Miért nem eszik a kutyám?

Általában kutyatulajdonosként ahhoz vagyunk szokva, hogy a kutyánk bármikor bármit, igen nagy gyorsasággal eltüntet. Ha valamiért mégsem így viselkedik, akkor elkezdünk aggódni, utánanézünk az interneten, mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy ismét egyen a kutya.

Étvágytalan kutya

Ebben a cikkben összegyűjtöttem a leggyakoribb okait annak, hogy miért nem eszik a kutya. Igazából számtalan oka lehet az étvágytalanságának; egészen apró dolgok is befolyásolhatják kutyánk éhségérzetét. Jó példa erre a gazdi nyaralása, amikor egy-két hétre a szomszédra vagy rokonokra van bízva a kutya. Könnyen előfordulhat, hogy a megbízott etető aggódik amiatt, hogy vajon miért nem eszik rendesen a kutya, pedig nincs semmi különösebb baja, csak éppen a gazdi hiányzik neki.

Amikor étvágytalanság lép fel, első lépésként meg kell vizsgálnod, hogy

 • a kutya akar-e enni, csak éppen nem tud,
 • vagy egyáltalán nem is akar enni.

A kutyánk akar enni, de nem tud

A könnyebb eset az, amikor a kutyánk akar enni, csak éppen nem tud. Ilyenkor általában a szájüregben, vagy a szájüreg környékén lehet valamilyen akadály, ami miatt az evés fájdalmas. Lehet seb a szájban, vagy az is lehet, hogy éppen egy fog kinövése okoz fájdalmat. Ha sebet látsz a szájüregében, akkor érdemes állatorvoshoz fordulni.

A kutyánk nem is akar enni

A rosszabb eset általában az, amikor nem is akar enni a kutyánk. Ilyenkor jobban meg kell vizsgálni a helyzetet, hiszen rengeteg lehetőség közül kell megtalálni és megoldani a problémát. Lássuk is ezeket.

Gyomorrontás

A kutyák szeretnek sokféle dolgot megkóstolni, akár a házban, akár a ház körül, akár a parkban. Mivel nem tudod állandóan figyelni a kutyádat, így könnyen előfordulhat, hogy olyan dolgokhoz jutnak, amiket nem kéne megenniük. Az étvágytalanság talán leggyakoribb oka az ideiglenes gyomorrontás.

Figyeld a hányás, hasmenés jeleit, hiszen ha valami rosszat evett, akkor a szervezet minél gyorsabban próbál megszabadulni tőle. Ebben a néhány órában, napban nem valószínű, hogy éhes legyen, nem fog semmilyen ételt sem kívánni. Ne aggódj, amíg természetes úton ki tud jönni, aminek jönnie kell, csak biztosíts vizet, nehogy kiszáradjon. Viszont ha a hányás-hasmenés 24 óránál tovább tart, vagy véres a széklete, vért hány, akkor feltétlenül vidd állatorvoshoz!

Érdemes megkérdezni a kutya életében szerepet játszó embereket (pl. aki sétálni viszi, enni ad neki), lehet, hogy ők tudnak valamilyen szokatlan tevékenységről, ételről, amitől baja lehet a kutyádnak, csak addig nem gondoltak rá. Ha felmerül a gyanú, hogy mérgezésről van szó, akkor a lehető leghamarabb állatorvoshoz kell fordulni!

Betegség

De az étvágytalanság nem csak egy egyszerű gyomorrontásra utalhat, lehet, hogy komolyabb betegség van a háttérben. Amikor mi, emberek betegek vagyunk, akkor kevesebbet eszünk, nem kívánjuk az ételt, valamint kevesebb táplálékra is van szükségünk, mert alig mozgunk. Ez a kutyáknál is így van. Teljesen természetes, hogy nem akarnak annyit enni, ne is erőltesd.

Illetve oltás után sem meglepő, ha kevesebbet eszik a megszokottnál.

Az étvágytalanság a legtöbb betegséggel együtt járó tünet. Viszont ha betegségről van szó, akkor biztos, hogy nem csak egy tünet fog előjönni. Figyeld a kutyát, hogy hogyan viselkedik. Levertnek, fáradtnak tűnik?

A forró, száraz orr lázra utal. A kutyák testhőmérséklete 37-39°C között van egészséges állapotban. 39,5°C felett már lázról van szó, amivel érdemes orvoshoz fordulni. A testhőmérsékletét végbélbe dugott hőmérővel tudod megmérni, de utal erre még a meleg hasalj, forró lehelet, gyakori remegés is.

