Automata díszhal etetők

Ha veled is gyakran megesik, hogy annyira elfoglalt vagy, hogy egész egyszerűen nincs időd a halaid megetetésére, vagy elutazol pár napra és nem szeretnéd, hogy ezalatt a kedvenceid éhen maradjanak, akkor érdemes elgondolkodnod egy automata haletető beszerzésén.

Fontos tudnod, hogy az automata haletetők csak száraz díszhaltáppal történő etetésre alkalmasak! Egy automata haletetővel lemezes, vagy granulátum (szemcsés) táppal feltöltve több napra elegendő eleséget biztosíthatsz egy közepes méretű akvárium halállománya számára. A digitális kijelzővel felszerelt modellek programozhatók is, így akár napi 4 alkalmas etetésére is beállíthatsz egy ilyen típusú készüléket.

Az elektromos hálózattól teljesen függetlenül, elemmel működnek. A hermetikusan zárt konstrukciójuknak hála, a táp nem lesz nedves bennük, megőrzi frissességét és nem veszít tápanyag tartalmából. A csúcskategóriás modellek az elemek lemerülésére hang vagy fényjelzéssel is figyelmeztetnek, illetve légpumpára kötve szellőztető funkcióval is rendelkeznek. Többféle kivitelben érhetők el, így vannak olyan típusok, amelyeket az akvárium műanyag tetejére lehet felszerelni, valamint olyanok is, amelyeket egyszerűen csak valamelyik üvegfalra kell rögzíteni.

Az automata akváriumi etetőt a használathoz az elem/elemek behelyezését követően csak fel kell tölteni az etetésre szánt díszhaltáppal és be kell állítani rajta az etetések időpontját, illetve modelltől függően azt is, hogy egy vagy több szórással végezze az etetést. Ezt követően gyakorlatilag semmi más dolgod nincs, mint időnként táppal feltölteni a tartályát, illetve szükség esetén gondoskodni az elemek cseréjéről.

Utoljára módosítva: 2024.02.13