Equimins Beta Carotene - Béta karotin E-vitaminnal mének és vemhes kancák számára

Equimins Beta Carotene - Béta karotin E-vitaminnal mének és vemhes kancák számára

13 900Ft
KosárbaBetöltés alatt...
Equimins Beta Carotene - Béta karotin E-vitaminnal mének és vemhes kancák számára. Ezt a készítményt kifejezetten a tenyészkancák és tenyészmének számára fejlesztettük ki. A tenyészméneknél javítja a fedezőképességet és a sperma minőségét. A kancákkal 6 héten át kell etetni fedeztetés előtt, majd újabb 6 héten át ellés előtt.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Az Equimins Beta Carotene készítményt kifejezetten a tenyészkancák és tenyészmének számára fejlesztették ki. A tenyészméneknél javítja a fedezőképességet és a sperma minőségét. esszenciális tápelem A béta-karotin az A-vitamin előanyaga, melynek a vemhességre gyakorolt pozitív hatása van. Részt vesz a vemhességi hormon (progeszteron) előállításában, mely a sárgatestben termelődő és a kanca egészséges ivarzásáért felelős hormon.

A kancákkal 6 héten át kell etetni fedeztetés előtt, majd újabb 6 héten át ellés előtt. A kancáknál segít megelőzni a vetélést és védi a kolosztrumot. A kolosztrumban és tejben lévő nagy mennyiségű béta karotin és A-vitamin segíti a csikót a fertőzésektől megvédeni, ellenállóképességét javítani. Továbbá az A- és E-vitaminok együtt jó hatást gyakorolnak a progeszteron hormonszintre is.

Az E vitamin jelenléte a termékenyüléshez elengedhetetlen a kanca számára. Az E-vitamin hiánya ellési nehézségekhez vezethet.

Összetétel:

 • Olaj 1%
 • Fehérje 8%
 • Rost 6%
 • Hamu 4%
 • Nedvesség 3%
 • Béta Karotin 12,000 mg/kg
 • Vitamin A 200,000 NE/kg
 • Vitamin E 10,000 mg/kg

Istállózott állattartás esetén és a téli takarmányozás során a takarmányban található szükséges vitaminok és nyomelemek mennyisége a normális szükséglet alá csökkenhet. A vitaminhiány következtében gyakran sárlási vagy vemhesülési problémák alakulhatnak ki. Ezek a vitaminok szabadon elsősorban a friss fűben fordulnak elő a természetben. Hiányuk azoknál a lovaknál fordul elő leggyakrabban, melyek alig, vagy ritkán jutnak legelőre.

Adagolási javaslat:

 • Pónik és kis lovak számára: ½ adag naponta (12.5 g)
 • Közepes méretű lovak számára: 1 adag naponta (25 g)
 • Nagy lovak (500 kg felett): 2 adag naponta (50 g)

Csak a Jockey Club és FEI által jóváhagyott anyagokat tartalmaz.

Tárolása: száraz, hűvös helyen, 10-20 C hőmérsékleten, fénytől védve

Kiszerelés: 2 kg (EH 227) vödörben

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.