Petamin Multivitamin táplálékkiegészítő kutyáknak és macskáknak

5 490Ft
Betöltés alatt...

A Petamin Multivitamin nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, mefelelő arányban, jól hasznosuló formában. Komplex módon támogatja az immunrendszer, a bőr, szőrzet, ízületek, csontok, izmok, szív és agy egészségét. Gazdag antioxidánsokban, melyek védik a sejteket az oxidatív stressz negatív hatásaitól.

Táplálékkiegészítő kisokos kutyáknak és macskáknak:

Táplálékkiegésztő kisokos kutyáknak és macskáknak

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Petamin vitaminok kutyáknak és macskáknak

A kutyáknak és macskáknak ugyanúgy létfontosságúak a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, mint nekünk. Szervezetük nem képes magától előállítani ezeket a mikrotápanyagokat, ezért külső forrásból kell rendszeresen hozzájutniuk. Minden életfunkció, például az anyagcsere-folyamatok, az agy- és szívműködés, az immunrendszer, a növekedés és a regeneráció fenntartásához is szükségesek.

Felelős gazdiként a te dolgod gondoskodni arról, hogy kedvenced megfelelő minőségű, összetételű eleséget kapjon és kiegyensúlyozottan táplálkozzon. Sajnos azonban minden igyekezeted ellenére is előfordulhat, hogy szervezetébe nem jut annyi vitamin, mint kellene.

Kölyökkorban a rendkívül gyors növekedés, idősebb korban pedig a tápanyagok felszívódásának romlása miatt fokozódik a vitaminszükséglet. De stressz, fokozott fizikai igénybevétel, vemhesség, szoptatás, betegség vagy egyéb ok miatti étvágytalanság, betegség vagy műtét utáni lábadozás és legyengült immunrendszer esetén is több vitaminra van szükség.

Szerencsére itt van a laktózmentes, komplex Petamin Multivitamin kutyáknak és macskáknak, amivel könnyedén biztosíthatod kedvenced számára a legfontosabb vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket! Ez a legalapvetőbb lépés, amit megtehetsz az egészsége érdekében! 

A Petamin Multivitamin tablettában található vitaminok és nyomelemek

A Petamin Multivitamin összetételét szakértők bevonásával, tudományos eredmények elemzésével alakítottuk ki. Megfelelő arányban, jól hasznosuló formában tartalmazza az alábbi vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket:

 • A-vitamin: Zsírban oldódó vitamin, ami fontos szerepet játszik a látásban, a szaporodásban, az immunműködésben, a növekedésben, a sejtdifferenciáció folyamatában és a fejlődésben.(1) A bőr, szőrzet, fogak, csontok, mirigyek növekedéséhez és egészségéhez is szükséges.(2)
 • B-vitaminok:

B1-vitamin (tiamin) részt vesz a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék anyagcseréjében. Támogatja az egészséges idegműködést és a perifériás idegszövetek épségének megőrzését.

B2-vitamin (riboflavin) központi szerepet játszik az energiatermelésben, anyagcserében és a szervezet antioxidáns védelmében is. Hozzájárul a bőr, a szem és a látás egészségéhez.

B5-vitamin (pantoténsav) építőköve az energia-anyagcserében és glükóztermelésben részt vevő koenzim-A enzimnek. Szükséges a zsírsavak, szteroidok és hemoglobin előállításához.

B6-vitamin (piridoxin) számos élettani folyamatban vesz részt a szervezetben, például a glükóz- és a vörösvérsejt-termelésben, az idegrendszer működésében, az immunválaszban, a hormonális működésben, a zsíranyagcserében és a génkifejeződésben is.

B7-vitamin (biotin) szükséges a glükóz és a zsírsavak képződéséhez, energiatermeléshez és az aminosav-anyagcseréhez. Fontos az egészséges bőr és szép bunda fenntartásához.(3,4)

B9-vitamin (folsav) fontos szerepet tölt be a vörösvérsejtek, bizonyos fehérjék és a DNS képződésében, az energiatermelésben, az agy és a szív- és érrendszer egészségében. 

