A közös állattartás jó hatással van a párkapcsolatokra - Infografika

Minden negyedik emberrel előfordult már, hogy az intim együttlét alatt megzavarta a saját vagy a párja háziállata. Ez derült ki a Csajok és Pasik legfrissebb felméréséből, amely több további érdekességet is feltárt:

 • A társkeresők 83%-a szerint, akinek van háziállata, sosem magányos, és a közös állattartás jó hatással van a párkapcsolatokra, mivel erősíti a közös felelősségvállalást, és állandó programot nyújt. Természetesen van aki ezt másképp látja, minden negyedik ember szerint a háziállat mellett kevesebb idő jut a kapcsolatra, és ez akár konfliktushoz is vezethet.
 • A másik állattartási szokásai miatt a tárkeresők csupán 3%-a szakított már, ellenben minden negyedik válaszadóval előfordult legalább egyszer, hogy szex közben megzavarta a saját vagy a párja háziállata.
 • A legtöbb ember inkább kutyásnak vallja magát, és ebben a kérdésben nincs eltérés a nemek közt.
 • A pókokkal és kígyókkal viszont jobb vigyázni: a csajok fele és a pasik harmada nem tudna olyannal járni, aki hüllőt vagy extrém állatot tart

Nálatok laknak-e állatok?

Úgy tűnik, a magyar társkeresők kifejezetten szeretik az állatokat. A Csajok és Pasik által végzett felmérésben résztvevők

 • közel harmada szeretné, ha lenne otthon kisállata,
 • 62%-a pedig jelenleg is tart valamilyen háziállatot. Utóbbi arány még magasabb, 70% a hölgyek körében.
 • A társkeresők mindössze 8%-a nyilatkozott úgy, hogy nincs állata, és ha rajta múlik, soha nem is lesz.

Kutyás vagy macskás?

Ebben a kérdésben teljes az összhang a csajok és a pasik között: több, mint minden második magyar társkereső egyértelműen kutyapárti, további egyharmad pedig egyaránt szereti a kutyákat és a macskákat. A magukat inkább cicásnak vallók aránya 8%, továbbá minden huszadik ember azt válaszolta, hogy egyik négylábú háziállatot sem szereti.

A többség kutyapárti

Törpemalac jöhet?

A kutya-macska ellentét mellett a Csajok és Pasik arra is kíváncsi volt, hogy milyen egyéb állatot tartanának otthon a hazai társkeresők. A sort itt a halak vezetik, minden negyedik ember szívesen nézegetne otthon egy akváriumot. Lovat, madarat, hörcsögöt, egeret nyulat vagy tengerimalacot a válaszadók közel tíz százaléka venne otthonra, míg törpemalacot és sündisznót csupán 6%. Minden tizedik ember annyira rajong az állatokért, hogy saját bevallása szerint bármilyen kedvencet szívesen látna az otthonában.

A felmérés szerint a siklók, a kígyók, az egyéb hüllők vagy kétéltűek, a pókok és a rovarok egyértelműen nem örvendenek nagy népszerűségnek. Ilyen „házi kedvencet” csupán néhány százalék szeretne, és a csajok fele és a pasik harmada sem tudna olyannal járni, aki ilyen állatot tart.
 
Akár kutya, akár macska, hal vagy madár a kedvencünk, egy biztos: az állattartás kifejezetten jó pont, ha épp társat keresünk. Sőt, a csajok és pasik kétharmada azt sem tartja cikinek, ha valaki túlzottan ragaszkodik a házi kedvencéhez.

Infografika

Minderről egy látványos infografika is készült 898 fő részvételével a Csajok és Pasik társkereső oldal felhasználói körében, 2017 áprilisában:

Csajok és Pasik infografika


Hozzászólások (1)

 • Kata

  Érdekes cikk volt, jó látni, hogy ennyien vallják magukat állatbarátnak (a menhelyi lakók, kóbor állatok láttán, nem számítottam ilyen magas számokra, talán van vmilyen változó, ami még befolyásolta a kapott eredményekeket). Mindenesetre nagyon tetszett az infografika is és az eredménynek is örülök :) Szuper kutatás volt!

  2017. 05. 18. 05:35Válasz a hozzászólónak

  Oszd meg a véleményed!

  Utoljára módosítva: 2024.02.13