Szerzőink

Az OkosGazdi Magazinban több a kutyák, macskák és egyéb kisállatok tartásában igen tapasztalt szerző is rendszeresen publikálja írásait. Alább találod az egyes szerzők rövid bemutatkozását.

Karsai Dániel

Karsai Dániel vagyok Szigetvárról. Édesapám egy kisállateledel és felszerelés kereskedést üzemeltet, így érthető, hogy igen közeli ismeretségben vagyok az állatokkal és más gazdikkal is. Többször besegítek neki a boltban is. Több kutya mellett már papagájaim, tengeri malacaim is voltak. 

Koczó Blanka

Koczó Blanka vagyok, jelenleg középiskolai tanárnak tanulok angol és földrajz szakon. Budapesten élek, és Zafír, egy 5 éves Golden Retriever büszke gazdija vagyok. Korábban már két másik kutyám is volt. Leginkább a kutyák nevelése és idomítása érdekel. Ebben a témában több cikket is írtam és tervezek is még publikálni az OkosGazdin. Igyekszem minél több hasznos tanáccsal szolgálni gazdi társaimnak.

Tollas Zsófia

Tollas Zsófia vagyok, végzettségemet tekintve biológia tanár. Egyetemi éveim alatt rendszeres hallgatója voltam Csányi Vilmos előadásainak is, aki többek között a Családi Kutya Program (Family Dog Project) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem etológia szakának megalapítójaként ismert. Nagyon sokat tanultam tőle például a kutyák viselkedésének hátteréről és a kutyák evoluciójáról. Remélem ebből néhány érdekességet veletek is meg tudok majd itt osztani. Jelenleg nincs kisállatom, de gyerekként volt kutyám, macskám és hörcsögöm is. Illetve, amint a lehetőségeim engedik, szeretnék újra egy kutyát és egy macskát is tartani.

Varga "Zaka" Zsuzsanna

Varga "Zaka" Zsuzsanna bemutatkozása szerkesztés alatt van, hamarosan elolvashatjátok.

Okosgazdi

Mi itt az OkosGazdinál a felelős kisállattartás elkötelezett hívei vagyunk. Minden kutya, macska és egyéb kisállattartó számára szeretnénk minél hasznosabb információkkal és tanácsokkal szolgálni. Szerekesztőségünk cikkeit OkosGazdi néven publikáljuk.

Dr. Jakab Csaba

Dr. Jakab Csaba állatorvos, kliniko-patológus. Specialitása a kórszövettani, mikroszkópos elemzésen alapuló diagnosztikai munka, ami azt jelenti, hogy a kutyák különböző tumoros, nem tumoros, sebészileg eltávolított szövetmintáit vizsgálja és ad szövettani szintű diagnózist és kórjóslati faktorokat az adott betegséggel kapcsolatosan.

Amennyiben tanácsra, segítségre van szükséged, bátran vedd fel a kapcsolatot Dr. Jakab Csaba állatorvossal:

Email: csjakob@freemail.hu
Telefonszám: 06-30-654-9810

Erdélyi Krisztina

Erdélyi Krisztina vagyok, több macska, köztük egy Maine Coon, valamint egy magyar vizsla és egy kis aranyos angol beagle boldog gazdija. A macskák és kutyák mellett tapasztalattal bírok a tengerimalacok és hörcsögök tartásában, valamint az akvarisztikában is. Elsősorban a trópusi halak, így például a Mikrogeophagus Ramirezi (Pillangó tarkasügér), valamint az Apistogramma és Corydoras halak tenyésztésében bírok komolyabb gyakorlattal. Saját körülbelül 4 000 literes kerti tavam is van, amelyben aranyhalak, koi halak és két teknős is él.