B12-vitamin (kobalamin) elengedhetetlen a DNS és a vörösvérsejtek képződéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez, az egészséges szellemi működéshez. A B6-vitamin és a folsav mellett a B12-vitamin is kritikusan fontos a szív egészségéhez.

 • C-vitamin: Segíti a kollagénképződést, így hozzájárul az izomzat, az érszövetek, a csontok, a fogak, az íny és a porcok egészségének fenntartásához. Elősegíti a sebgyógyulást, illetve a vas és a kalcium felszívódását. Fontos antioxidáns és immunerősítő szerepe is van.

A kutyák és a macskák is képesek C-vitamin előállítására, de sok esetben nem termelnek eleget (pl. idős korban) vagy extra mennyiségre van szükségük. Kutatások is igazolták, hogy az étrend C-vitaminnal való kiegészítése pozitív hatással lehet az egészségükre.(5-7)

 • D-vitamin: Szabályozza a szervezetben a kalcium és a foszfor anyagcseréjét. Támogatja az erős, egészséges csontozat és fogazat fejlődését és fenntartását. Anyagcseretermékei például a bőr egészségére és a sejtdifferenciáció szabályozására is hatással vannak. Az immunsejtek nagy többségén található D-vitamin receptor, működésüket erősíti a D-vitamin bevitele.(8)
 • E-vitamin: Rendkívül fontos zsírban oldódó antioxidáns. Védi a sejteket a szabad gyökök által okozott oxidatív stressz ellen, ami például a normális anyagcsere-folyamatok, stressz vagy éppen betegség hatására keletkezik.6 Támogatja az immunműködést, a vörösvérsejtek, a keringési rendszer, a bőr és a szőrzet egészségét.(9-13)
 • Kalcium és foszfor: A csontok és fogak létfontosságú alkotórészei. Emellett a kalcium szerepet játszik a véralvadási folyamatokban, idegi ingerek átvitelében, izomműködésben is. A foszfor jelen van a sejthártyában, részt vesz a sejtek genetikai kódját hordozó DNS és RNS felépítésében, az energiatermelésben, izomműködésben. FONTOS: a kedvezőtlen kalcium-foszfor arány izomvesztést, angolkórt, csontritkulást okoz. A Petamin Multivitamin tabletta a felnőtt kutyák, macskák számára megfelelő arányban tartalmazza a kalciumot és foszfort.
 • Cink: Számos létfontosságú szerepe van az állati szervezetben: részt vesz a sejtosztódásban, az enzimreakciókban, a fehérjék, szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében, a bőr és a szőrzet normál állapotának fenntartásában, a sebgyógyulásban és az immunműködésben is.(14,15)
 • Szelén: Nélkülözhetetlen több létfontosságú enzim termeléséhez és működéséhez. Védi a sejteket a szabad gyökök okozta oxidatív károsodás ellen (E-vitaminnal együttműködve).(16) A pajzsmirigyhormonok anyagcseréjében és az immunműködésben is fontos szerepe van.(16)
 • Vas: A szervezet minden sejtje felhasználja. Elengedhetetlen a vérben található hemoglobin és az izmokban található mioglobin képződéséhez, a vörösvérsejtek oxigénfelvételéhez.(17,18) Az energiatermeléshez, az egészséges immunműködéshez és a megfelelő növekedéshez is szükség van rá.(17,18)

Milyen esetekben javasolt a Petamin Multivitamin használata?

A Petamin Multivitamin kutyáknak és macskáknak is ajánlott, kortól, nemtől, mérettől és fajtától függetlenül. Ne feledd: még ha igyekszel is mindent megtenni kedvenced helyes táplálásáért, akkor is előfordulhatnak nála tápanyaghiányok! A Petamin Multivitamin tabletta egyfajta biztosíték, hogy ez ne történhessen meg és neked ne kelljen emiatt egyfolytában izgulnod.

