ragadozóknak tervezve: A Biologically Appropriate™ termékeket a kutyák anatómiai felépítéséhez megfelelően fejlesztették ki, ezért az analitikai összetevők tükrözik a természetes étrendben található tápanyagok arányait: a bőséges fehérje és zsír mellett mérsékelt mennyiségű szénhidrát.

Etetési táblázat

Összehasonlítva a hagyományos száraz tápokkal, az Acana több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból, a makrotápanyagok így ideális arányban látják el a szervezetet energiával, a kutya folyamatosan csúcsformában lesz.

ME (számított metabolikus energiatartalom) = 3393 kcal/kg, vagy 407 kcal per 250 ml-es pohár (120 g). Az energia 32 százaléka fehérjékből, 38 százaléka zsírokból, 30 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből származik.

Hasonlóan hozzád, a kutyádnak a rá jellemző kalóriamennyiségre van szüksége, melyet számos tényező befolyásolhat, például környezet, kor és aktivitási szint. Az etetési mennyiség meghatározásánál utóbbira kérjük légy figyelemmel. Az alábbi táblázat kiinduló mennyiségeket tartalmaz, amelyeket lehet módosítani az ideális testsúly és a tökéletes kondíció fenntartása érdekében. Azt javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd a kutyád súlyát, és ha szükséges, változtass a mennyiségen. Napi kétszeri etetést javaslunk, friss és tiszta víz biztosítása folyamatosan szükséges.

1

A napi adagok kiméréséhez használj 250 ml űrtartalmú poharat, amelybe 120 gramm eledel fér. Szárazon vagy enyhén nedvesen is adhatod a kutyának. A minőség megőrzése érdekében, a zsákot gondosan zárd vissza, száraz és hűvös helyen tárold.

Összetétel: Friss kacsa (18%), dehidratált kacsahús (17%), egész zöldborsó, egész vörös lencse, friss kacsabelsőségek (máj, szív, vese) (7%), kacsazsír (6%), friss bartlett körte (4%), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, szárított kacsaporc (2%), lencserost, tengeri alga (1,2%) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész úritök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított kacsamáj (0,1%), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Kiegészítők: E-vitamin, cink-kelát és réz-kelát.
Természetes módon, kevert tokoferolokkal (E-vitamin) és rozmaringolajjal tartósítva.
Probiotikum: Enterococcus faecium.

Analitikai összetevők:

 • Nyersfehérje (min.) 31 %
 • Nyerszsír (min.) 15 %
 • Szénhidrát (NFE.) 29,5 %
 • Nyersrost (max.) 5 %
 • Nedvesség (max.) 12 %
 • Nyershamu (max.) 7,5 %
 • Kalcium (min.) 1,3 %
 • Foszfor (min.) 0,9 %
 • Omega 6 (min.) 2,2 %
 • Omega 3 (min.) 0,8 %
 • DHS (min.) 0,15 %
 • EPS (min.) 0,1 %
 • Glükózamin (min.) 1200 mg/kg
 • Kondroitin-szulfát (min.) 1000 mg/kg

Vitaminok:

 • A-vitamin 10 000 NE/kg
 • D3-vitamin 1 000 NE/kg
 • E-vitamin 200 NE/kg
 • B1-vitamin (tiamin) 15 mg/kg
 • B2-vitamin (riboflavin) 12 mg/kg
 • B3-vitamin (niacin) 80 mg/kg
 • B5-vitamin (pantoténsav) 20 mg/kg
 • B6-vitamin (piridoxin) 10 mg/kg
 • B12-vitamin 0.33 mg/kg
 • Folsav 2,50 mg/kg
 • Kolin 1 700 mg/kg

Ásványi anyagok:

 • Nátrium 0,30 %
 • Klorid 0,45 %
 • Kálium 0,90 %
 • Magnézium 0,11 %
 • Vas 190 mg/kg
 • Cink 175 mg/kg
 • Réz 15 mg/kg
 • Mangán 20 mg/kg
 • Jód 2,00 mg/kg
 • Szelén 0,64 mg/kg

Aminosavak:

 • Lizin 2,01 %
 • Treonin 1,11 %
 • Metionin 0,51 %
 • Izoleucin 1,18 %
 • Leucin 2,07 %
 • Valin 1,46 %
 • Arginin 1,68 %
 • Fenil-alanin 1,26 %
 • Hisztidin 0,65 %
 • Triptofán 0,29 %
 • Cisztin 0,31 %

Gyógynövények:

 • Cikóriagyökér 400 mg/kg
 • Kurkumagyökér 100 mg/kg
 • Máriatövis 100 mg/kg
 • Bojtorjángyökér 100 mg/kg
 • Levendula 100 mg/kg
 • Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
 • Csipkebogyó 100 mg/kg

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (1)


  Katica1819  -  2024. 01. 25. 19:48

  Nagyon szereti a kutyusom és az egyetlen táp eddig, ami után nem vakarja, dörgöli a pofáját, szóval nem allergizálja🙏

Vásárlóink válaszolták a termék értékelő kérdőívre (3)


Először vásároltál ebből a kutyatápból vagy rendszeres vásárlója vagy?