Egy egyszerű egészségügyi vizsgálatot is elvégezhetsz a kutyádon. Megtapogathatod a kutyád hasát. Normál esetben puha, és a nyomás nem fáj a kutyának. Nézd meg a kutya ínyét. Ez általában rózsaszín, vagy ha nem, akkor azt valószínűleg már észrevetted. Az orr nyálkahártyáját is megnézheted: ha száraz vagy túl halvány, akkor lehet, hogy kiszáradással van dolgod.

Figyelj minden szokatlan tevékenységre, új viselkedésformára. Érdemes megfigyelni a széklet állagát, színét, szagát, összetevőit is. Az állatorvos rá fog kérdezni ezekre. Ilyenkor elengedhetetlen egy alapos állatorvosi vizsgálat. Az a legjobb, ha a kutya korábbi betegségeit is ismeri az orvos!

Pszichés probléma

Mint már említettem, számunkra aprónak tűnő okok is felboríthatják a kutyák táplálkozását. A kutyák szeretik a megszokott, rutinszerű életet, és ha valami megváltozik, akkor arra reagálhatnak úgy, hogy nem esznek. Így ha teheted, akkor ne változtass hirtelen az etetés időpontján, se azon, hogy mikor viszed sétálni. Ha muszáj változtatnod, akkor próbálj fokozatosan átállni az új időpontra.

Egy új családtag a háznál is hatással lehet a kutya étvágyára. A költözés pedig szinte biztos, hogy nem csak téged fog megviselni, hanem a kutyádat is. Idő kell neki, hogy újra biztonságban érezze magát, megszokja a környezetét, és újra tudjon az evésre is koncentrálni.

Nyilván nem fog megállni az életed csak a kutyád miatt, és nem is kell nagyon aggódnod, hogy vajon fog-e neki tetszeni az új ház. Viszont érdemes a változásokat lassan bevezetned, és közben viselkedj a lehető legnyugodtabban, hogy a kutyát is megnyugtasd.

A másik kutya

Több háziállatod van? Könnyen megeshet, hogy a kutyád úgy reagál a másik állatra, hogy nem eszik. Különösen két kutya lehet ilyen hatással egymásra. Lehet, hogy azért nem eszik a kutyád, mert a másik kutya morog rá, vagy ellopja előle az ételt. Ha az egyik kutya lassú evő, a másik gyors, akkor a lassú valószínűleg szívesebben enne egyedül.

A legjobb és ráadásul elég egyszerű megoldás, ha a két kutya ezentúl külön-külön kap enni. Ez történhet akár külön szobában is, vagy külön ládában, kennelben. 

Öregedés

Öregedő kutyáknál felléphetnek különböző problémák, melyek megnehezítik az evést. Lehet, hogy éhes, de a szokásos tápja felsérti az ínyét. Érdemes elvinni az állatorvoshoz, hogy megnézze a fogait. Lehet, hogy tud a problémán segíteni, de öregkorban ez már egyáltalán nem biztos.

Ilyenkor érdemes lágyabb, könnyebben rágható tápra váltani, vagy a száraztápot leönteni egy kis levessel. Segíthet az is, ha megmelegíted az ételt, hogy vonzóbb legyen a kutyádnak. Az érzékszervek tompulnak, és ki akarna ízetlen-szagtalan ételt enni?

Milyen ételt kap?

Én általában nem vizsgálgatom a tápot, sem más ételt, amit adok a kutyámnak, és így előfordulhatna, hogy már megromlott ételt adok neki. Szerencsére az ő szaglása jobb, mint az enyém, szóval minden bizonnyal észrevenné a problémát és hangosan jelezné is. Tehát utalhat egyszerűen csak az én figyelmetlenségemre az, hogy ott hagyta az ételét.

Okozhat étvágytalanságot az is, ha megváltozik a tápja. Lehet, hogy olvastál egy remek tápról, amit feltétlenül ki akartál próbálni; vagy olyan akciós volt, hogy nem lehetett ott hagyni. Ha jó minőségű tápról van szó, akkor nem kéne olyannak lenni, hogy nem eszi meg a kutya. Túl gyakran viszont nem ajánlott változtatni a tápon, mert gyomorrontás mellett válogatóssághoz vezethet.

