Önetetők, önitatók kutyáknak

Megesik, hogy az ember nem mindig ér haza időben a munkából, vagy más elfoglaltsága van, és ilyenkor problémát jelenthet négylábú barátja megetetése. Ilyen esetekre jó ha kéznél van egy automata etető, aminek a segítségével akkor is hozzájut kedvenced a napi táplálék adagjához, ha hosszabb ideig nem tartózkodsz otthon. Az ilyen típusú készülékek további előnye az is, hogy az azokban elhelyezett száraz tápnak csak egy része érintkezik közvetlenül a levegővel, ezért a táp tovább friss marad. Automata etetőből beszerezhetsz olyan egyszerű konstrukcióval rendelkező modellt, ami itatóként is használható, és a dizájnja tekintetében eléggé hasonlít a díszmadarak tartásához szükséges etetőkre, itatókra.

A komolyabb modellek már időzítővel is el vannak látva, amely révén tetszés szerinti etetési időpontokat állíthatsz be. Az ilyen típusú készülékek általában egyaránt alkalmasak száraz és nedves táppal történő etetésére is. A tisztán tartásuk rendkívül egyszerű, kevés helyet foglalnak, bárhol elhelyezhetők a lakáson belül, tartós, minőségi anyagokból készülnek és igen hosszú élettartammal bírnak.

Egy másik praktikus berendezés a professzionális automata itató, ami a vizet folyamatos keringetés és aktív szenes szűrés révén tartja frissen. Kutyák és macskák számára is tökéletesen megfelelő. A cicák rendkívül „finnyásak” tudnak lenni, ha az ivóvízről van szó, ezért a macskatartók körében eléggé gyakori probléma, hogy kedvencük egész egyszerűen visszautasítja az ivóvizet, ha az 2-3 órát állt az itatótálban.

Ha a cica nem fogyaszt elegendő folyadékot, akkor az emésztési problémákat és idővel egyéb gondokat (pl. húgykövesség) is okozhat. Egy automata itató berendezés segítségével a vízivás problémája könnyen és maradéktalanul megoldható. Az aktív szén minden, a cicák számára kellemetlen szaganyagot eltávolít a vízből, és a keringető rendszer folyamatosan friss állapotban tartja azt. Ennek köszönhetően még a legkényesebb doromboló kedvenceink sem találnak kivetnivalót benne.

Utoljára módosítva: 2024.02.13