Szemkörnyék ápolók macskáknak

Egyes fajtatiszta macskafajtáknál a genetikai adottságaik miatt fontos, hogy rendszeres időközönként a gazdi megtisztítsa a cica szemének környékét a könnyezés miatt lerakódott szennyeződésektől. Ilyenek például a perzsa cicák is, ugyanis az esetükben a nyomott rövidebb orr miatt könnyezik az átlagoshoz képest gyakrabban a cica szeme. Ez a jelenség a perzsa macskákra jellemző jellegzetes „orrstop” miatt van.

Abban az esetben, ha a fajtájából adódóan a kedvenced is a gyakrabban könnyező cicák közé tartozik, akkor érdemes beszerezned egy olyan speciális oldatot, ami tökéletesen megfelelő a könnyezés miatt lerakódott szennyeződések maradéktalan eltávolítására. Erre a célra minden szempontból maximálisan megfelelnek a kifejezetten cicák számára készült szemkörnyék ápoló készítmények. Az ilyen típusú termékek nem okoznak irritációt, nem tartalmaznak a macskák szervezetére nézve veszélyes komponenseket és tökéletesen eltávolíthatók a segítségükkel a szem környékére lerakódott szennyeződések. A használatuk is rendkívül egyszerű, hiszen csak egy fültisztító pálcika szükséges hozzá, amit a szemkörnyék ápoló oldattal benedvesítve használhatsz a szennyeződések eltávolítására.

Meglehet, hogy a cicád eleinte még ódzkodni fog az ilyen, számára kellemetlenségeket okozó procedúráktól. Ilyenkor érdemes minden szemkörnyék tisztás után valamilyen ízletes jutalomfalattal, cica snackkel díjaznod a „bátorságát”. Így pozitív élményt társít a szemápoláshoz, és idővel már nem fogja menekülőre a dolgot, ha meglátja a szemtisztító oldatot a kezedben.

Utoljára módosítva: 2024.02.13