Válogatós a kutya

De mi van akkor, ha a kutya tényleg válogatós? Nos, egy kutya sem születik úgy, hogy válogatós lenne. A vadonban a túlélés múlhat azon, hogy mindent megeszik, ami ehető. Vagyis ha válogatós, akkor ott valami hiba van. De ne aggódj, tudsz rajta változtatni.

A szokásos etetés időpontjában tedd ki a tálját az étellel. Ha 15 percen belül nem ette meg, akkor vidd be a tálat. A következő étkezésig ne adj neki semmit. Nincs szüksége nasira sem. Majd ha éhes lesz, akkor megeszi a szokásos tápját. Minden étkezésnél ismételd meg ezt a folyamatot, semmi szükség arra, hogy egész nap rendelkezésre álljon a tálja.

Túletetés

Azt is érdemes megvizsgálnod, hogy vajon valóban szüksége van annyi ételre, mint amennyit kap. Elég könnyen utána lehet nézni, hogy napi hány étkezés javasolt, és akkor mennyi táp elegendő számára.

Például az én golden retrieverem általában naponta kétszer eszik, reggel 7 körül fél pohárnyi tápot és este 6-kor valamivel többet. Van, hogy nem vagyok otthon este 6-kor, ilyenkor mindig nagyon izgatott, amikor végre megjövök, időnként még ugrál is, alig várja az etetést. Viszont ha véletlenül kimarad egy evés, akkor sem a teljes napi adag marad el. Persze nem mindig tápot kap, de azt is próbálom hasonló mennyiségben adni. És nasit nem szokott kapni, csak jutalomfalatot, ha megdolgozott érte.

Nem mozog eleget

Lakásban tartott nagyobb testű kutyáknál könnyen megeshet, hogy nem mozognak eleget, nem használnak el annyi energiát, és így nincs szükségük annyi táplálékra, mint amennyit a táblázatok előírnak. Ebben az esetben a megoldás egyszerű: vidd el sétálni evés előtt.

Ugyanez megtörténhet kertes házaknál is. Ha nem muszáj mozognia a kutyának, akkor ellustulhat. Legjobb, ha ezt még azelőtt megakadályozod a rendszeres sétáltatással, mielőtt kialakulna az étvágytalanság, de ha ebből vetted észre, akkor sincs gond, és szerencsére egyszerű a megoldás.

Egyik sem

És mi van akkor, ha már minden okot és lehetőséget megvizsgáltunk, és mégsem találtunk megoldást? Így a pontos részletek ismerete nélkül nehéz tanácsot adni. El kell gondolkodni azon, hogy mi óta áll fenn ez az állapot. Túlságosan nem érdemes aggódni, különösen ha még csak néhány napja kezdődött a dolog. Valószínűleg el fog múlni magától a kutyád étvágytalansága. Simán lehet, hogy csak valamihez hozzá kell szoknia a kutyádnak. Annyi minden történik a világban, lehet, hogy valami felzaklatta.

Ha még egy pár hét múlva is ugyanez a helyzet, akkor mindenképpen vidd el kivizsgálásra, még ha úgy is tűnik, hogy nincs semmi baja vagy tünete. Ha a vér- és vizeletvizsgálat nem is jár eredménnyel, talán az állatorvos tud valamit tanácsolni. Még mindig jobb túlzottan óvatosnak lenni, mint hogy később kiderüljön, hogy már régen meg lehetett volna oldani a problémát, ha korábban fordulsz orvoshoz. 

Az is lehetséges, hogy a kutyádnak egyáltalán semmi baja nincsen, csak nem éhes. Nálam legalábbis elő szokott ilyen fordulni, a nyári nagy melegben igen gyakran megesik ez, de máskor is van rá példa. 
Foglalkozz sokat ezekben az időkben a kutyáddal, függetlenül attól, hogy mi a gond, mi okozza az étvágytalanságot. Néha csak egy kis szeretetre van szüksége a kutyáknak is, és a gondoskodás sok mindent megold.


Hozzászólások (27)

 • Vendég (#2A22)

  Még csak 1 napja nem eszik a kutyám nem is nyúl utána, de még várok. Nem rohangál mint szokott. Dánfy Gabi, inni iszik, hideg az orra stb. Egy kicsit azért izgat.

  2017. 06. 10. 03:14Válasz a hozzászólónak
  • Vendég (#43DE)

   Szia. Nekem se eszik 1 napja. Megvan mi volt az oka? Inni iszik, de a kajához nem nyúl.

