Junior kutyatáp

A növendék kutyák (Junior) a kölyök (Puppy), illetve a felnőtt (Adult) kutyákétól is eltérő mennyiségű és jellegű tápanyagot igényelnek. Ha fontos neked növendék kutyád egészsége és (leendő) jóléte, akkor javasoljuk, hogy etesd kifejezetten a korának (Junior), méretének (Small, Medium, Large) és lehetőleg fajtájának megfelelő táppal. Webáruházunk növendék kutyáknak dedikált szekciójában számos minőségi eledel közül válogathatsz. Az alábbi szűrőket használva kedvenced egyedi jellemzőit figyelembe véve finomíthatod tovább a kutyatápok listáját, hogy megtaláld a neki leginkább megfelelő eledelt. Kínálunkban számos prémium és szuperprémium márka Junior tápját is megtalálod.

Meddig junior a kutya?

Sok gazdiban felmerül a kérdés, hogy mikor és meddig kell junior tápot adni a kutyának. Ehhez természetesen azt kell előbb megválaszolnunk, hogy mit értünk növendék, azaz junior kutyán.

Itt különbséget kell tennünk a kis, közepes, nagy és óriás testméretű fajták között. Egy kistestű kutya (pl. yorkshire terrier) már 1 éves kora előtt, testmérettől függően kb. 8-10 hónaposan eléri a felnőttkort. Esetükben a kölyök és növendék kor szinte nem is válik el, így a számukra készült tápok is jellemzően egységesen Small Puppy & Junior jelölésűek. Egy közepes (Medium) vagy nagy testméretű (Large) kutya esetében azonban már más a helyzet. Egy közepes testméretű border collie (12-20 kg felnőttkori testsúly) vagy nagytestű golden retriever (25-35 kg felnőttkori testsúly) esetén ténylegesen elválik a kölyökkor a növendékortól, amely utóbbi a 8-10 hónapos koruktól körülbelül 18-20 hónapos korukig tart, szintén testmérettől függően. Az óriás testméretű kutyák esetében ez pedig még jobban kitolódik, egy dán dogot vagy rottweilert 24 hónapos koráig növendék kutyának tekintünk.

Tápok junior, növendék kutyáknak

A junior száraz kutyatáp kifejezetten növendék kutyák számára kialakított eledel. Ezek a kutyaeledelek magasabb fehérje- és vitamin tartalommal rendelkeznek, mely elősegíti a junior kutyák egészséges és gyors növekedését. Az elfogyasztott tápláléknak kulcsszerepe van mind a test-, mind pedig az agyműködés fejlődésében. Egy jól táplált és egészséges kutya aktívabban játszik és könnyebben is barátkozik.

A legjobb junior kutyatáp kiválasztása nem feltétlenül nehéz feladat, habár az igen széles választék néha gondolkodóba ejthet egyes gazdikat. Viszont egy kis tájékozódással és a kutya igényeit ismerve a gazdi gyorsan kiválaszthatja a legmegfelelőbb tápot. Ehhez nyújtunk segítséget részletes termékbemutatóinkkal. Fordíts komoly figyelmet az összetevőkre és termékelőnyökre, hogy biztosan a megfelelő junior kutyatápot válaszd kedvencednek.

Hasznos lehet még elolvasnod a kutyatápokhoz írt vásárlói véleményeket is.

A legjobb junior kutyatápot keresed?

Akkor jó helyen jársz! Webáruházunk kínálatában csak minőségi junior kutyatáp található, méghozzá a legismertebb prémium kutyatáp gyártóktól, mint az Acana, Belcando, FitActive, Happy DogN&D vagy a Royal Canin.

Ezek között is találsz gabonamentes és/vagy bárányhúsos, azaz hipoallergén junior kutyatápokat is, amely utóbbiak természetesen mindenképpen csirkementesek. Habár ahogy azt a kölyök kutyatápok résznél már alaposan kifejtettük, nem minden kutya csirkeallergiás - különösen nem, ha a junior kutyákat vizsgáljuk -, az ettől való félelem a magyar gazdik körében túlzott, és azt sem árt tudni, hogy csirkehús az egyik legjobb és legegészségesebb fehérjeforrás a kölyök és junior kutyák számára.

Mindenesetre az általunk kínált junior kutyatápok széles választéka lehetőséget nyújt a gazdiknak arra, hogy a saját kutyájuk számára legjobb junior kutyatápot megtalálhassák, így kiváló minőségű táplálékot biztosíthassanak kedvencüknek abban a növekedési életszakaszban, amikor ez különösen fontos a számukra.

A prémium kategóriás junior kutyatápok, lehet, hogy a magasabb árkategóriába tartoznak, de ebből adódóan magasabb minőséget is képviselnek. A jobb minőségű kutyaeledel pedig egészségesebb házi kedvencekhez vezet, ezt sose feledd, mikor kutyatápot vásárolsz.

És bármelyik junior kutyatápot is választod kedvencednek, a legfontosabb az, hogy figyelj oda a kutyusod egyedi szükségleteire és az állatorvos, tenyésztő tanácsaira. A kutya fajtája, aktivitása is mind tényező kell legyen a választásban.

Fontos, hogy ha meg is találod a legjobb junior kutyatápot kedvencednek, annak adagolása is kulcsfontosságú tényező egy növekedésben lévő kutya esetén. Ugyanis nem csak az lehet káros az egészségére, ha túl kis adagot adsz neki, hanem az is, ha túleteted őt. Különösen egy nagytestű kutya esetében, amely ha fiatal korában túlzottan gyorsan növekedik, annak az ízületei láthatják kárát. Az ideális adag a kutya korától, méretétől és aktivitási szintjétől egyaránt függ. Az ajánlott mennyiséget mindig megtalálod a kutyatáp zsák csomagolásán, de a webáruházunkban is a termékleírásnál, illetve a feltöltött tápfotók között.

Készletünkön gyakran találhatsz relatív olcsó junior kutyatápot is, gyártói promóció keretében, vagy közeli lejáratú terméként, esetleg hibás csomagolású, esztétikai hibás zsák okán. Így minőségben sem feltétlenül kell kompromisszumot kötnöd.

Nézz szét az Okosgazdi junior kutyatáp webáruházban és válaszd ki kutyusod új kedvenc prémium eledelét!

Utoljára módosítva: 2024.02.13