Kutyafrizbik

Biztosan te magad is találkoztál és megismerkedtél már - egy parkban, vagy akár a tengerparton - ezzel a különleges, "repülő" játékkal, a frizbivel. Egy frizbivel való játék nem csupán jó móka, de remek módja ügyességed fejlesztésének, emellett pedig egy kitűnő, egész testet átmozgató sport is. Miért ne oszthatnád hát meg ezt a remek játékélményt - előnyeivel együtt - négylábú barátoddal is?

A szálló frizbi után való szaladgálás, ugrálás a kutya számára intenzív testmozgást biztosít, ami jótékony hatással van az egészségére, és tökéletes módja a fölös energiák levezetésének is. A testedzés mellett ez az interaktív kutyajáték mentális stimulációt is jelent, hiszen ahhoz hogy elkaphassa, kutyádnak meg kell figyelnie a dobás irányát és a frizbi útvonalát ahhoz, hogy végül képes legyen utolérni és a megfelelő helyen és időben elkapni. Ez az a fajta kutyajáték, amely segít megőrizni a mentális frissességet, de közben mégiscsak egy igazán izgalmas, mozgalmas szórakozás, mely a Gazdival eltöltött minőségi közös időt is jelent egyben, ami pedig mindkettőtök számára nagyon fontos.

A kutyák egészsége és biztonsága érdekében figyelj arra, hogy mindig megfelelő anyagú és méretű kutya frizbit használjatok, mert ezek nem tudnak kárt tenni a kutyában. Az Okosgazdi kutyajáték webáruházban kapható, kifejezetten kutyák számára készült frizbik segítségével ezentúl közösen élhetitek át kutyáddal a frizbizés örömeit.

Általános tudnivalók a kutya frizbikről

Milyen a jó kutyajáték? Hát természetesen a Gazdival közös! :) Ha kutyád odavan az apportírozásért, nagy valószínűséggel a veled való frizbizés is olyan tevékenység lesz, amelyet nagyon fog élvezni. Ezt az interaktív, testileg lelkileg kutya fejlesztő játékot még sok esetben azok a kutyák is izgatottan végzik, akiket a labda visszahozása alapvetően nem hoz lázba. A levegőben szálló frizbi kutya számára szokatlan, különleges, izgalmas dolog, amely felkelti az érdeklődésüket, és játékra ösztönzi őket. A frizbizés komplexebb, mint elsőre gondolnád - nem csak neked kell jól dobnod, de kutyádnak is használnia kell az eszét és ügyességét is ahhoz, hogy tudja, hol és mikor kell elkapni.

Mielőtt belevágnál ebbe a közös kutyás sportba, amely a közös kutya játékok egyik legizgalmasabbika, két fontos dolgot tudnod kell. Az egyik, hogy emberi használatra szánt fizbit nem szabad a kutyával történő játékhoz használni. A műanyag, sokszor kemény, nehéz frizbik megüthetik a kutyát, illetve elkapáskor egy erősebb harapás következtében eltörhetnek, sérülést okozva ezzel a kutya fogaiban vagy ínyén. Amikor együtt játszotok, azt minden esetben kifejezetten kutyáknak való frizbivel tegyétek. A másik nagyon fontos dolog pedig az, hogy legyen bár a kutya activity frizbi bármilyen anyagú és strapabírású, ezeket a kutyajátékokat nem rágcsálásra tervezték, így a játék idején túl ne hagyd kutyádnál, mert tönkremehet.

Legyél továbbá figyelmes gazdi, és mindig ügyelj a frizbi állapotára is. Idővel elkopik, és apró darabokra szakadhat, ami veszélyeztetheti a kutyád biztonságát. Rendszeresen ellenőrizd és cseréld ki a frizbit, ha úgy látod, hogy már sérült vagy erősen kopott.

Minden kutyával lehet frizbizni?

Igen, minden kutya élvezheti a frizbi üldözését, azonban a legnagyobb sikerélményt és elkapást a közepes- és nagytestű kutyák fogják bezsebelni, hiszen könnyebben utolérik a gyorsan szálló frizbiz, és a magasra ugrás is könnyebben megy nekik, mint kistestű társaiknak. De ha megtanuljuk a tempójukhoz és méretükhöz mérten eldobni, a kisebb kutyákból is lehetnek nagy frizbibajnokok. Amire minden körülmények között oda kell figyelned az az, hogy ha kutyádnak ízületi fájdalmai, esetleg csípőproblémái vannak, a sok ugrálás nem tesz neki jót - ebben az esetben inkább válasszatok más, kevésbé terhelő mozgó kutyajáték formát.

Melyik a legjobb kutya frizbi?

Egy jó kutya frizbi több szempontból is különbözik a hagyományos emberi frizbiktől. szerintünk ezek azok a dolgok, amik alapján ki tudod választani a számotokra legmegfelelőbb darabot:

  • A frizbi anyaga legyen rugalmas, de egyben tartós anyagból is kell készülnie, ami ellenáll az igénybevételnek és nem egykönnyen törik szét. A kutyáknak szánt frizbik ezért legtöbbször gumiból vagy speciális műanyagból készülnek, amelyek könnyűek és ellenállnak a kutyák fogainak, de közben nem is sértik fel az ínyüket.

  • A megfelelő méret kiválasztása szintén fontos. A kutya frizbi ne legyen túl kicsi vagy túl nagy a kutyád szájához és testméretéhez képest. Általában a kisebb, könnyebb frizbik a legideálisabbak a kutyák számára.

  • A jó kutya frizbinek általában szélesebb peremei vannak, ami lehetővé teszi a könnyebb fogást a kutya számára.

  • Olyan élénk színű vagy mintás frizbit érdemes választani, ami jól látható a fűben vagy más környezetben, hogy a kutya könnyen megtalálhassa, ha leesne.

  • Fontos, hogy a frizbi jól repüljön és könnyen szálljon, hogy a kutya könnyen elkapja és visszahozza.

Utoljára módosítva: 2024.02.13