Környezetbarát termékek kutyáknak és egyéb kedvenceknek - Hogyan lehetsz Te is környezettudatos gazdi?

Manapság szerencsére már a közéletben is egyre szélesebb körben terjedt el a környezettudatosság fogalma. Egyre többen és többen veszünk részt a szelektív hulladékgyűjtésben, ezáltal nagyban hozzájárulunk az újrahasznosítás folyamatához. Igyekszünk környezettudatosan vásárolni, lebomló és/vagy újrahasznosítható csomagolású termékeket választunk műanyagba csomagolt társaik helyett. Táplálkozásunkra is egyre inkább odafigyelünk, keressük a természetes alapanyagokat, és mi úgy vesszük észre, hogy Ti, kedves Vásárlóink, már kedvenceitek vonatkozásában is keresitek, és kifejezetten kedvelitek a környezetbarát alternatívákat. Ennek megkönnyítésére írtuk meg Nektek az alábbi cikket, melyben a tippek és tudnivalók mellett az általunk forgalmazott környezetbarát termékeket is összegyűjtjük Számotokra. 

1 eJfyq5nmc9LlPGYT5ls2MA

A háziállataink körül keletkező hulladékok

Állattartóként tudjuk, hogy kedvencünk körül nem kis mennyiségű szemét keletkezik - gondolj csak a tápos zsákokra, konzervdobozokra, kakizacsikra, jutalomfalatok és játékok csomagolásaira. Gazdiként mihez kezdhetünk ezekkel, és hogyan csökkenthetjük a keletkező szemét mennyiségét, mik a leginkább környezetbarát alternatívák?

 • Konzervdobozok: a nedveseledelek konzervdobozai újrahasznosíthatók, szelektív hulladéktárolóba gyűjtsd őket.

