Granulátum, stick, pellet

A kerti tavi halak számára készített granulátum tápokat általában különböző méretű gömb és kisebb-nagyobb pálcika formájú változatban állítják elő a gyártók. Az ilyen típusú tápok legtöbbje az akvarisztikában használatos, trópusi díszhaltápokkal szemben nem süllyed el a vízben, hanem hosszú időn keresztül a vízfelszínen marad, így az aranyhalak és a koi pontyok számára sem jelent problémát az elfogyasztásuk.

Csak minimális mértékben terhelik a tó vizét, de ettől függetlenül az etetést követően az el nem fogyasztott tápot mindig érdemes pl. egy halháló segítségével kihalásznod a tavad vizéből. A granulátum tápok a kerti tóban tartott halfajok számára szükséges összes fontos makrotápanyagot tartalmazzák, és a jobb minőségűek számos vitaminnal, illetve ásványi anyaggal is dúsítottak, így teljesértékű haleleségnek számítanak.

Rendszeres etetésükkel a halaid immunrendszere erősebb, ellenállóbb lesz és intenzívebbekké válnak a színeik. A granulátum tápok könnyen emészthetők, ezért egyáltalán nem terhelik le a halak emésztő szervrendszerét. Természetesen fontos, hogy mindig csak annyit etess belőlük, amennyit a kedvenceid pár perc alatt maradéktalanul elfogyasztanak. A minőségük megőrzése érdekében érdemes olyan kiszerelésűt választanod, ami zárható csomagolású (pl. dobozos, vagy simítózáras). Amennyiben „sima” zacskós változatot szerzel be, akkor a felbontást követően, lehetőleg egy jól zárható műanyag dobozban tárold. Így nem fognak károsodni (nedvességtől, oxidációtól) az eleségben lévő tápanyagok.

Utoljára módosítva: 2024.02.13