Rendszeresen vásárolom

Ajánlás, reklám, saját kutatás vagy más alapján választottad először ezt a tápot kutyádnak?

Állatorvos ajánlására

Milyen fajtájú kutyát etetsz vele?

Westy

Milyen életkorú kutyát etetsz vele?

Születése óta a most 9 éves kutyusom

Mennyi ideje, illetve milyen idős korától eteted ezzel a táppal a kutyádat?

Születése óta és most 9 éves

A táp szemcsemérete és formája megfelelő a kutyádnak?

Teljesen tökéletes

Naponta hányszor és mekkora adagot etetsz belőle a kutyáddal?

Naponta kétszer és összesen 160 g

Milyen főbb szempontok alapján döntöttél kifejezetten eme kutyatáp mellett, szemben a többi hasonló termékkel?

Allergiás mindenre a kiskutyám és az állatorvos ezt a tápot ajánlotta

Volt-e bármilyen (egészségügyi) problémája, speciális táplálási szükséglete kutyádnak, amiért ezt a tápot kezdted etetni vele? Megfigyeltél-e bármilyen pozitív, esetleg negatív változást a kutyádon, amióta ezzel eteted? Kutyád emésztése, széklete, bőre, szőrzete, lehelete, fogazata, izomzata, immunrendszere, közérzete, esetleg egyéb hogyan változott a hatására?

Allergiája miatt választottuk. Tökéletesen működik

Szerinted tartalmaz-e mindent ez a táp, amely kutyád teljes értékű táplálásához szükséges, vagy fontosnak tartod kiegészíteni kedvenced étrendjét további más eledellel, táplálékkiegészítővel?

Nem kíván kiegészítést még 9 éves kora ellenére sem

Mennyire vagy elégedett a táp csomagolásával, illetve az azon feltüntetett információkkal - etetési táblázat, összetevők listája feltüntetésre került-e, visszazárható-e a csomagolás, stb?

Teljesen elégséges

Érzékszervi megfigyelés alapján milyennek találod a táp állagát, frissességét, illatát?

Szuper

Hogy látod, ízlik a Acana Free-Run Duck a kutyádnak?

Nagyon szereti

Mennyire volt könnyű a korábbi tápról erre átszoktatnod kutyádat?

Nem evett mást

Milyennek találod a tápot ár/érték tekintetében? Más hasonló termékekhez képest milyennek találod a minőségét?

Nem volt más tápink, nem tudom hasonlítani

Összességében meg vagy-e elégedve a termékkel? Hozta-e az általad elvártakat?

Számunkra a legjobb

Vásárolsz-e majd újra a termékből, ha elfogy? Ha nem, miért nem?

Csak ezt vásárolom

Ajánlottad, ajánlanád-e kutyás barátaidnak, ismerőseidnek ezt a tápot?

Nagyon sok barátomnak ajánlottam, akik azota rendszeres vásárlók

Ha nem vagy maradéktalanul elégedett a termékkel, akkor milyen más kutyatáp kipróbálását tervezed?

Elégedett vagyok

Van-e bármi, amit még el szeretnél mondani a termékkel kapcsolatban?

Nagyon köszönöm, hogy létezik ez a táp! Soha nem fogok mást vásárolni

Vendég (#2661E2)
Korábbi vásárló


Először vásároltál ebből a kutyatápból vagy rendszeres vásárlója vagy?

Rendszeres vásárló.

Ajánlás, reklám, saját kutatás vagy más alapján választottad először ezt a tápot kutyádnak?

Ajánlás

Milyen fajtájú kutyát etetsz vele?

Acana kacsás

Milyen életkorú kutyát etetsz vele?

2 éves

Mennyi ideje, illetve milyen idős korától eteted ezzel a táppal a kutyádat?

11 hónapos kora óta.

A táp szemcsemérete és formája megfelelő a kutyádnak?

Igen

Naponta hányszor és mekkora adagot etetsz belőle a kutyáddal?

Reggel és este eszik 7-7 dkg ot

Milyen főbb szempontok alapján döntöttél kifejezetten eme kutyatáp mellett, szemben a többi hasonló termékkel?

Osszetevő, tapanyagtartalom

Volt-e bármilyen (egészségügyi) problémája, speciális táplálási szükséglete kutyádnak, amiért ezt a tápot kezdted etetni vele? Megfigyeltél-e bármilyen pozitív, esetleg negatív változást a kutyádon, amióta ezzel eteted? Kutyád emésztése, széklete, bőre, szőrzete, lehelete, fogazata, izomzata, immunrendszere, közérzete, esetleg egyéb hogyan változott a hatására?

Érzékeny a csirkehúsra es sok gabonafélére. Megnézettem az orvosunkal, és megfelelőnek találta. A szőre szép fényes a széklete tökéletes és nem vakaródzik.

Szerinted tartalmaz-e mindent ez a táp, amely kutyád teljes értékű táplálásához szükséges, vagy fontosnak tartod kiegészíteni kedvenced étrendjét további más eledellel, táplálékkiegészítővel?

