SH-Levapet csepp tengerimalacoknak, kígyóknak, gyíkoknak és díszhalaknak

3 690Ft
Betöltés alatt...
Az SH-Levapet csepp a tengeri malacok, teknősök, kígyók, gyíkok, díszhalak gyomor-bél férgességének és tüdőférgességének kezelésére szolgáló készítmény.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

1. Az állatgyógyászati készítmény neve:

SH-Levapet csepp ad us. vet.

2. Ható- és segédanyagok megnevezése:

 • Hatóanyag: Levamizol-hidroklorid 280 mg
 • Segédanyagok, vívőanyagok:
  • Tartósító (Etil-parahidroxi-benzoát, Etanol 96%)
  • Tisztított víz ad 1 ml

3. Célállatfajok:

Tengerimalac, teknős, kígyó, gyík, akváriumi halak

4. Javallatok:

Tengeri malac, kígyó, gyík gyomor-bél férgességének és tüdőférgességének kezelésére. Akváriumi díszhalak Capillaria spp. valamint Camallania spp. fertőzöttségének gyógykezelésére.

A készítmény tört adagban alkalmazva immunstimuláló hatással rendelkezik.

5. Adagolás célállatfajonként:

A készítmény 1 cseppje kb. 10 mg levamizolt, 1 ml 280 mg levamizolt tartalmaz.

Általános adag:

 • Tengeri malac: 10-25 mg/ttkg
 • Teknős: 2-10 mg/ttkg
 • Kígyó: 50 mg/ttkg
 • Gyík: 10-30 mg/ttkg
 • Akváriumi díszhalak: 5 ml (1g/33 liter) készítményt kis mennyiségű kézmeleg vízben oldjuk fel, majd a megadott mennyiségű fürösztő vízben alaposan elkeverjük az oldatot. Az oldat savas karakterű, így ajánlott fürösztő víz pH-ját 6,4-6,6 körüli értékre beállítani, hogy a hatóanyag aktivitása tovább fennmaradjon. Minden nap friss oldatot kell készíteni.

6. Adagolás-és alkalmazásmód(ok):

Szájon át alkalmazandó.

7. Felhasználási javaslat:

Kezelési program:

 • Valamennyi egy térben tartott állatot kezelni szükséges, ha bármelyiknél fonálféreg fertőzöttség jelentkezik. Valamennyi egy akváriumi térben tartott hal egyszerre kezelendő. Erős fertőzöttség ill. legyengült állomány esetén először csak néhány állatot kezeljünk, majd rövid megfigyelés után kezeljük az állomány többi részét.
 • Erősen legyengült állomány esetén a kezelést tört dózissal kezdjük (az előírt fele- egy harmada), majd rövid megfigyelést követően emeljük a dózist az előírt szintre.
 • Immunstimulánsként az előírt dózis 1/3-1/4-ét alkalmazzuk három egymást követő alkalommal úgy, hogy a kezelés minden második napon történjen. A kezelési idő lejárrta után a halak vizét cseréljük friss, gyógyszermentes vízre.
 • Camallaniasis esetén a halak eleségét (pl. szúnyoglárva) itassuk át a készítménnyel, és etessük az így elkészített tápot. A kezelés csak átmeneti javulást okoz, mert az állatok a parazita fejlődési alakjait folyamatosan felveszik táplálkozásuk közben és így újrafertőzödnek.

8. Ellenjavallatok:

 • Nem alkalmazható máj vagy vese elégtelenségben szenvedő állatoknál. Rossz kondícióban levő valamint erős stresszhelyzetnek kitett állatok kelő elővigyázatossággal kezelendők.
 • Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal vagy vivőanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.
 • Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség, laktáció ill. tojásrakás idején.

9. Mellékhatások:

 • Nyálzás, izomrengés, gyakori bélsár- és vizeletürítés előfordulhat.
 • Ha nem kívánatos hatást észlel, értesítse erről a kezelőorvost.

10. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

Élelmiszertermelő állat a készítménnyel nem kezelhető.

11. Különleges tárolási előírások:

Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!

15°C-25°C között, száraz helyen tárolandó.

Lejárati idő: 2 év

Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

12. Különleges figyelmeztetések:

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

Egyéb kolinerg szerekkel együtt nem adható. Ne kezeljük az állatokat szerves foszforsav észtert tartalmazó készítménnyel történő kezelés előtt vagy után 14 nappal. Nem adható együtt fenbendazollal, mebendazollal, pirantellel, fenotiazinnal, prokainnal.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok)

A készítmény szűk terápiás sávval rendelkezik, az előírt dózist nem szabad túllépni. Túladagolás esetén izomrengés, nyálzás, gyakori bélsáűr és vizelet ürítés, ataxia jelentkezik, mely tünetek atropinnal mérsékelhető.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó munkavédelmi óvórendszabályok

Kerüljük el, hogy a készítmény az alkalmazó egyén bőrére kerüljön. Amennyiben mégis a bőrfelületre kerül, bő vízzel mossuk le. Kezelés után alaposan mossunk kezet.
Az általános munkavédelmi óvórendszabályokat be kell tartani.
Ha szédülés, hányás, gyomorpanaszok jelentkeznek a készítmény használatát követően, vagy lázat, szájgyulladást, torokgyulladást tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz.

13. A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások (amennyiben szükségesek)

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

14. A fel nem használt készítmények vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások(amennyiben szükséges)

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatóság követelményének megfelelően kell megsemmisíteni.

15. A használati utasítás utolsó jóváhagyásának dátuma

2013. augsuztus 27.

16. További információk

 • 16.1 Rendelhetőség: Kizárólag állatgyógyászati felhasználására.
 • 16.2 Forgalmazhatóság: Szabadon forgalmazható
 • 16.3 Kiszerelési egységek és (amennyiben a forgalom hozatali engedélyben fel van tüntetve) bonthatóság: 5 ml-es és 10 ml-es polietilén cseppentős tartály papírdobozban.
 • 16.4 Nyilvántartási szám: 012/2006/ÁOGYTI

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13