Gumicsontok

Legyen szó kölyök vagy felnőtt kutyáról, egy valami biztosan a kedvenc időtöltései közé tartozik: a rágcsálás. Bizony, ez az a foglalkozás, melyet kortól és nemtől függetlenül minden eb szívesen űz. A kutyák szinte bármit szívesen elrágcsálnak, a bútoroktól kezdve a papucsokkal és cipőkkel bezárólag - amik köztudottan a kedvenc kölyök kutya játékok közé tartoznak. Ha azonban szeretnéd megkímélni magad ezektől a bosszúságoktól, és inkább a biztonságos kutya játékok közül választanál ajándékot kutyádnak, jó helyen jársz. Az Okosgazdi kutyajáték webáruház minőségi gumicsont kínálatában válogatva biztosan találsz olyan játékszert kutyád számára, melyen kedvére gyakorolhatja kedvenc hobbiját, a rágást.

 

Milyen a jó kutya gumicsont?

A kutya gumicsont rágcsálás nem csak szórakoztató, de egészségügyi előnyökkel is jár. A rágás ugyanis elősegíti a megfelelő szájhigiénia elérését, azaz tisztán tartja az állat ínyét és fogait, mivel a rágás során segít eltávolítani a fogakról a plakkot és a lerakódott szennyeződéseket. Ezáltal a kutya rágó játékok, gumicsontok csökkenthetik a fogszuvasodás és a fogínybetegségek kialakulásának kockázatát. Azoknál a kutyáknál is nagy segítség lehet egy erős kutyajáték gumicsont, akik nem tűrik túl jól a gazdi általi fogmosást - a kutya fogkefe játék általi helyettesítése trükkös "átverés" lehet, és elérheti a kívánt hatást. Kínálatunkban számtalan méretű, formájú textúrájú és ízesítésű kutya fogtisztító játék közül válogathatsz.

A gumicsontok stresszes helyzetekben is remek társnak bizonyulnak - amikor a kutya stresszes vagy ideges, a kutyajáték rágás segíthet neki a megnyugvásban és a feszültség levezetésében is.

A gumi kutyajáték, rágócsont tehát bár az olcsó kutya játékok kategóriáját erősíti, egyben strapabíró, tartós kutyajáték is. Ha a kutyád testméretének és rágási erejének, intenzitásának megfelelő darabot választasz, akkor egy-egy darab akár éveken át elkísér majd titeket. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy minden kutya eltérő és egyedi, és nem minden kutyának kedvezhet a gumicsont vagy más kutya rágó játék használata. Egyes kutyák érzékenyek lehetnek a kemény anyagokra vagy túlzottan erős rágóeszközökre, ami károsíthatja a kutya fogait és ínyét. Ezen kívül ha a kutya túl kemény rágókát kap, az akár a fogak kopásához is vezethet. Fontos tehát ezek együttes szemlélésével odafigyelni a kiválasztott gumicsont minőségére, a kutyád rágási szokásaira és fogazatára. Rendszeresen ellenőrizned kell továbbá kutyád fogait és ínyét, hogy biztos lehess abban, hogy a szeretett kutya rágóka biztonságos és hasznos tudjon lenni a számára.. 

Melyik a legjobb gumicsont?

Sajnos nincs egyetlen "legjobb" gumicsont, minden kutya számára más és más gumi kutyajáték az ideális, testmérettől és a rágcsálása intenzitásától függően. Az "ideális" gumicsont tehát a kutya egyéni preferenciáitól, méretétől és rágóerősségétől függ. Próbáld ki különböző típusú gumicsontokat, figyelj a kutyád reakcióira és viselkedésére, ez segítségedre lesz a tökéletes darab kiválasztásában. 

A mi tapasztalataink alapján az egyik legkeresettebb termék a Kong kutyajátékok palettájában megtalálható Kong Goodie Bone gumicsont. A Kong kutya játékok egyedülálló, természetes gumi összetevői utánozhatatlanok ellenállóságukat és tartósságukat tekintve. Rágcsálás barát, nem mérgező, nem dörzsölő és nem válik élessé vagy szálkássá a rágástól.