   2017. 08. 28. 13:14
  • Vendég (#249F1)

   Nekem 2 éves törpepincher kutyám van, nem eszik semmit. Ha valaki tud kérem segítsen.

   2019. 01. 13. 09:47
  • Vendég (#38CD4)

   Az enyém sem eszik tegnap óta tegnap kapta az 1 vakcinát azért?

   2019. 06. 27. 12:36
 • Vendég (#4516)

  Hello, az én kölyök kutyám már 2 napja nem eszik semmit és inni sem iszik, nem is akar wc-zni elvittük őtett az orvoshoz mert azt hittük, hogy láza van, de az orvos azt mondta hogy nincs láza, kérdezte hogy "megye a hasa?" az apum azt mondta hogy "nem" de az orvos meg nézte neki hogy nem-e megy és azt mondta hogy "hasmenése van de nem jön ki neki" kapot vagy 5 injekciót és 3 darab színes pasztát amit haza kellett vinnünk. Amikor haza mentünk a pasztákat be kellet tenni a hűtőbe a papírra rá volt írva, hogy mikor melyiket kell beadni neki. Amikor beadtuk neki ahogyan fel volt írva, akkor mindegyiket kihányta, de a hányása is ilyen fehér és habos nem tudom hogy mit tegyünk már vele.

  2017. 08. 31. 15:12Válasz a hozzászólónak
  • Vendég (#5E63)

   Masik alkatorvoshoz vigyed, mert olyan nincs, hogy hasmenése van, de nem jön ki.

   2017. 11. 02. 05:36
  • Vendég (#1C576)

   Sziasztok azén kutyusom kölyök még kb 3 hónapos 4. Napja nem eszik, nem iszik, be van punnyadva, mi lehet a baja??????

   2018. 11. 06. 18:15
  • Vendég (#295C9)

   Az nem válasz, hogy vidd másik orvoshoz! Én vittem már több másik orvoshoz is, de egy sem segített. Az én kiskutyám 3 éves Havanese. Már 1 hete nem fogad el semmiféle ételt. A száraz tápot soha egy pillanatig sem ette meg. Főzök neki másnaponként, de az utóbbi időben már azt sem eszi meg. Erre válaszoljon valaki, ha tud. Már elegem van abból, hogy "majd eszik, ha éhes", hát nem!!!

   2019. 03. 09. 11:28
  • Vendég (#92D70)

   Az én kutyám ugyan így van sajnos van valami tanácsod, Mink is elvittuk állat orvoshoz nincs láza adott neki 3 injekciot kérem ha valaki tudna barmit mondani kérem jellezzen vissza

   2020. 08. 02. 22:46
  • Vendég (#A38A6)

   Szia! Érdeklodnek h mi baja volt a kutyusnak?? Mert most ugyanebbe vagyunk

   2020. 09. 25. 07:49
 • Vendég (#500B)

  Az enyém holnap lesz egy hete h nem eszik ... nagyon izgulok 12 éves sarplaninec 🙁Mamim meghalt így az ő kutyája is itt él velünk két hónapja ... lehet az a baja... falánk lett először gondolom feltette a kaját most pedig nem eszik hasmenése is volt ... 🙁Most is erőlködik, de mivel nem eszik így nincs minek kijönni ... sokat pisil... mindkét kutya fiú 🙁🙁🙁gondolkodom h a kicsit leteszem egy kis időre máshova 🙁

  2017. 09. 29. 12:44Válasz a hozzászólónak
  • Vendég (#152773)

   Szia!Az én Maci kutyim 13 évesen aludt el örökre. Nála úgy kezdődött hogy nem érdekelte a kertásás amit azelőtt napi szinten művelt. Majd válogatós lett, Párnapig ment a hasa de kapott rá gyógyszert. Majd egy kis gyengeségen és válogatós evésen kívül nem volt baja. Egy hete történt hogy már nem kelt fel többé, Pedig bíztunk benne hogy jobban lesz. Nagyon hiányzik.

   2022. 02. 19. 10:48
 • Vendég (#62A4)

  Sziasztok! Nagyon aggódom. A francia bulldogom 3. napja nem eszik,inni iszik. Több oltást is kapott a dokitól, de nem érzem, hogy változott a helyzet. Hangosan lèlegzik, szuszog. 39,5 volt a hője. A vízet is nèha öklendezi, ès örökké álmos. Valaki tudja, hogy mi ez?

