Petamin Ashwagandha Relax kapszula kutyáknak és macskáknak

3 790Ft
Betöltés alatt...

A Petamin Ashwagandha Relax kapszula támogatja kedvencet nyugalmát, jó közérzetért, stresszel szembeni ellenálló képességét. Természetes gyógynövény készítmény kutyáknak és macskáknak. Segítheti a mentális egyensúly, érzelmi stabilitás fenntartásában, antioxidáns hatása révéd védheti az általános egészséget.

Táplálékkiegészítő kisokos kutyáknak és macskáknak:

Táplálékkiegésztő kisokos kutyáknak és macskáknak

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Petamin vitaminok kutyáknak és macskáknak

Az Ashwagandha egy gyógynövény, amely tudományos vizsgálatok és szakértői ajánlások alapján támogathatja a kutyákat és macskákat a stresszel, szorongással, félelemmel járó szituációkban. Hatóanyagaival segíthet a nyugalom, mentális egyensúly és pozitív közérzet fenntartásában.

Miért van szüksége kedvenceinknek stresszvédelemre?

A stressz és a szorongás házi kedvenceinket sem kerüli el – sőt, lassan népbetegségnek tekinthető a kutyák és macskák körében. Négylábú társaink szavakkal ugyan nem tudják elmondani nekünk, de testbeszédükkel és egyéb jelzéseikkel képesek tudtunkra adni, ha mentális panaszaik vannak.

Kedvenceink nagyon sokféle módon mutathatják ki a stresszt. Kutyáknál és macskáknál egyaránt jellemző az agresszió, a rombolás, az étvágytalanság, a szobatisztaság „elfelejtése”, az elrejtőzés, az alvászavarok és a túlzott tisztálkodás. Emellett a vokalizáció, azaz a hanggal történő kommunikáció (ugatás, nyüszítés, nyávogás, morgás, sziszegés) is gyakori jele a stressznek és szorongásnak.

A stressz, szorongás és félelem olyan érzelmek, amelyeket minden háziállat megtapasztal valamilyen mértékben az élete során.

Számos ok állhat a stressz hátterében. Egyik leggyakoribb a szeparációs szorongás, vagyis amikor a gazdi távolléte stresszt vált ki. Ugyancsak gyakori okok közé tartozik az utazás, a környezeti változás (pl. költözés, panzió), az állatorvosi látogatás vagy a hangos zaj (pl. tűzijáték, vihar) is.

Hogyan segíthet az Ashwagandha a stressz elleni küzdelemben?

Az Ashwagandha egy Indiában és Észak-Afrikában őshonos, kis cserje, sárga virágokkal és piros gyümölcsökkel. A tradicionális indiai gyógyászatban több mint 4000 éve használják a gyökerét, többek között stresszoldásra, az energiaszint, állóképesség, fizikai és mentális jóllét javítására.(1-3) Megújító ereje miatt indiai ginzengnek is nevezik.

Az Ashwagandha adaptogén gyógynövény: ez azt jelenti, hogy segít a szervezetnek alkalmazkodni (adaptálódni) a mentális és fizikai stresszhez.(4 )A stressznek és szorongásnak számos káros hatása van az állatok szervezetére is, pl. az idegrendszerre, hormonháztartásra, immunrendszerre. Az Ashwagandha olyan jótékony hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek kivédeni ezeket.

Tudományos vizsgálatokban az Ashwagandha jelentős stressz- és szorongás ellenes hatást váltott ki állatokban, fokozta az állatok stressztűrését, a különböző stressz modellekben igen hatékonyan mérsékelte a stressz által kiváltott negatív hatásokat és csökkentette a szorongásos viselkedést.(5-8)

Kutatások alapján az Ashwagandha természetes növényi hatóanyagaival elnyomja a stressz által kiváltott kortizoltermelést, illetve növeli a GABA és a szerotonin ingerületátvivő anyagok szintjét, ezzel megakadályozza az idegsejtek túlzott aktivitását és stresszhelyzetekben nyugtató hatást fejt ki.(9,10)

A vizsgálatokban az Ashwagandha hasonló hatékonyságot mutatott, mint a szorongásoldó gyógyszerek, használata azonban egyértelműen biztonságosabb, kevesebb mellékhatással jár.(9,10) Éppen ezért szorongás ellen kutyáknak és macskáknak is gyakran javasolják a szakértők, természetes (nem szintetikus) nyugtatószerként.

