Petamin Prémium Norvég lazacolaj

5 790Ft
Betöltés alatt...

A Petamin Prémium Norvég lazacolaj 100% ban természetes és tiszta, hidegen préselt lazacolaj. Friss, fenntartható halászatból származó norvég lazacból. Gazdag esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavakban. Javasolt vedlési időszakban, szőr -és bőrproblémák, allergia esetén. Támogatja az immunrendszer, ízületek, szív -és érrendszer egészségét.

Táplálékkiegészítő kisokos kutyáknak és macskáknak:

Táplálékkiegésztő kisokos kutyáknak és macskáknak

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Petamin vitaminok kutyáknak és macskáknak

A kutyák és a macskák csodálatos lények: sok-sok örömöt és remek társaságot nyújtanak nekünk, elűzik a mindennapi stresszt, sőt, még szívünk egészségére is jó hatással vannak.(1-3) Érthető módon minden gazdi arra vágyik, hogy kedvence minél hosszabb ideig, jó egészségben vele lehessen.

A Petamin csapata azért dolgozik, hogy ez a vágy számodra is valóra váljon. Ehhez a legkiválóbb minőségű tápanyagokat biztosítjuk és pontosan ilyen a Petamin Prémium Norvég Lazacolaj is!

A hal rendkívül tápláló és egészséges része négylábú barátaink étrendjének is. A lazacolaj nemcsak egyik legjobb természetes forrása a kutyák és macskák egészségét sokoldalúan támogató omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, de az eledelbe keverve igazi ínyencség is az állatok számára!

5 ok, amiért a Petamin Prémium Norvég Lazacolaj a legjobb választás:

  1. Frissen fogott, fenntartható halászatból származó lazacból készül. A Fenntarthatósági Világszervezet „Friend of the Sea” (A tenger barátja) tanúsítványával rendelkezik.
  2. Hidegen préselt (vagyis nem finomított), ennek köszönhetően az értékes zsírsavak és egyéb tápanyagok a legkevésbé sem károsodnak.
  3. Koncentráltan, természetes formában tartalmazza a kutyák és macskák számára esszenciális, azaz nélkülözhetetlen omega-3 és omega-6 zsírsavakat.
  4. Szennyeződésektől garantáltan mentes, szigorú minőség-ellenőrzésen estik át a gyártás teljes ideje alatt. Megfelel a GMP+FSA nemzetközi szabvány követelményeinek.
  5. praktikus pumpának köszönhetően rendkívül könnyen adagolható.

Miért van mindenképp szüksége a kedvencednek omega-3 és -6 zsírsavakra?

Zsírra minden állatnak szüksége van és nemcsak azért, mert finomabbá teszi az ételeket: energiát biztosít, létfontosságú építőköve a sejtmembránoknak, elengedhetetlen a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához, az agyműködéshez, a bőr és a szőrzet egészségéhez.

Fontos tudni azonban, hogy nem minden zsír egyforma! Ahogyan minden emlős, így a kutyák és a macskák is képesek telített és egyszeresen telítetlen zsírsavak előállítására. A többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 zsírsavak viszont esszenciálisak, azaz nélkülözhetetlenek számukra.(4-6)

Mivel kedvenced szervezete nem vagy csak rendkívül korlátozott mennyiségben képes előállítani ezeket a zsírsavakat, ezért gazdiként a te felelősséged, hogy étrendje által biztosítsd számára. Jó hír, hogy a lazacolaj kutyáknak és macskáknak is igen kiváló omega-forrás!

A lazacolajban található omega-zsírsavak jótékony hatásai

A lazacolajban található omega-3 (EPA és DHA) zsírsavakból kutatások alapján rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő anyagok keletkeznek a kutyák és a macskák szervezetében is.7 Eddigi kutatási eredmények alapján az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a sejtszintű egészségben és az immunrendszer normál működésében, valamint az ízületek, a szív- és érrendszer, a vese, a bőr és a szőrzet egészségének fenntartásában.(4,6,8-28)

