Royal Canin fajtatápok

A Royal Canin fajtaspecifikus kutyaeledelek, másképp fajtatápok, olyan szárazeledelek, amely kifejezetten egyes fajtatiszta kutyák igényeire hangolva lettek kifejlesztve.

Royal Canin Golden Retriever fajtaspecifikus táp

Minden kutyafajtának megvannak a maga egyedi tulajdonságai, és ezzel együtt minden fajtának más tápanyagokra van szüksége. A Royal Canin márkájú fajtaspecifikus kutyaeledel kifejezetten ezeknek az egyedi igényeknek a figyelembe vételével lett kifejlesztve. A Royal Canin széles kínálatában megtalálhatod a tökéletes eledelt számos fajtatiszta kutyának, legyen az bokszer, labrador retriever, mopsz, vagy csivava. Ez a fajta szárazeledel nem csak jóízű, de csúcsminőségű fehérjével készül, és minden a fajtatiszta kutyádnak szükséges tápanyag megtalálható benne. Ha a Royal Canin fajtaspecifikus szárazeledeleit választod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a kedvenced boldog és egészséges marad.
 
A Royal Canin szárazeledel a mai formájában hosszú kutatás és temérdek innováció eredménye. Ha ezt a márkát választod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a tápban található minden egyes alapanyag úgy lett kiválasztva, hogy pontosan megfeleljen az adott korú, testméretű és fajtájú kutya igényeinek: legyen az kevesebb zsír az egészséges súly megtartása érdekében, hozzáadott alapanyagok, amik segítenek megakadályozni a mozgási problémákat, csökkentett purin tartalom, hogy elkerüljük a húgyúti betegségeket... vagy bármi más, amire a kedvencednek csak szüksége lehet.

A Royal Canin szakemberei nem csak a megfelelő alapanyagokra ügyeltek, hanem arra is, hogy a szárazeledel mérete, formája és állaga is pontosan az adott kutyafajta igényeit elégítse ki. A lehető legtökéletesebb szárazeledel elkészítéséhez olyan tulajdonságokat vettek figyelembe, mint például a kutyafajta fejének és állkapcsának formája.

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy a Royal Canin pontosan hogyan elégíti ki kedvenced igényeit, alább megtalálhatsz néhányat a legnépszerűbb fajták közül, amelyek számára egyedi, testreszabott szárazeledel érhető el. Ezeken a példákon keresztül megnézzük, hogy mitől is speciálisak a fajtatápok.

  • Labrador: Mivel a labrador retriever kutyák sajnos hajlamosak az elhízásra, a Royal Canin olyan eledelt fejlesztett ki nekik, amelyben kevesebb a zsír, hogy így segítsen megtartani a kedvenced egészséges súlyát. Emellett az eledel elkészítésekor azt is figyelembe vették, hogy a labradorok sokat mozognak, és ez negatív hatással lehet a csontjaikra és az ízületeikre. Pontosan ezért van az, hogy a labradoroknak kifejlesztett Royal Canin szárazeledelben több a kondoitrin-szulfát (a porcszövet egyik fő alkotóeleme, ami kiváló vízmegkötő képességgel rendelkezik, és a porcok rugalmasságát segíti), valamint a glükózamin, amely a kondoitrin-szulfáttal együtt segít lelassítani az ízületek lepusztulását, és támogatja az ízületi sejtek regenerációját.
  • Bokszer: A bokszer egy napjainkban igen népszerű nagytestű kutyafajta, amelynél sajnos magas a szívbetegségek aránya. Éppen ezért a bokszereknek szánt Royal Canin szárazeledelben taurin és L-karnitin is található a szívizmok összehúzódásának segítése érdekében, valamint halolaj, amely nem csak tápanyagokban dús, de a szívritmuszavar esélyét is csökkenti. A bokszerek fejének különleges formája miatt evés közben általában beszívják az ételt a szájukba, és csak azután eszik meg. Ennek segítésére az eledel formája úgy lett kifejlesztve, hogy könnyedén felvehető legyen, és arra bíztassa a kedvencedet, hogy alaposabban megrágja azt.
  • Mopsz: A mopsz egy barátságos kutyafajta, amely a lapos arcáról és rövid állkapcsáról ismert. Sajnos ezek a megkülönböztető jegyek szűk légutakkal is járnak, amik nehezítik a légzést, és ezzel együtt az evés is gondot jelenthet kedvenced számára. Éppen ezért a mopszoknak szánt szárazeledel formája könnyebbé teszi a fogyasztását, a kiváló minőségű fehérjék és a benne lévő L-karnitin pedig megakadályozzák a túlzott elhízást.
  • Golden retriever: Ez a kutyafajta a puha, fényes bundájáról ismert, amelyet a Royal Canin golden retrieverek számára kifejlesztett szárazeledelében megtalálható borágó olaj és biotin segítenek megtartani, míg a ként tartalmazó aminosavak elősegítik a bunda növekedését. A gyönyörű bundájuk alatt viszont a golden retrieverek bőre általában különösen érzékeny. Éppen ezért tartalmaz a Royal Canin fajtaspecifikus eledel pantoténsavat, nikotinsavat, inozitolt és kolint, amelyek mind segítenek erősíteni a bőrt, hogy az ellenállóbb legyen az allergénekkel és a gyulladásokkal szemben.

Nem találsz fajtaspecifikus tápot a Royal Canin kínálatában kedvencednek?

Habár a fenti néhány példánál a Royal Canin fajtatápok listája sokkalta bővebb, mégse fedheti le az összes kutyafajtát. Így ha a te kedvenced számára a Royal Canin nem gyárt fajtaspecifikus tápot, akkor talán segítségedre lehetnek a Royal Canin méretspecifikus eledelei, amelyek a fajta helyett a kutyák mérete, kora és életmódja/aktivitása alapján lettek kifejlesztve. Ezen kívül nyugodtan kiegészítheted kutyáid étrendjét a Royal Canin nedveseledeivel, vagy kényeztetheted őket az ízletes Royal Canin jutalomfalatokkal.

Ne feledd, hogy a Royal Canin macskáknak is ugyanúgy gyárt száraz- és nedveseledelt, amelyet szintén megtalálhatsz webáruházunkban.

Oszd meg a véleményed!


Hozzászólások 

Utoljára módosítva: 2024.02.13