Kutya fülcseppek és fültisztítók a bakteriális fülgyulladás megelőzéséért

Ahhoz, hogy kutyád fülének egészségét megőrizhesd, létfontosságú annak tisztán tartása. A megfelelő ápolás hiányában ugyanis nagyobb eséllyel alakulhatnak ki gombás-, vagy akár súlyos gyulladással járó hallójárati megbetegedések. A tisztítás mikéntje elsőre talán fejtörést okozhat, hiszen az emberek számára kifejlesztett termékek nem alkalmazhatóak kisállatoknál, illetve a víz használata is mellőzendő, mivel az kutyád hallójáratába jutva gyulladáshoz vezethet.

De ne aggódj, nálunk megtalálod a megoldás kulcsát. Az Okosgazdi webáruházban kapható, kutyák számára készült fülcseppek és fültisztítók, fül- és fülkörnyék-ápoló termékek nagy segítséget nyújtanak majd neked neked kutyád bakteriális fülgyulladásának megelőzésében. Kutya biztonságosan távolítják el kutyád füléből a lerakódott szennyeződéseket és koszt, így megelőzve a nem megfelelő higiénia miatt kialakulható hallószervi betegségeket.

Mire jók a kutya fültisztító és fülápoló készítmények?

Mielőtt egy kutya gazdája leszünk fontos szem előtt tartani, hogy a kutya amennyi örömöt tud nekünk szerezni annyira sok törődést is igényel. Így például kutyájuk fülének tisztítása fontos feladata a gazdiknak, mivel ahogy az embereknél úgy a kutyáknál is számos gondot tud okozni a felgyülemlett fülzsír. A kutyák fülének a belső részénél könnyen összegyűlik a por, piszok és egyéb váladékok. Ha nem tisztítod kedvenced fülét rendszeresen, akkor a kutya fülgyulladást kaphat. Ha a kutyád gyakran rázza vagy a földhöz dörzsöli a fejét, akkor valószínű, hogy kedvenced a kutya fülgyulladás tüneteit mutatja. A fülgyulladással együtt járó fülfájás és fülviszketés nagyon kellemetlen lehet a kutyának.

Azt, hogy milyen gyakran szükséges tisztítanod kedvenced fülét függ a kutyád fajtájától, szőrzetétől, illetve a tartási körülményektől is. Így jó tudnod, hogy ez a betegség a hosszú szőrű, lógó fülű kutyáknál többször tapasztalható, akiknél a szőrős fülben könnyen felgyűlik a kosz. Más, jellemzően a rövid fülű kutyafajták szerencsésebb helyzetben vannak, ők nem igénylik a sűrű fültisztítást, ugyanis náluk többnyire magától távozik a fülzsír, de azért esetükben sem szabad teljesen elhanyagolni a fültisztítást.

Kutyánk bakteriális fülgyulladásának megelőzésére kiválóan alkalmas lehet valamely kutya fültisztító folyadék, mint például a kínálatunkban is elérhető Dr. Kelen Petmed fültisztító oldat. Ezek a fültisztító folyadékok akár a már kialakult gyulladás enyhítésére is alkalmasak, lásd pl. az Otodine bakteriális fülgyulladás kezelésére szolgáló fültisztító folyadékot.

Az emberi fülcsepp kutyáknál nem használható, de szerencsére webáruházunkban találhatsz többféle vény nélküli, kutya fülgyulladásra való gyógyszert is, például kutya fülcsepp formájában. Ha komolynak tűnik a baj, akkor mindenképpen keresd fel kedvenceddel az állatorvost, mert míg egy külső fülgyulladás még nem olyan nagy baj, de egy belső fülgyulladás akár szövődményekkel is járhat, akár tartós halláskárosodást okozva.

Milyen kutya fülcsepp készítmények léteznek?

Nálunk több változatban is találsz fültisztító készítményeket kutyáknak, így egy enyhébb fülgyulladás, kutya fülatka és a fülfolyás kezelése házilag is könnyen megoldható.

Kínálatunkban található többek közt gyulladáscsökkentő fülcsepp kutyáknak, fültisztító olaj, fültisztító folyadék, kutya fülatka elleni szerek, fülcsepp fülgyulladásra vény nélkül, stb. Némelyik fülcsepp gombás fertőzésre is alkalmazható, illetve létezik még antibiotikumos fülcsepp kutyáknak és olyan is, ami a felgyülemlett zsír feloldásában segít.

Fontos, hogy ne próbálkozz házilag készített alkohol tartalmú vagy fertőtlenítésre használt egyéb oldatokkal, mert ha a kutya füle sebes vagy gyulladt, akkor ezek igencsak iritálni fogják azt. A megfelelő terméket a kedvenced igényeinek megfelelően válaszd ki.

Az oldalon kapható fülcseppek vény nélkül kaphatóak. A fülcseppeket kutyáknak leginkább gyulladásra ajánlott használni, míg a gélek, olajok vagy a fültisztító folyadékok a szennyeződések és a fülzsír eltávolítására alkalmasak. Háziállatainak is sok törődést igényelnek, itt pedig megtalálsz minden szükséges terméket, ami a kutya fülének tisztításhoz szükséges.

A fülgyulladásra és annak megelőzésére használható fültisztító cseppek és előbb felsorolt egyéb termékek mellett törlőkendők is kaphatóak kínálatunkban, amivel gyorsan és könnyen elvégezheted a szükséges higiéniai rutint, ezzel megelőzve a gyulladás kialakulását.

Hogyan gondozzuk megfelelően a kutyánk fülét?

Ha már te is elgondolkodtál azon, miért rázza a kutya a fejét, akkor most itt választ kaptál a kérdésedre. A kutya fülének tisztítása egyik legfontosabb feladatod gazdiként. Mivel kedvenceink ezt nem tudják saját maguknak megcsinálni ezért ez a Te feladatod. Érdemes havonta egyszer kitisztítanod kedvenced fülét elkerülve így az esetleges bakteriális gyulladást vagy gombás fertőzést. Egy puha szövettel - lehetőség szerint erre a célre szolgáló törlőkendővel - kell eltávolítani a zsírt a kutya füléből, de vigyázni kell, hogy ne nyúljunk túl mélyre, mert megsérthetjük az érzékeny részeket.

A kutya fülgyulladás okai közt már megjelöltük, hogy főként egyes logó fülű kutyák füléből nehezebben távozik a kosz, így esetükben érdemes lehet a fülszőr eltávolítása, minél gyakrabban mert az erős szőrzet miatt könnyebben lerakodik a piszok. Mindig olvassuk el és kövessük a fültisztításhoz használt termékek részletes tájékoztatóját. Valószínű, hogy a kutyusok nem fogják nyugodtan tűrni, hogy elvégezzük a szükséges tisztítást, de pár jutalomfalattal megkönnyíthetjük ezt a folyamatot.

Utoljára módosítva: 2024.02.13