Az alábbi célok, élethelyzetek esetén kiemelten hasznos, ha kedvenced étrendjét Petamin Multivitamin tablettával egészíted ki:

 • Általános immunerősítés
 • Betegségek megelőzése, kiegészítő kezelése
 • Idősebb korban (7 év feletti állatoknak)
 • Fizikailag aktív állatoknak
 • Növésben lévő kölyökállatoknak
 • Vemhesség, szoptatás időszakában
 • Betegség vagy műtét utáni lábadozás idején
 • Nagy fokú stressz esetén
 • Étvágytalanság, rossz evés esetén
 • Fogyókúrára fogott állatoknak

Adagolás:

 • Kölyökkutyáknak és kiscicáknak 1/2 tabletta/nap
 • Felnőt kutyáknak és macskáknak 1 tabletta/10 ttkg/nap 

Összetevők: dikalcium-foszfát, rizskeményítő, talkum, magnézium-sztearát, kalcium-karbonát, sertés zselatin, szacharóz, kukorica keményítő-keverék.


Hivatkozások:

1 Green AS, Fascetti AJ. Meeting the Vitamin A Requirement: The Efficacy and Importance of β-Carotene in Animal Species. ScientificWorldJournal. 2016;2016:7393620.

2 Watson TD. Diet and skin disease in dogs and cats. J Nutr. 1998;128(12 Suppl):2783S-2789S.

3 Frigg M, Schulze J, Völker L. Clinical study on the effect of biotin on skin conditions in dogs. Schweiz Arch Tierheilkd. 1989;131(10):621-625.

4 Marchegiani A, Fruganti A, Spaterna A, et al. Impact of Nutritional Supplementation on Canine Dermatological Disorders. Vet Sci. 2020;7(2):38.

5 Gordon DS, Rudinsky AJ, Guillaumin J, Parker VJ, Creighton KJ. Vitamin C in Health and Disease: A Companion Animal Focus. Top Companion Anim Med. 2020;39:100432.

6 Jewell DE, Toll PW, Wedekind KJ, Zicker SC. Effect of increasing dietary antioxidants on concentrations of vitamin E and total alkenals in serum of dogs and cats. Vet Ther. 2000;1(4):264-272.

7 Godfrey SJ. A Breath of Fresh Air. Pet Food Supplement. 2013;15:8-11.

8 Maggini S, Wintergerst ES, Beveridge S, Hornig DH. Selected vitamins and trace elements support immune function by strengthening epithelial barriers and cellular and humoral immune responses. Br J Nutr. 2007;98 Suppl 1:S29-S35.

9 Lewis ED, Meydani SN, Wu D. Regulatory role of vitamin E in the immune system and inflammation. IUBMB Life. 2019;71(4):487-494.

10 O'Brien T, Thomas DG, Morel PC, Rutherfurd-Markwick KJ. Moderate dietary supplementation with vitamin E enhances lymphocyte functionality in the adult cat. Res Vet Sci. 2015;99:63-69.

11 Saker KE. Nutrition and immune function. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1199-v.

12 Plevnik Kapun A, Salobir J, Levart A, Tavčar Kalcher G, Nemec Svete A, Kotnik T. Vitamin E supplementation in canine atopic dermatitis: improvement of clinical signs and effects on oxidative stress markers. Vet Rec. 2014;175(22):560.

13 Jewell DE, Yu S, Joshi DK. Effects of serum vitamin E levels on skin vitamin E levels in dogs and cats. Vet Ther. 2002;3(3):235-243.

14 Pereira AM, Maia MRG, Fonseca AJM, Cabrita ARJ. Zinc in Dog Nutrition, Health and Disease: A Review. Animals (Basel). 2021;11(4):978.

15 Sloup V, Jankovská I, Nechybová S, Peřinková P, Langrová I. Zinc in the animal organism: a review. Scientia Agric Bohem. 2017;48(1):13–21. 

16 Sharadamma KC, Purushotham B, Radhakrishna PM, Abhilekha PM, Vagdevi HM. Role of Selenium in Pets Health and Nutrition: A Review. Asian J Anim Sci. 2011;5(1):64-70.

17 Naigamwalla DZ, Webb JA, Giger U. Iron deficiency anemia. Can Vet J. 2012;53(3):250-256.

18 Bohn AA. Diagnosis of disorders of iron metabolism in dogs and cats. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2013;43(6):1319-vii.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13