1 vélemény alapján

Petamin Új-zélandi Prémium Zöldkagylópor

12 370Ft
Betöltés alatt...

Petamin Új-zélandi Prémium Zöldkagylópor importált, teljes (nem zsírtalanított) zöldkagylóból. Fenntartható forrásból származik, ellenőrzött tisztaságú. Természetesen gazdag glükozaminoglikánokban, mely a porcok, az ízületi folyadék és egyébb kötőszövetek építőelemei. Fehérjékben, nyomelemekben és ertékes zsírsavakban gazdag.

Táplálékkiegészítő kisokos kutyáknak és macskáknak:

Táplálékkiegésztő kisokos kutyáknak és macskáknak

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Petamin vitaminok kutyáknak és macskáknak

Négylábú társaink – őseikhez hasonlóan – természetesen mozgékonyak. Egy egészséges, boldog kedvencnek lételeme a mozgás, a játék és a vadászat. Nézz csak rá a kutyádra a napi séta közben, vagy figyeld, hogyan játszik a macskád a kedvenc játékával. Láthatod rajta az önfeledt örömet.

Sajnos a mozgásszervi betegségek (pl. ízületi gyulladás, porckopás) vagy sérülések akár egyik napról a másikra megfoszthatják kedvenceinket a mozgás örömétől. Tudtad-e például azt, hogy az idősebb kutyák 80%-át és az idősebb macskák akár 90%-át érintik a porckopás?(1,2)

De ne gondold, hogy elég csak idősebb korában odafigyelned kedvenced ízületeinek védelmére! A krónikus mozgásszervi panaszok lassan, alattomosan alakulnak ki. A röntgenfelvételek gyakran olyankor is ízületi problémákat mutatnak, amikor a tünetek (még) észre sem vehetőek.

Az ízületek támogatása kutyáknál és macskáknál is, minden korban és állapotban fontos, ezért hoztuk el neked ezt a magas GAG tartalommal bíró, kiválóan hasznosuló, teljes zöldkagylóport – egyenesen Új-Zélandból!

VIGYÁZAT, HAMISÍTJÁK! VÁLASSZ MINŐSÉGI TERMÉKET!

Léteznek csak nevükben „új-zélandi”, valójában nem is Új-Zélandon tenyésztett zöldkagylóporok. De a gyártási folyamat is gyakori probléma: a zsírtalanított zöldkagylóporok NEM hatékonyak, hiszen nem tartalmaznak minden aktív összetevőt.

A Petamin zöldkagylóporban megbízhatsz: Új-Zélandról, fenntartható gazdálkodásból származik, NEM zsírtalanított, mesterséges adalékok nélküli, tiszta és hamisítatlan termék. Előállítása magas színvonalú minőségi igények betartása mellett, szigorú ellenőrzéssel történik.

Ismerd meg az új-zélandi zöldkagyló egyedülálló, kutatásokkal igazolt erejét!

Az Új-Zéland partvidékén élő taréjos zöldkagylót (Perna canaliculus) évszázadok óta alkalmazzák ízületi és gyulladásos fájdalmakra. Eredetileg a maori őslakosok tenyésztették és fogyasztották. Az 1960-as évek végén a NASA kutatói figyeltek fel rá, rákellenes hatóanyagok keresése közben. Rákellenes hatást ugyan nem találtak, de igazolták gyulladáscsökkentő, ízülettámogató erejét.

Az új-zélandi zöldkagyló titka a tápanyagok egyedülálló kombinációjában rejlik: természetesen gazdag glükozaminoglikánokban, omega-3 zsírsavakban, aminosavakban, vitaminokban és nyomelemekben.(3) A glükozaminoglikánok (pl. hialuronsav, kondroitin-szulfát) az ízületek, porcok és egyéb kötőszövetek fő építőelemei, növelik azok szilárdságát, hajlékonyságát és rugalmasságát.(4,5)

Termékünk teljes azaz nem zsírtalanított formában tartalmazza az új-zélandi zöldkagylóport, így az értékes omega-3 (EPA, DHA, ETA) és egyéb zsírsavak is megtalálhatóak benne. Kutatások szerint a zöldkagyló zsírsavainak kiemelt szerepe van a gyulladás- és fájdalomcsökkentésben.(6)

Az utóbbi évtizedekben laboratóriumi, állati és emberi kutatásokban is széles körben vizsgálták az új-zélandi zöldkagyló ízületi egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Ezek alapján az új-zélandi zöldkagylópor fogyasztása kutyáknak és macskáknak is rendkívül hasznos: bizonyítottan segíti a porcszövet újraképződését, a sérült, gyulladt ízületek regenerációját, a mozgásszervi fájdalmak csökkentését.

Az új-zélandi zöldkagyló a legmagasabb szintű (kettős vak, placebo-kontrollált) klinikai vizsgálatokban is bizonyított: az ízületi betegségben szenvedő állatoknál csökkentette a fájdalmat és a duzzanatot, javította az ízületi mozgathatóságot, növelte a fizikai aktivitást.(7-9) Egy kutatásban (8-16) hét alatt a kutyák 67-78%-ánál értek el vele javulást a mobilitás és fájdalom terén.(10)

Milyen esetekben ajánljuk a Petamin Új-zélandi Prémium Zöldkagylópor használatát? 

