Szállítóboxok

A szállítóboxok nélkülözhetetlen kellékei minden cicás, kutyás háztartásnak, mivel csakis ilyen boxokban szállíthatók biztonságosan a kedvenceink legyen szó akár az állatorvos felkereséséről, vagy autóval, esetleg tömegközlekedéssel történő szállításáról.

Napjainkban már számos változatban készítik a gyártók a különböző célokra alkalmas szállítóboxokat. A legnépszerűbbek és egyben a leginkább praktikusak a műanyagból készült modellek. Ezek több szellőzőnyílással vannak ellátva, a bejáratuk fixen zárható, könnyűek és négyszögletes/téglatest alakú kialakításuknak köszönhetően nem foglalnak el sok helyet. A tetejükön fogantyúval is el vannak látva, könnyen tisztán tarthatók, és mivel minőségi műanyagból készítik őket, ezért kimondottan tartósak, strapabírók, illetve jól ellenállnak a különféle mechanikai hatásoknak.

A klasszikus, műanyagból készült szállítóboxok mellett az utóbbi pár évben már kerékpárra felszerelhető, fonott kosárból kialakított modellek is beszerezhetők, amelyek olyan esetekben praktikusak, ha például egy kerékpáros kirándulására szeretnél elmenni a négylábú kedvenced társaságában. Manapság a szállítóboxokból már olyan változatok is kaphatók, amelyek külső megjelenése eléggé hasonlít egy piaci, kereken guruló bevásárló kocsihoz. Az ilyen típusú modellek kihúzható fogantyús karral is ellátottak, és mivel kerekekkel is fel vannak szerelve, ezért rendkívül egyszerű és kényelmes a használatuk.

Természetesen az állat-felszerelési cikkeket gyártó cégek nem csak a cica- és kutyatartókra, hanem a rágcsálók kedvelőire is gondolnak, aminek köszönhetően többféle, különböző méretű, rágcsálók biztonságos szállítására alkalmas szállítóbox is kapható a webshopunkban.

A kedvenced számára tökéletesen megfelelő szállítóbox kiválasztásánál (főként, ha egy cicáról, vagy kutyáról van szó), akkor rendkívül fontos, hogy figyelembe vedd az adott állat testméretét. A szállítóboxnak kellően kényelmesnek kell lennie az állat számára, és annak komolyabb erőfeszítés nélkül meg kell tudnia fordulni benne. Amennyiben nagyobb távolságra viszed el a kedvencedet, akkor érdemes minél kényelmesebbé tenned az utazást a számára, amit könnyen megoldhatsz egy puha takaró, vagy párna segítségével.

Utoljára módosítva: 2024.02.13