A DHA zsírsavak megfelelő bevitele különösen nagy jelentőséggel bír kölyökkorban, ugyanis elengedhetetlen az agy, az idegrendszer és a szem optimális fejlődéséhez, illetve általában véve a megfelelő növekedéshez.(29-32) Kutatások kimutatták, hogy a sok DHA zsírsavat fogyasztó kölyök és felnőtt kutyák jobban viselkednek és könnyebben nevelhetőek.(33,3) Sőt, a DHA idős kutyáknál is javíthat a viselkedésen.(35)

Az omega-3 zsírok a normál vérnyomás és koleszterinszint fenntartásához is hozzájárulhatnak, csökkenthetik a szívritmuszavar kockázatát, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásukkal védik a szív- és érrendszer egészségét.(7,36-38) A megnövelt omega-3-bevitel segítheti a vércukor kontrollt és csökkentheti az inzulinrezisztenciát.(7,39,40) Az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend hozzájárulhat az elhízás és a cukorbetegség megelőzéséhez, kezeléséhez is.(7,41-43)

A lazacolajban található omega-6 zsírsavak kutatások alapján támogatják a megfelelő növekedést és fejlődést, fontos szerepet játszanak a termékenységben és szaporodásban, az immunrendszer normál működésében, illetve az egészséges bőr és szőrzet fenntartásában.(4-6,8,44,45)

Az omega-6-hiány súlyvesztéshez, bőr- és szőrproblémákhoz (pl. ekcéma, bőrszárazság, durva, fénytelen szőrzet, szőrhullás), fertőzésekre való fogékonysághoz, szaporodási problémákhoz és a növekedés visszamaradásához is vezethet.(4)

A lazacolaj további jótékony hatásai

A lazacolaj kutyáknak és macskáknak az emésztés és tápanyagfelszívódás javításában is segíthet. Omega-zsírsavainak köszönhetően az emésztőrendszerben gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, ezért a gyomor-bélrendszert érintő gyulladásos problémák esetén is hasznos lehet. Macskáknál segíthet a szőrlabdák megelőzésében, eltávolításában.

Számos kutatás vizsgálta a lazac- és egyéb halolajak, illetve az ezekben található többszörösen telítetlen zsírsavak hatását a kutyák és macskák allergiás bőrbetegségeire. A gyulladáscsökkentő omega-zsírsavakban gazdag lazacolaj segítséget nyújthat az allergia tüneteinek enyhítésében, a bőr állapotának javításában, a bőrgyulladás, hámlás és viszketés megszüntetésében.(6,28)

Mikor ajánlott a Petamin Prémium Norvég Lazacolaj használata?

A lazacolaj kutyáknak és macskáknak egyaránt hasznos, kortól, nemtől vagy fajtától függetlenül.

Léteznek azonban bizonyos élethelyzetek, amikor kifejezetten előnyös kedvenced mindennapi étrendjének lazacolajjal történő kiegészítése:

  • növekedés időszaka
  • vedlési időszak
  • ízületi panaszok
  • gyulladásos állapotok
  • bőr- és szőrproblémák (pl. ekcéma, szőrhiány, korpás bőr)
  • magas vérnyomás vagy koleszterinszint
  • allergiás tünetek
  • legyengült immunrendszer
  • betegség, műtét utáni lábadozás

Adagolás:

  • Kistestű kutyáknak 2 ml/nap
  • Közepes testű kutyáknak 10 ml/nap
  • Nagytestű kutyáknak 14 ml/nap
  • Macskáknak 1 ml/nap

Összetevők: 99,7% lazacolaj, 0,3% természetes antioxidánsok.


Hivatkozások:

1 Allen K, Blascovich J, Mendes WB. Cardiovascular reactivity and the presence of pets, friends, and spouses: the truth about cats and dogs. Psychosom Med. 2002;64(5):727-739.

2 Schreiner PJ. Emerging Cardiovascular Risk Research: Impact of Pets on Cardiovascular Risk Prevention. Curr Cardiovasc Risk Rep. 2016;10(2):8.

3 Krittanawong C, Kumar A, Wang Z, Jneid H, Virani SS, Levine GN. Pet Ownership and Cardiovascular Health in the US General Population. Am J Cardiol. 2020;125(8):1158-1161.

4 National Research Council. Fats and fatty acids. Nutrient Requirements of Dogs and Cats. Washington, DC: The National Academies Press, 2006, pp 81-110.

