Konzerves eledelek hüllőknek

Tény, hogy a terráriumban tartott ragadozó életmódot folytató hüllők számára az élő eleségek (pl. rovarok, lárvák, lisztkukac stb.) a legideálisabbak. Az élő eleségállatokkal történő etetés viszont eléggé „macerás” dolog tud lenni, hiszen tárolnod kell a rovarokat egy a célra megfelelő olyan eszközben, amiből nem tudnak kiszökni. Emellett az el nem fogyasztott rovarok ki is szökhetnek a terráriumból, ami további kellemetlenségekhez vezethet.

A hüllők számára gyártott konzerv eleségek hallatán az ember – ha korábban még nem etetett ilyen típusú eleségekkel, első blikkre valamilyen feldolgozott, pl. a konzerves macskaeleségekhez hasonló hüllő takarmányra asszociál, azonban ez esetben erről szó sincs. A hüllőknek készített konzerveleségek speciális, természetes tartósítási technológiával konzervált rovarokat, lárvákat, puhatestűeket (pl. csigák) jelentenek, amelyek tápértéke az élő eleségállatokéval megegyező. Manapság már meglehetősen széles választék érhető el az ilyen típusú hüllőeleségekből, így kellően változatos menüt állíthatsz össze belőlük a kedvencednek, vagy kombináltan etethetsz liofilizált és konzerv hüllő eleségekkel is.

Az Okosgazdi webshop kínálatában többek között találhatsz puhára főzött csigákat, hernyókat, szöcskéket, sáskákat és lisztkukacokat is. A konzerves hüllő eleségekkel történő etetés rendkívül kényelmes, hiszen csak ki kell bontanod a termék csomagolását, és már egyből oda is adhatod az eleséget a kedvencednek. Amennyiben az általad tartott hüllőfaj csak a mozgó, élő eleséget hajlandó elfogadni (ez gyíkok és gekkók esetében meglehetősen gyakori jelenség), akkor érdemes egy távirányítós rezgő etetőtálat is beszerezned, ami etetésnél mozgatja a belé helyezett eleséget, így a kedvenced azt fogja hinni, hogy élő táplálékkal van dolga.

Utoljára módosítva: 2024.02.13