Csörgő, zörgő játékok kisállatoknak

Ha te is a kisemlős, rágcsáló rajongók népes táborába tartozol, akkor nyilván tudatában vagy annak, hogy a kisemlősöknek is szükségük van – az adott faj igényeitől függő mértékben – kikapcsolódásra, játékra is. Így amikor éppen nem vagy otthon, vagy nem érsz rá foglalkozni a kedvenceddel, akkor sem fog unatkozni, ráadásul a különféle, kisállatok számára készült, csörgő-zörgő játékok révén hozzájuthat az egészsége megőrzéséhez fontos testmozgáshoz is.

A rágcsálók – és a ragadozó életmódot folytató kisemlősök is (pl. vadászgörény) az eredeti élőhelyeiken az eleségkeresés közben rendkívül sokat mozognak, így napi szinten megfelelő mértékben, természetes módon megdolgoztatják az izmaikat, ízületeiket, koptatják a fogaikat, körmeiket stb. A táplálékkeresés szinte az egész életüket kitölti (a pihenést leszámítva), így mondhatni folyamatosan „sportolnak”, és kellően lefoglalják magukat. Házi kedvencként tartva erre nem igazán van lehetőségük még akkor sem, ha időnként kitesszük őket futkározni a lakásban (vagy sétálni visszük őket pl. kisemlősöknek készített hám és póráz segítségével). Ha nem jut hozzá a kedvenced a kellő mértékű testmozgáshoz és szórakozási lehetőségekhez, akkor az idővel rossz hatással lesz az egészségi állapotára, és akár még depresszióssá is válhat (pl. ez gyakori tengerimalacok, törpenyulak, és vadászgörények esetében).

Webáruházunk termékpalettáján többféle típusú, kimondottan házi kedvencként tartott kisállat számára készült játékot is találsz. Ezek révén biztosíthatod a szórakozási lehetőséget és a kedvenced egészségének megőrzéséhez szükséges napi szintű testmozgás egy jelentős hányadát is. Érdemes többféle típust beszerezned belőlük, így a kis barátod akkor sem fog unatkozni, ha egyedül, a fajtársai nélkül tartod őt.