5 Bauer JJE. Essential fatty acid metabolism in dogs and cats. Rev Bras Zootec. 2008;37(SPE):20–27.

6 Biagi G, Mordenti AL, Cocchi M, Mordenti A. The role of dietary omega-3 and omega-6 essential fatty acids in the nutrition of dogs and cats: a review. Prog Nutr. 2004;6(2):97-107.

7 Bauer JE. Therapeutic use of fish oils in companion animals. J Am Vet Med Assoc. 2011;239(11):1441-1451.

8 Case LP, Daristotle L, Hayek MG, Raasch MF. Canine and feline nutrition: a resource for companion animal professionals (3rd ed.). Maryland Heights, MO: Mosby, 2011.

9 Byrne KP, Campbell KL, Davis CA, Schaeffer DJ, Troutt HF. The effects of dietary n-3 vs. n-6 fatty acids on ex-vivo LTB4 generation by canine neutrophils. Vet Dermatol. 2000;11(2):123-131.

10 Filburn C, Griffin D. Effects of supplementation with a docosahexaenoic acid- enriched salmon oil on total plasma and plasma phospholipid fatty acid composition in the cat. Int J Appl Res Vet Med. 2005;3(2):116–123.

11 Vaughn DM, Reinhart GA, Swaim SF, et al. Evaluation of effects of dietary n-6 to n-3 fatty acid rations on leukotriene B synthesis in dog skin and neutrophils. Vet Dermatol. 1994;5(4):163-173.

12 Corbee RJ. Obesity in show dogs. J Anim Physiol Anim Nutr (Berl). 2013;97(5):904-910.

13 Lascelles BD, DePuy V, Thomson A, et al. Evaluation of a therapeutic diet for feline degenerative joint disease. J Vet Intern Med. 2010;24(3):487-495.

14 Roush JK, Cross AR, Renberg WC, et al. Evaluation of the effects of dietary supplementation with fish oil omega-3 fatty acids on weight bearing in dogs with osteoarthritis. J Am Vet Med Assoc. 2010;236(1):67-73.

15 Roush JK, Dodd CE, Fritsch DA, et al. Multicenter veterinary practice assessment of the effects of omega-3 fatty acids on osteoarthritis in dogs [published correction appears in J Am Vet Med Assoc. 2010 Jun 1;236(11):1191]. J Am Vet Med Assoc. 2010;236(1):59-66.

16 Freeman LM, Rush JE. Nutrition and cardiomyopathy: lessons from spontaneous animal models. Curr Heart Fail Rep. 2007;4(2):84-90.

17 Slupe JL, Freeman LM, Rush JE. Association of body weight and body condition with survival in dogs with heart failure. J Vet Intern Med. 2008;22(3):561-565.

18 Freeman LM, Rush JE, Kehayias JJ, et al. Nutritional alterations and the effect of fish oil supplementation in dogs with heart failure. J Vet Intern Med. 1998;12(6):440-448.

19 Smith CE, Freeman LM, Rush JE, Cunningham SM, Biourge V. Omega-3 fatty acids in Boxer dogs with arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy. J Vet Intern Med. 2007;21(2):265-273.

20 Brown SA. Effects of dietary lipids on renal function in dogs and cats. Compend Contin Educ Pract Vet. 1999;21(Suppl K):11–14.

21 Plantinga EA, Everts H, Kastelein AM, Beynen AC. Retrospective study of the survival of cats with acquired chronic renal insufficiency offered different commercial diets. Vet Rec. 2005;157(7):185-187.

22 Brown SA, Brown CA, Crowell WA, et al. Beneficial effects of chronic administration of dietary omega-3 polyunsaturated fatty acids in dogs with renal insufficiency. J Lab Clin Med. 1998;131(5):447-455.

23 Brown SA, Brown CA, Crowell WA, et al. Effects of dietary polyunsaturated fatty acid supplementation in early renal insufficiency in dogs. J Lab Clin Med. 2000;135(3):275-286.

24 Lechowski R, Sawosz E, Kluciński W. The effect of the addition of oil preparation with increased content of n-3 fatty acids on serum lipid profile and clinical condition of cats with miliary dermatitis. Zentralbl Veterinarmed A. 1998;45(6-7):417-424.

