AquaEl CarboMax Plus aktívszén szűrőanyag

3 990Ft
A CarboMAX Plus egy egyedi közeg az édes-, és sósvizű akváriumok vizének szűréséhez. Csúcsminőségű aktív szénből készült, tartós, pormentes granulátum formájában.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

AquaEl CarboMAX Plus vegyi szűrőközeg (1l):

  • Hatékony és hatásos
  • Eltávolítja a víz organikus szennyeződéseit
  • Semlegesíti a fenolokat, irtőszereket és tisztítószereket
  • Megtisztítja a vizet a gyógyszeres kezelések maradványaitól.

A vegyi szűrés célja, hogy minden vegyi szennyeződést eltávolítson a vízből. Ilyenek lehetnek a gyógyszeres kezeléseből visszamaradt anyagok, nehéz fémek és egyéb toxikus anyagok. A csapvízben is találhatóak olyan anyagok, melyek az akvarisztikában nem kívánatosak. A csapvizet ugyanis ivásra alkalmassá kell tenni, és tartalmazza az ehhez szükséges kezelőszerek maradványait, melyek károsak lehetnek halaink, növényeink számára.

A CarboMAX Plus aktív szenet tartlamaz, melyet gyakran használnak vegyi szűréshez. A szűrőkészülékbe helyezve kivonja a vízből a különféle vegyi anyagokat, majd megköti azokat. A víz elszíneződéseinek kezelésére is alkalmas, például a díszítőelemként elhelyezett fadarabok esetében.

Jól működő, egészges akváriumok esetében ne használjunk folyamatosan aktív szenet, hiszen a jótékony hatású elemeket, vegyületeket is megköti, pl.: a vitaminokat, fontos mikroelemeket, humin savakat. Gyógyszeres kezeléssel egy időben semmiképp ne használjuk, hiszen hatástalanítja azt. Idővel az aktív szén telítődik, szűrőképessége csökken, ezért ajánlott 3-4 hét után cserélni a közeget.

Kiszerelés: 1 liter (2x500 ml)

Ajánlott akváriumkapacitás: 200 l

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13