 • Kakizacsi: a nejlon kutyagumi gyűjtő zacskóknak leáldozott. Szerencsére az egyszerhasználatos műanyag zacskók helyett már rengetegen használnak környezetbarát, lebomló anyagokból készült kakizacsikat. A gazdik örömére ezek már számos mintával és kiszerelésben elérhetőek. Biztosak vagyunk abban, hogy felelős gazdiként Te is összeszeded kedvenced után a kutyagumit - gondolj csak bele, napi, heti, havi, akár éves szinten mennyit használsz el belőle. Felszorozva ezt a sok-sok millió kutyagazdival - óriási mennyiségű műanyag hulladék. Kis lépésnek tűnik a lebomló kakizacsira váltás, de hosszú távon hidd el, rengeteget számít! Kínálatunkban az alábbi környezetbarát kakizacsik érhetők el:
  ---> Lebomló, komposztálható kakizacskó,
  ---> FitActive Fit a Pick Up lebomló kakizacskó
  ---> Zooro PoopHero lebomló kakizacskó
 • Tisztítószerek: mint tudjuk, számos tisztítószert nem javasolt kisállatos háztartásban használni, mert a bennük lévő anyagok károsak lehetnek kedvenceinkre, illetve bőrirritációt és egyéb kellemetlen tüneteket okozhatnak Számukra. Szerencsére a piacon már számos, természetes alapanyagokból készült tisztítószer elérhető, melyek nem csak hogy nem veszélyesek háziállatodra, de a hatékonyság tekintetében sem kell kompromisszumot kötnöd.
  ---> Kisállat- és tappancsbarát természetes tisztítószerek
 • Felszerelések és játékok: sokat tehetsz a környezet megóvásáért azzal, ha kutyád, macskád, kisállatod részére minőségi, tartós felszereléseket és játékokat vásárolsz. Kerüld az olcsó, "egyszerhasználatos" műanyag fekhelyeket, játékokat, hiszen hosszú távon várhatóan sok bosszúságot okoznak majd a tartósság hiányával, rosszabb esetben pedig kedvenced számára is veszélyesek lehetnek. Ha igazán strapabíró, hosszú életű kutyajátékot keresel, ajánljuk a Chuckit! és a West Paw márka termékeit - ezek között számos labdát, egyéni és páros játékot is találhatsz mindenféle színben, méretben, formában és funkcióval. Tudtad például, hogy a West Paw kutyajátékok gyártója egyike azon "B Corp" minősítésű vállalatoknak, akik a sikert nem csak a bevétel nagyságában mérik, de elkötelezettek az emberséges és környezettudatos működés mellett is? A gyártási folyamatok során maximálisan törekednek a környezetbarát megoldások és alapanyagok alkalmazására, valamint a hulladékmentességre. Ezen törekvések egyike, hogy a gyártó a késztermékeit újra felhasználható banános dobozokban tárolja, így kerülve el a felesleges műanyag felhasználást. De ami ezen is túlmutat: a West Paw kifejlesztett egy olyan speciális műanyag keveréket, a Zogoflex-et, amellyel használt játékaik és a gyártás során keletkező maradékok szinte a végtelenségig újra és újra- és újrahasznosíthatóak. Ráadásul nem csak saját termékeiket forgatják vissza a gyártási folyamatokba - eddigi működésük során több mint 13 millió műanyag palackot gyűjtöttek össze és hasznosítottak újra.
  Mindazonáltal, ha minőségi állatfelszerelésekről van szó, semmiképp nem hagyhatjuk ki a Trixie Be Nordic termékeket. Ezen termékek vásárlásával te magad is hozzájárulhatsz a tengeri élővilág megóvásához. Az Északi-tenger partján található, hamburgi illetőségű Trixie kisállat-felszerelés gyártó a Be Nordic kezdeményezésével szeretne közreműködni a közvetlen környezetében is tapasztalható egyik legszörnyűbb jelenség megoldásában. A világ tengereiben és óceánjaiban gazdátlanul hánykolódó nagyjából olyan 640,000 tonnányi, kallódó "szellem háló" és egyéb halászfelszerelés megközelítőleg 136,000 fókát, oroszlánfókát és bálnát, továbbá madarak, teknősök és halak millióit pusztítja el évente. A Trixie a Be Nordic terméksorozat eladásaiból befolyó bevétel egy jelentős részét tengervédelmi projektek támogatására ajánlja fel. Ha bővebben szeretnél olvasni a témáról, ajánljuk figyelmedbe egy korábbi cikkünket, melyet a témában írtunk.
 • Jutalomfalatok és táplálékkiegészítők: a Barf Love termékcsalád kínálatában számos hasznos, természetes anyagokból készült jutalomfalat és táplálékkiegészítő található kutyák és macskák részére. Amellett, hogy a termékek kiváló minőségűek és egészségesek, illetve fenntartható forrásból származnak, a gyártó a környezettudatos csomagolást is szívügyének tekinti. A Barf Love termékek vagy biológiailag lebomló, ámde mégis strapabíró papírcsomagolásban, vagy visszaváltható üvegben kerülnek forgalomba. Ha támogatod a Zero Waste szemléletet és szeretnéd kutyád és macskád táplálékkiegészítőit, nasijait is ebben a szellemben beszerezni, jó szívvel ajánljuk számodra a márkát.
  ---> Barf Love jutalomfalatok kutyáknak és macskáknak
  ---> Barf love táplálékkiegészítők kutyáknak és macskáknak
 • Szőrápolás és higiénia: szerencsére már a különböző szőr-bőrápolási termékek között is óriási választék áll rendelkezésre. Ezek környezetbarát, természetes anyagokból készültek és kiváló minőségűek. Személyes kedvencünk a Zooro szőreltávolító kefemely kutya, macska és egyéb kisállatok szőrén egyaránt igazán eredményesen használható. A termék környezetkímélő, mégis strapabíró anyagokból, állatokkal körülvett kis családi manufaktúrában, kézzel készül, és elegáns, újrahasznosított kartonpapír csomagolásban kapható. A több tízezer eladott termék mellett szóló plusz egy érv a gyártó által vállalt élettartam garancia is. :) A márka kínálatában további izgalmas, szintén környezettudatos termékek érhetők még el.
  ---> Zooro szőreltávolító kefe
  ---> Zooro környezettudatos szőrápolási és egyéb higiéniai termékek

  Jó szívvel ajánljuk továbbá a We Love Bark prebiotikus natúrkozmetikumokat és táplálékkiegészítőket, melyek kizárólag természetes összetevőkből készültek és teljes mértékben hipoallergének is.
  ---> We Love Bark prebiotikus táplálékkiegészítők és natúrkozmetikumok

A fenti példákból jól látszik, hogy a kisállatos gyártók egyre szélesebb körben, egyre több féle termékkel igyekeznek a környezettudatos gazdik kedvében járni. Ne feledjük, hogy minden változás kis lépésekkel indul. Ha a napi rutinban használt, akár csak 1-1 terméket környezettudatos alternatívára cseréljük, azzal hosszú távon egyénileg is sokat teszünk a tisztább, fenntarthatóbb környezetért.

wade austin ellis FtuJIuBbUhI unsplash min


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13