Nyugtatók, stresszoldók macskáknak

Az életben adódhatnak olyan helyzetek, amikor a kedvenced fokozott stressznek van kitéve, például utazáskor, tűzijáték esetén, új cica érkezésekor, vagy éppen az állatorvoshoz történő elszállítások alkalmával. Ilyenkor kifejezetten jól jönnek a macskák számára készített, természetes alapanyagokból álló nyugtató hatású készítmények, stresszoldók.

Az ilyen típusú termékeket az állatorvosok is ajánlják abban az esetben, ha az adott cicát pszichésen megviseli a megszokott, otthoni környezetének ideiglenes elhagyása, de olyan esetben is alkalmazhatók, ha a cica túlzottan hiperaktív viselkedésű, és nehezen lehet bírni őkelmével.

A kimondottan macskák számára készített stresszoldók közül rendkívül egyszerűen használhatók a csepegtetős készítmények, amelyek többféle gyógynövényből készülnek, oldják az állat belső feszültségét, csökkentik a stressz szintjét, viszont nem bódítják el és nincs semmilyen káros mellékhatásuk. Hasonló eredményt lehet elérni a nyugtató hatású nyakörvekkel is, amelyek valériana tartalmúak és több hetes hatásuk van.

Utoljára módosítva: 2024.02.13