Mindezek mellett a növény antioxidáns hatóanyagokban is gazdag, így hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, támogathatja a kutyák és macskák általános egészségét.(4,9,11)

Hogyan használd a Petamin Ashwagandha Relax kapszulát?

Az Ashwagandha csodálatos gyógynövény, amely stressz, félelem, szorongás ellen kutyáknak és macskáknak egyaránt hasznos lehet. Viszont sem a szükséges tréninget és lemozgatást, sem az állatorvosi kezelést nem helyettesíti!

Amennyiben kedvenceden a stressz, szorongás és félelem tüneteit észleled, akkor először a kiváltó ok megállapítására kell összpontosítanod – ebben állatorvos vagy egy képzett tréner is segítséget tud nyújtani neked. Ezután következik a probléma kezelése, vagyis a viselkedés megváltoztatása, megfelelő tanítási módszerek alkalmazása, a stresszhelyzet kerülése.

A Petamin Ashwagandha Relax kapszula a tréning és gondoskodás kiegészítéseként támogathatja a kutya és macska stresszel, szorongással és félelemérzettel szembeni ellenálló képességét, a stressz és a káros hatások csökkentését. Kedvenced számára kihívást jelentő helyzetekben vagy időszakokban jelentős segítséget nyújthat.

Kérjük, azt se felejtsd, hogy a táplálékkiegészítés nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Megfelelő étrend mellett nyújthat extra támogatást kedvencednek.

Adagolás:

  • Kutyáknak:
    • < 15 kg 1 kapszula/nap
    • 15-30 kg 2 kapszula/nap
    • > 30 kg 3 kapszula/nap
  • Macskáknak:
    • 1 kapszula/nap

Összetevők: Ashwagandha gyökérpor (Withania somnifera), növényi kapszula, emulgeálószer (dikalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).


Hivatkozások:

1 Rajeswara RBR, Rajput DK, Nagaraju G, Adinarayana G. Opportunities and challenges in the cultivation of Ashwagandha (Withania somnifera (L.) Dunal). J Pharmacognosy. 2012;3(2):88–91.

2 Lopresti AL, Smith SJ, Malvi H, Kodgule R. An investigation into the stress-relieving and pharmacological actions of an ashwagandha (Withania somnifera) extract: A randomized, double-blind, placebo-controlled study. Medicine (Baltimore). 2019;98(37):e17186.

3 Choudhary B, Shetty A, Langade DG. Efficacy of Ashwagandha (Withania somnifera [L.] Dunal) in improving cardiorespiratory endurance in healthy athletic adults. Ayu. 2015;36(1):63-68.

4 Singh N, Bhalla M, de Jager P, Gilca M. An overview on ashwagandha: a Rasayana (rejuvenator) of Ayurveda. Afr J Tradit Complement Altern Med. 2011;8(5 Suppl):208-213.

5 Mishra LC, Singh BB, Dagenais S. Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a review. Altern Med Rev. 2000;5(4):334-346.

6 Shrilata et al. A review on adaptogenic activity of Ashwagandha (Withania somnifera): An Ayurvedic appraisal. J Pharm Sci Innov. 2017;6(5):94-98.

7 Wynn SG, Fougère BJ. CHAPTER 20-Veterinary Herbal Medicine: A Systems-Based Approach. Vet Herbal Med. 2007:291-409.

8 Priyanka G, Anil Kumar B, Lakshman M, Manvitha V, Kala Kumar B. Adaptogenic and Immunomodulatory Activity of Ashwagandha Root Extract: An Experimental Study in an Equine Model. Front Vet Sci. 2020;7:541112.

9 Tiwari R, Chakraborty S, Saminathan M, Dhama K, Singh SV. Ashwagandha (Withania somnifera): role in safeguarding health, immunomodulatory effects, combating infections, and therapeutic applications: a review. J Biol Sci. 2014;14(2):77–94.

10 Gupta GL, Rana AC. Withania somnifera (Ashwagandha): A review. Pharma Rev. 2007;1(1):129-36.

11 Sumathi S, Padma PR, Gathampari S, Vidhya S. Free radical scavenging activity of different parts of withania somnifera. Anc Sci Life. 2007;26(3):30-34.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13