Fodor Zsolt

Fodor Zsolt vagyok, történelem szakos bölcsész. Jelenleg szabadúszó íróként dolgozom Bakon, ahol feleségemmel, és a nagyságos cicalánnyal, Pamaccsal élünk együtt. Tervezzük, hogy hamarosan játszótársat fogadunk örökbe hozzá. Felelős (okos) gazdiként cicánkat ivartalanítottuk és beoltattuk.

Olasz Ildikó

Olasz Ildikó vagyok, molekuláris biológia szakon végeztem (MSc) a Szegedi Tudományegyetemen. Egyetem után a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer és Takarmánybiztonsági Igazgatóságánál helyezkedtem el Budapesten. Itt elsősorban a mikrobiológiai vizsgálatokban vettem részt és a szakmában alkalmazott EU-s szabályokat ismerhettem meg. Egy kutyusom, valamint két elbűvölően karakteres macskám van.

Csapó Ildikó

Tekintsd meg Csapó Ildikó kutyás cikkeit.

Horváth Andrea

Horváth Andrea vagyok, egy cica és két kutya boldog gazdija. Korábban voltak hörcsögeim, teknőseim és papagájaim is. Jelenleg önkéntesként tevékenykedem egy állatmenhelyen. Az OkosGazdi mellett több más portálnal is írok cikkeket. Írásaimat megtaláljátok a Kiskegyed, Habostorta és Femcafe oldalain is.

Ferencz Attila

Ferencz Attila vagyok, Erdélyi Krisztina férje. Feleségemhez hasonlóan én is állatszerető ember vagyok, és több kisállat gazdija. A trópusi halakat is nagyon kedvelem, a hobbi szintnél komolyabban foglalkozom az akvarisztikával. Emellett még a kerti tavak vonatkozásában bírok némi gyakorlati tapasztalattal, saját kerti tavunk is van, amit én magam építettem.

Börzsei László

Börzsei László kutyaszakértő írásai kutyatartás témában.

Doktorcsik Zsanett

Doktorcsik Zsanett, egy kedves kis mopsz, Rocko gazdija vagyok. Húszas éveim elején járok és nagyon kedvelem az állatokat. Habár én Budapesten lakom, kiskorom óta nagyon sok állattal kerültem közelebbi ismeretségbe, ugyanis nagyszüleim falun élnek. Így a kutyák és macskák mellett nem idegenek számomra a nyulak, lovak, de még a tehenek sem.

Vad Marianna

Itt találod Vad Marianna írásait kutyatartás témában. Marianna nagy kutyabarát, nagy szeretettel ír a kutyákról, ami írásaiból hangvételéből is mindig átjön. Olvassátok el cikkeit és, ha gondoljátok osszátok meg véleményeteket egy-egy hozzászólásban :)

Kisabonyi Dávid

Kisabonyi Dávid vagyok, Halásztelken élek és a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi karán diplomáztam nemzetközi kommunikációs szakon közgazdászként. Az egyetem után huzamosabb ideig éltem külföldön, Londonban, valamint Berlinben. 2014-ben költöztem vissza Magyarországra, Várpalotára. Imádom az állatokat, különösen a macskákat. Jelenleg egy macskám, egy kutyám, valamint néhány Aracauna tyúkom is van. A képen a cicámat, Fütyit láthatjátok, aki egy 7 éves kandúr Tottenham-ből és természetesen most is velem van. Amúgy nagyon szeretek írni, egyebek mellett az állatokról is. Az írás számomra egyfajta önkifejezési forma. Bízom benne, hogy cikkeim minél több érdeklődő olvasóra találnak az OkosGazdi weboldalán. Terveim közt szerepel, hogy sok ezer további kisállatot vegyek gondozásomba, ugyanis szeretnék megpróbálkozni a méhészkedéssel :)

Mester Viktória

Itt listázzuk Mester Viktória cikkeit kutyatartás és kutyanevekls témákban. Olvasd el cikkeit és, ha gondolod oszd meg véleményedet is a hozzászólásoknál.

Utoljára módosítva: 2024.02.13