Trixie Be Nordic - Támogassuk a tengeri élővilág megóvását

A Trixie Be Nordic termékeinek vásárlásával te magad is hozzájárulhatsz a tengeri élővilág megóvásához. Az Északi-tenger partján található, hamburgi illetőségű Trixie kisállat-felszerelés gyártó legújabb kezdeményezésével szeretne közreműködni a közvetlen környezetében is tapasztalható egyik legszörnyűbb probléma megoldásában. Sokan nem tudják, de sajnos tengereinkben és óceánjainkban rengeteg halászfelszerelés és halászháló kallódik gazdátlanul, ami igen komoly veszélyt jelent a tengeri élőlényekre, nagyszámú áldozatot gyűjtve ("Ghost Fishing").

Ghost Fishing

Ezek az elhagyatott eszközök szörnyű halálos csapdaként funkcionálnak. A csapdába esett hal elpusztul és még több élőlényt vonz a hálókhoz, amelyek ugyanúgy beszorulnak a hálóba. A világ tengereiben és óceánjaiban gazdátlanul hánykolódó nagyjából olyan 640,000 tonnányi szellem háló megközelítőleg 136,000 fókát, oroszlánfókát és bálnát, továbbá madarak, teknősök és halak millióit pusztítja el évente.

Friss levegő, élénk színek, csodálatos és változatos tengeri élővilág - ez az, ami az Északi-tengert jellemzi, a Trixie pedig szeretné, ha ez így is maradna. Ezért az észak-németországi illetőségű vállalkozás egy új - Be Nordic fantázianevű - termékcsaládot alkotott meg, amelynek termékei - valamint az azokhoz megválasztott anyagok és színek - a homokos észak-németországi partok tájképét és a tengert idézik: kötelek és csomók, horgonyok, sirályok, fókák és bálnák.

Trixie Be Nordic homokos part

Ezen termékek elsősorban kutyáknak, illetve macskáknak készülnek, tartósak és minőségi benyomást keltenek, így kiváló választást jelentenek, ha kedvencedet valami igazán különölegessel szeretnéd meglepni. A Be Nordic termékek egyre bővülő kínálata vásárolható meg az Okosgazdi webáruházban.

Trixie Be Nordic

Trixie Be Nordic termékek

A Trixie a Be Nordic terméksorozat eladásaiból befolyó bevétel egy jelentős részét tenger védelmi projektek támogatására ajánlja fel. Így például első lépésben a Trixie idén nyáron 15,000 eurót adományozott a fent említett elhagyott, elszórt halászhálók begyűjtésére a Balti-tengeren.

10

Az említett támogatást a Ghost Fishing nemzetközi non-profit alapítvány kapta, amely világszerte működik együtt búvárokkal és hulladék újrahasznosító cégekkel. A kizárólag önkéntes búvárokból álló csapatokat összefogó szervezet számos országban van jelen és több mint 10 éve igyekszik megtisztítani vizeinket. Küldetésük, hogy a hulladék mennyiséget és a halálos szellem hálókat összegyűjtsék. A német Trixie az egyik fő támogatójuk.

16

Ghost Fishing - Teknős halászhálóban


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13