25 Logas D, Kunkle GA. Double-blinded crossover study with marine oil supplement containing high-dose eicosapentaenoic acid for the treatment of canine pruritus skin disease. Vet Dermatol. 1994;5(3):99-104.

26 Harvey RG. A blinded, placebo-controlled study of the efficacy of borage seed oil and fish oil in the management of canine atopy. Vet Rec. 1999;144(15):405-407.

27 Scott DW, Miller WH Jr, Reinhart GA, Mohammed HO, Bagladi MS. Effect of an omega-3/omega-6 fatty acid-containing commercial lamb and rice diet on pruritus in atopic dogs: results of a single-blinded study. Can J Vet Res. 1997;61(2):145-153.

28 Magalhães TR, Lourenço AL, Gregório H, Queiroga FL. Therapeutic Effect of EPA/DHA Supplementation in Neoplastic and Non-neoplastic Companion Animal Diseases: A Systematic Review. In Vivo. 2021;35(3):1419-1436.

29 Pawlosky RJ, Denkins Y, Ward G, Salem N Jr. Retinal and brain accretion of long-chain polyunsaturated fatty acids in developing felines: the effects of corn oil-based maternal diets. Am J Clin Nutr. 1997;65(2):465-472.

30 Waldron MK, Spencer AL, Bauer JE. Role of long-chain polyunsaturated n-3 fatty acids in the development of the nervous system of dogs and cats. J Am Vet Med Assoc. 1998;213(5):619-622.

31 Zicker SC, Jewell DE, Yamka RM, Milgram NW. Evaluation of cognitive learning, memory, psychomotor, immunologic, and retinal functions in healthy puppies fed foods fortified with docosahexaenoic acid-rich fish oil from 8 to 52 weeks of age. J Am Vet Med Assoc. 2012;241(5):583-594.

32 Hadley KB, Bauer J, Milgram NW. The oil-rich alga Schizochytrium sp. as a dietary source of docosahexaenoic acid improves shape discrimination learning associated with visual processing in a canine model of senescence. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2017;118:10-18.

33 Beynen AC. Brain food for puppies. Creature Companion. 2017;10(1):36-38.

34 McGowan RTS. Oiling the brain or cultivating the gut: impact of diet on anxious behavior in dogs. in Proceedings. Nestlé Purina Companion Animal Nutrition Summit. 2016:87-93.

35 Dodd CE, Zicker SC, Jewell DE, et al. Can a fortified food affect the behavioral manifestations of age-related cognitive decline in dogs? Vet Med. 2003;98(5):396-408.

36 Freeman LM. Beneficial effects of omega-3 fatty acids in cardiovascular disease. J Small Anim Pract. 2010;51(9):462-470.

37 Laurent G, Moe G, Hu X, et al. Long chain n-3 polyunsaturated fatty acids reduce atrial vulnerability in a novel canine pacing model. Cardiovasc Res. 2008;77(1):89-97.

38 Freeman LM, Rush JE, Kehayias JJ, et al. Nutritional alterations and the effect of fish oil supplementation in dogs with heart failure. J Vet Intern Med. 1998;12(6):440-448.

39 González-Périz A, Horrillo R, Ferré N, et al. Obesity-induced insulin resistance and hepatic steatosis are alleviated by omega-3 fatty acids: a role for resolvins and protectins. FASEB J. 2009;23(6):1946-1957.

40 Nettleton JA, Katz R. n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids in type 2 diabetes: a review. J Am Diet Assoc. 2005;105(3):428-440.

41 Laflamme DP. Understanding and managing obesity in dogs and cats. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1283-vii.

42 Noorland M. Prophylactic and supportive supplementation of omega-3 fatty acids in diabetic cats. Ghent: Ghent University; 2015.

43 Abdissa D. Purposeful Review to Identify the Benefits, Mechanism of Action and Practical Considerations of Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acid Supplementation for the Management of Diabetes Mellitus. Nutr Diet Suppl. 2021;13:53-65.

44 Saker KE. Nutrition and immune function. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1199-1224.

45 Gross KL, Yamka RM, Choo C, et al. Macronutrients. In: Hand MS, Thatcher CD, Remillard RL, et al. (eds). Small Animal Clinical Nutrition (5th ed.). Topeka, KS: Mark Morris Institute, 2010, pp 96-105.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13