A Petamin Új-zélandi Prémium Zöldkagylópor kutyáknak és macskáknak egyaránt ajánlott. Hatékonyságát és biztonságosságát klinikai vizsgálatok, illetve gyakorlati tapasztalatok is igazolják.

Segíthet az akut és krónikus mozgásszervi panaszok (pl. sérüléses, kopásos, gyulladásos eredetű fájdalmak) esetében is. Használata javasolt minden életkorban, a kölykök megfelelő mozgásszervi fejlődéséhez, felnőtt és idős korban az egészséges mozgás fenntartásáért, mozgásszervi panaszok megelőzéseként. Sportoló és munkakutyák fokozott igénybevétele esetén is javasolt használata.

A háziállatok mozgásszervi fájdalmaira felírt nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek – különösen hosszú távon – súlyos, akár életveszélyes mellékhatásokkal járhatnak. Emésztőrendszeri vérzést, hányást, hasmenést, fekélyt, máj- és vesekárosodást is okozhatnak. A zöldkagylópor ezzel szemben mellékhatások nélkül segíti a fájdalom és az ízületi mozgásproblémák csökkentését.

Egy kutatásban zöldkagylópor mellett az ízületi fájdalmakban szenvedő állatok csaknem 3/4-ének nem volt szüksége nem-szteroid gyulladáscsökkentőre.(11) Ez különösen jó a gyógyszert rosszul toleráló állatoknak. Sőt, a bizonyítékok azt mutatják, hogy a zöldkagylópor segíthet csökkenteni a nem-szteroid gyulladáscsökkentők okozta emésztőrendszeri panaszokat is!(7)

A por állagnak köszönhetően egyfelől könnyen hozzáadható vagy belekeverhető az ételbe, másfelől kedvenced szervezete is könnyebben tudja hasznosítani.

Adagolás:

  • Kutyáknak:
    • 0,5 -1 g/ 10 ttkg/nap
  • Macskáknak:
    • 0,5 g/nap

Összetevők: taréjos zöldkagyló (Perna Canaliculus 99,9%), stabilizáló antioxidánsok (0,015%): kevert tokoferolok, rozmaring-kivonat; szilícium-dioxid, citromsav.

Analitikai összetevők: nyers fehérje: 62,4 %, szénhidrátok: 16,9 %, nyers hamu: 9 %, nyers zsír: 8,2 %, nedvességtartalom: 
3,9 %.

Glükozaminoglikánok (GAG): 3,0 %.


Hivatkozások:

1 Anderson KL, O'Neill DG, Brodbelt DC, et al. Prevalence, duration and risk factors for appendicular osteoarthritis in a UK dog population under primary veterinary care. Sci Rep. 2018;8(1):5641.

2 Bennett D, Zainal Ariffin SM, Johnston P. Osteoarthritis in the cat: 1. how common is it and how easy to recognise?. J Feline Med Surg. 2012;14(1):65-75.

3 Bui LM, Bierer RL. Influence of green lipped mussels (Perna canaliculus) in alleviating signs of arthritis in dogs. Vet Ther. 2001;2(2):101-111.

4 Henrotin Y, Mobasheri A, Marty M. Is there any scientific evidence for the use of glucosamine in the management of human osteoarthritis?. Arthritis Res Ther. 2012;14(1):201. 

5 Yoshimura M, Sakamoto K, Tsuruta A, et al. Evaluation of the effect of glucosamine administration on biomarkers for cartilage and bone metabolism in soccer players. Int J Mol Med. 2009;24(4):487-494.

6 Eason CT, Adams SL, Puddick J, et al. Greenshell™ Mussels: A Review of Veterinary Trials and Future Research Directions. Vet Sci. 2018;5(2):36.

7 Bierer TL, Bui LM. Improvement of arthritic signs in dogs fed green-lipped mussel (Perna canaliculus). J Nutr. 2002;132(6 Suppl 2):1634S-6S.

8 Bui LM, Bierer TL. Influence of green lipped mussels (Perna canaliculus) in alleviating signs of arthritis in dogs. Vet Ther. 2003;4(4):397-407.

9 Pead MJ, et al. A novel nutraceutical versus placebo in dogs with degenerative joint disease: a randomised double blind placebo controlled clinical trial. Data on file, Royal Veterinary College, London. 2018;1-19.

10 Pollard B, Guilford WG, Ankenbauer-Perkins KL, Hedderley D. Clinical efficacy and tolerance of an extract of green-lipped mussel (Perna canaliculus) in dogs presumptively diagnosed with degenerative joint disease. N Z Vet J. 2006;54(3):114-118.

11 Hielm-Björkman A, Tulamo RM, Salonen H, Raekallio M. Evaluating Complementary Therapies for Canine Osteoarthritis Part I: Green-lipped Mussel (Perna canaliculus). Evid Based Complement Alternat Med. 2009;6(3):365-373.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (1)


    Vendég (#297FE5)  -  2024. 02. 25. 08:19

    Eddig tablettába vettem a zöldkagylót öreg, izületi problémás kutyánknak. Így por alakban sokkal könnyebben adagolható ételbe, nagyon jó az ár-érték aránya is, és a minősége is kiváló. Nagyon gyors szállítás!

Utoljára módosítva: 2024.02.13