Védd kutyádat bolhairtó és -riasztó samponok rendszeres használatával

Szeretett kutyusod meleg bundája tökéletes környezetet nyújt a bolhák és kullancsok számára. Tartsd távol ezeket a bosszantó lényeket kutyádtól az Okosgazdin található bolha- és kullancsriasztó samponok rendszeres használatával. Ezek a riasztó samponok akár hetekig tartó hatással bírnak. Ha pedig már megtörtént a baj és kis kedvenced bolhás lett, akkor használd a kínálatunkban szintén megtalálható bolhairtó samponokat.

Kutyus fürdetése

A bolhák és kullancsok az év melegebb időszakaiban gyakoribbak, de fontos ébernek lennünk évszaktól függetlenül is. A figyelmeztető jelek közé tartozik, ha a kutyád szőrében fekete pöttyöket találsz (bolhapiszok), vagy fehér pöttyöket, amik pedig jellemzően nem mások, mint bolha peték. Szintén aggodalomra adhat okot, ha az állat sokat nyalja magát, vakarózik és hegek vagy vörös foltok jelennek meg a bőrén.

A bolhák és kullancsok házi kedvenced vérével táplálkoznak, ami különféle egészségügyi problémákhoz vezethet, kisebb allergiás reakcióktól a súlyos betegségekig. A kölyökkutyák e tekintetben még nagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel immunrendszerük fejletlenebb felnőtt társaikénál.

Vakarózó kutyus

A bolhák súlyuk tizenötszörösének megfelelő vért képesek magukba szívni. Ha a kutyád túl sok vért veszít az élősködők miatt, akkor vérszegénnyé válhat. Itt szintén meg kell jegyeznünk, hogy a kölyökkutyák inkább veszélyeztetettek. Néhány kiskutya különösen allergiássá válhat a bolhákra. Az allergiás reakciók közzé tartozik például az intenzív viszketés, a szőrhullás, a hegesedés, az irritált bőr és a különféle bőrfertőzések.

A bolha és kullancs fertőzések fizikailag és érzelmileg egyaránt komoly negatív hatással lehetnek a kutyádra. Állítsd meg őket mielőtt komolyabb bajt okoznának, használj bolhairtó és -riasztó kutyasampont! Az Okosgazdinál komolyan vesszük a harcot ezen vérszívó élősködők ellen, ezért igyekszünk minél több és jobb minőségű terméket kínálni vásárlóinknak.


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13