Szőrápolás - Egy kutyakozmetikus tanácsai

Alapvetően elmondhatjuk, hogy a kutyák ápolási igényei fajta szerint eltérőek lehetnek, ámde az alapok mégis megegyeznek. Alábbi cikkünkben némi iránymutatást szeretnénk adni annak érdekében, hogy kiskedvenced mindig megfelelő ellátásban részesülhessen.

Kutyus kozmetikusnál.

Így a 21. század peremén a szakemberkereső portálok hajnalát éljük, tehát még csak ki sem kell tegyük a lábunkat a házunkból, azonnal meghirdethetjük az elvégzendő feladatot például a Qjob.hu szakemberkereső portálon is, várva a kutyánk számára legmegfelelőbb kozmetikus jelentkezését. Ha szerencsénk van, a szakemberünk akár még házhoz is jön. Az ebünk ápoltságának érdekében törekedjünk a rendszeres ápoltság és higiénia fenntartására, viszont azt is vegyük figyelembe, hogy a megfelelő „szépítkezés” érdekében 6-8 hetente fogadjunk fel egy kutyakozmetikust. A szőrzeten kívül a karmok vágását és a bűzmirigy tisztítását javasolt szakemberre bízni!

A durva szőrű kutyák kevésbé hajlamosak a szőrhullajtásra, mint a rövid szőrű rokonaik. A drótszőrűek számára ajánlatos a napi átkefélés, így a gubancos szőr kialakulását előzhetjük meg. Ehhez használhatunk kemény sörtéjű kefét, fésűt, majd ezek mellett igényeljük szakképzett kutyakozmetikus segítségét, aki a megfelelő nyírást elvégezheti. Erről részletesen itt olvashatsz: Ilyenek a kutyakozmetika árak

Ha selymes szőrű fajta kutyánk van, mint például a King Charles spániel, úgy fontos megjegyezni, hogy ugyanazt a gondozást igénylik mint a durva szőrű társaik, viszont ebben az esetben a túl kemény kefe helyett válasszuk inkább a simítókefét illetve a széles fogú kefét, mely használata során vigyázzunk arra, hogy ne sértsük meg a kutyánk bőrét. Gondozásuk során ügyeljünk a mancsuk és a végbélkörnyékük érzékenységére, emellett pedig folyamatosan beszéljünk a kutyánkhoz, simogassuk, majd a kezelésük végén jutalmazzuk is meg őket.

King Charles spániel kölyök

A rendszeres ápolás nem csak kiskedvencünk egészségügyi okai miatt ajánlott, de a gazda és a kutya közötti kapcsolat erősségét is elősegíti, továbbá ez az alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy a kutyánk testét átvizsgálhassuk, sebesülést vagy éppen élősködőket találjunk rajta. Ahogy a mondás is tartja, „a tisztaság fél egészség!”.

A mindennapos ápolásra kiválóan alkalmas Zooro és Furminator termékeket bátran ajánljuk minden gondos gazdi figyelmébe - számos vásárlói visszajelzés alapján használatukat a kutyusok kifejezetten élvezik, ráadásként jelentősen csökkentik a lakásban elhullajtott szőr mennyiségét is. Szintén az elhalt szőrmennyiség eltávolítását szolgálják szőrszedő kesztyűink is, melyekkel alaposan át is masszírozhatjuk kedvencünket "munka" közben.

Fontos még szót ejtenünk kiskedvencünk megfelelő táplásáról, amely elengedhetetlen egészségességének, valamint fényes és selymes szőrzetének megőrzéséhez. A táp kiválasztása folyamán törekedjünk arra, hogy rostban, ásványokban, vitaminokban és omega zsírsavakban gazdag tápot válasszunk, amely elősegíti kutyánk szőrzetének erősségét, fényességét, emellett pedig energiával tölti fel, amely kiegyensúlyozott élethez vezet. Magas természetes omega-3 és omega-6 zsírsav tartalmával a lazacolaj az egyik leginkább ajánlott táplálékkiegészítő, különösen bőr- és szőrproblémák esetén.


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!