Mindent tartalmaz amire szüksége van a kutyusnak.

Mennyire vagy elégedett a táp csomagolásával, illetve az azon feltüntetett információkkal - etetési táblázat, összetevők listája feltüntetésre került-e, visszazárható-e a csomagolás, stb?

Teljesen meg vagyok elégedve mindennel.

Érzékszervi megfigyelés alapján milyennek találod a táp állagát, frissességét, illatát?

Szerintem tökéletes. Könnyen el tudja rágni.

Hogy látod, ízlik a Acana Free-Run Duck a kutyádnak?

Csak ezt szereti, max még a bárányos almás.

Mennyire volt könnyű a korábbi tápról erre átszoktatnod kutyádat?

Könnyen, de mióta ezt eszi, nem fogad el más tápot.

Milyennek találod a tápot ár/érték tekintetében? Más hasonló termékekhez képest milyennek találod a minőségét?

Az igazság az, hogy az ilyen jellegű tápok nem olcsók. Vannak drágábbak is és olcsóbbak is, de én nem szeretnék váltani.

Összességében meg vagy-e elégedve a termékkel? Hozta-e az általad elvártakat?

Igen.

Vásárolsz-e majd újra a termékből, ha elfogy? Ha nem, miért nem?

Mindíg 6kgosat veszek. Ha elfogy újra megveszem.

Ajánlottad, ajánlanád-e kutyás barátaidnak, ismerőseidnek ezt a tápot?

Bátran ajánlanam.

Van-e bármi, amit még el szeretnél mondani a termékkel kapcsolatban?

Szerintem így jó ahogy van.

Vendég (#250B31)
Korábbi vásárló


Először vásároltál ebből a kutyatápból vagy rendszeres vásárlója vagy?

Rendszeresen vásárolom

Ajánlás, reklám, saját kutatás vagy más alapján választottad először ezt a tápot kutyádnak?

Válogattam, próbáltam többet ezelőtt

Milyen fajtájú kutyát etetsz vele?

Keverék (Border collie-tacskó)

Milyen életkorú kutyát etetsz vele?

6éves

Mennyi ideje, illetve milyen idős korától eteted ezzel a táppal a kutyádat?

1éve

A táp szemcsemérete és formája megfelelő a kutyádnak?

Tökéletes

Naponta hányszor és mekkora adagot etetsz belőle a kutyáddal?

Változó. 1-2szer (délelőtt-este)

Milyen főbb szempontok alapján döntöttél kifejezetten eme kutyatáp mellett, szemben a többi hasonló termékkel?

Kacsa, és allergia

Volt-e bármilyen (egészségügyi) problémája, speciális táplálási szükséglete kutyádnak, amiért ezt a tápot kezdted etetni vele? Megfigyeltél-e bármilyen pozitív, esetleg negatív változást a kutyádon, amióta ezzel eteted? Kutyád emésztése, széklete, bőre, szőrzete, lehelete, fogazata, izomzata, immunrendszere, közérzete, esetleg egyéb hogyan változott a hatására?

Szinte minden táp után allergiás reakcióként vakarózott és a földhöz dörgölte a pofáját. Ennél az Acana free-run duck tápnál semmi allergiás reakció nem jelentkezett nála 🙏

Szerinted tartalmaz-e mindent ez a táp, amely kutyád teljes értékű táplálásához szükséges, vagy fontosnak tartod kiegészíteni kedvenced étrendjét további más eledellel, táplálékkiegészítővel?

Elégedettebb lett, kevesebbet "kéreget" mióta ezt eszi👍

Mennyire vagy elégedett a táp csomagolásával, illetve az azon feltüntetett információkkal - etetési táblázat, összetevők listája feltüntetésre került-e, visszazárható-e a csomagolás, stb?

👍

Érzékszervi megfigyelés alapján milyennek találod a táp állagát, frissességét, illatát?

Szuper!

Hogy látod, ízlik a Acana Free-Run Duck a kutyádnak?

Nagyon kedveli

Mennyire volt könnyű a korábbi tápról erre átszoktatnod kutyádat?

Simán, örömmel váltott az előtte kedvelt tápról

Milyennek találod a tápot ár/érték tekintetében? Más hasonló termékekhez képest milyennek találod a minőségét?

Kicsit drága, a minőség kicsit jobb

Összességében meg vagy-e elégedve a termékkel? Hozta-e az általad elvártakat?

Igen👍

Vásárolsz-e majd újra a termékből, ha elfogy? Ha nem, miért nem?

Igen

Ajánlottad, ajánlanád-e kutyás barátaidnak, ismerőseidnek ezt a tápot?

Igen

Ha nem vagy maradéktalanul elégedett a termékkel, akkor milyen más kutyatáp kipróbálását tervezed?

- Amíg kedveli, addig kitartok emellett

Van-e bármi, amit még el szeretnél mondani a termékkel kapcsolatban?

Nincs

Katica1819
Korábbi vásárló

Utoljára módosítva: 2024.02.13