Kültéri élőhely és menedék szárazföldi teknősöknek

A szárazföldi teknősök megfelelő életkörülményeinek biztosításához szükséges egy nagyobb területű kültéri kifutó a jól felszerelt beltéri terrárium mellett. A szakértők azt javasolják, hogy  próbáljuk minél többet a szabadban tartani a teknőseinket. 

Teknős kifutó

A nyulak és tengerimalacok számára készült termékek alkalmasak a teknősök kül- és beltéri élőhelyének kialakításához is. Jók lehetnek például erre a célra a különböző faanyagokból készült kuckók és odúk. Mivel szabadban akarjuk használni őket, fontos, hogy a faanyag olyan kezelést kapjon, amelynek okán vízállóvá válik, és nem megy tönkre a külső környezeti hatásoktól.

A Trixie Natura nyúlkuckók védelmet biztosíthatnak szárazföldi teknőseinknek is a nyirkos, hideg talaj ellen, mivel biztosítják a levegő szabad áramlását alattuk. Nyitható tetővel rendelkeznek és a műanyag tartozékok miatt könnyen és egyszerűen tisztíthatók.

Nyúlkuckó

Egy hajlítható híd, vagy egy faodú a nap elleni védelemre is alkalmas az alap funkcióján kívül. A kuckó kiválasztásakor különösen figyeljünk arra, hogy a teknős könnyen tudjon abból ki és bemászni. Érdemes ezért jóval nagyobb bejárati lyukkal rendelkező buvóhelyet választani.

Odúk és kuckók

A különböző kisállat kifutók alkalmasak arra, hogy védett, biztonságos területet biztosítsanak a teknősök szabadban való mozgásához. A terep összeállításánál érdemes azt is figyelembe venni, hogy a teknősök elég jól tudnak mászni. Ez azt jelenti, hogy az övező kerítésnek elég magasnak kell lennie és a létraként használható elemek ne legyenek közel a szélekhez.

Fontos, hogy a kifutóban mindig legyen egy friss tál víz teknőseidnek, illetve hogy sose hagyd őket őrizetlenül a szabadban.

Oszd meg a véleményed!


Hozzászólások 

Utoljára módosítva: 2024.02.13