  2017. 11. 09. 12:21Válasz a hozzászólónak
  • Vendég (#8E03)

   Szia! Nekem is ez a problemam a kolyok kutyaval, pedig sose kapott human tapot, se jutifalatot... eddig ette a szaraz tapot, most mar megazagolja es elfordul tole. Kb ket naponta eszik 1/3-ad napi adagot. Ha valamilyen infohoz jutottal kerlek ird meg! Koszonom!

   2018. 01. 24. 06:21
  • Vendég (#FF1F)

   Szia, neked mi volt, vagy lehetett a problema? Nem lazas az enyem, csak nem eszik, es hangosan, sipolosan szuszog. Meg faradt.

   2018. 06. 05. 05:27
  • Vendég (#295D2)

   Az én franciám is így van, nem akar enni, inni is csak, ha én valahogy ráerőltetem vagy őntöm a szájába. De már annyira levan gyengülve, hogy rossz nézni!!! Mi lehet írjatok, ha tudtok valamit??

   2019. 02. 27. 12:20
 • Vendég (#676F)

  szia az enyém 9napja nem eszik volt vér vizelet , a gyomrába nem találtak semmit , 4 nap perfuzióval látták el , lassan 2hete nem eszik, 10 éves chow sose volt vele baj

  2017. 11. 17. 19:21Válasz a hozzászólónak
  • Vendég (#8944)

   Sziiia van egy kutyusom 6-7honapos korul van es nem eszik ,akarmit adok neki odda megy a kajahoz meg szagolja es enyi tobbet nem csinal es meg az hogy par hetel ezelot a kutya be volt zsongva most meg le ull egy helyre es csak nez de ano szaladgalt fel es ala kicsit felek..!!

   2018. 01. 16. 15:04Válasz a hozzászólónak
   • Vendég (#9AC9)

    Szia. Mi van a kutyaval, az enyemmel ugyan ez a helyzet...

    2018. 02. 12. 17:49
  • Vendég (#99EB)

   Sziasztok, nekem olyan kerdesem lenne tegnap hoztunk egy palotapincsit es azota nem eszik, lehet a koltozes miatt??

   2018. 02. 11. 20:05Válasz a hozzászólónak
   • Vendég (#B03B)

    Sziasztok!
    2 hete vettunk egy francia buldog szuka kutyust. Nagyon keveset eszik azt is kezbol!
    Magatol semmit nem akar! Mar hust fozok neki, a legjobb tapokat vettem, aszpikos konzerveket... De nem eszi!
    Ha valaki tud ra modot hogy hogy lehetne megnovelni az etvagyat azt megkoszonnem!

    2018. 03. 17. 17:44Válasz a hozzászólónak
     • Vendég (#B0D7)

      Sziasztok! Az én tacskom sajnos nem eszik egesz nap es nem is iszik. Reggel hányt is... Egész nap csak fekszik es nagyon gyenge!! :'(

      2018. 03. 18. 15:18Válasz a hozzászólónak
      • Vendég (#B398)

       Szia. Sajnos az én tacskomnak is ez a baja. Tegnap még életvidám volt ma meg már nem eszik nem iszik és csak alszik 😢

       2018. 03. 21. 18:20
      • Vendég (#3120A)

       Az én tacskóm is ugyanígy van :(

       2019. 04. 29. 13:47
      • Vendég (#3402D)

       Én is így vagyok vele..😭 mi történik vele?? (6-7 hónapos)

       2019. 05. 23. 13:28
     • Vendég (#B314)

      Nekem havannesem van es 5 napja nem eszik. Volt vervetel ultrahang megvizsgalta ket orvos is de semmi. Jo kedve van orul ha hazamegyek de szemmel lathatoan fogy. Engem meg a frasz kerulget. Tudom hogy csak ot nap de annyira ilyeszto, Eddig habzsolhap volt.

      2018. 03. 21. 06:07Válasz a hozzászólónak
      • Vendég (#12DF9)

       Szia. Mit állapitottak meg? Az én kutyám sem akar enni már, Legalább 2 hete, csak minimálisat. A kedve jó, játszik, Futkároz csak enni nem akar!Szintén havanes és 7 éves. Mit ajánlasz?

       2018. 07. 03. 17:41
     • Vendég (#B56F)

      Sziasztok! Az En Yorkim 2 napja nem eszik es nem is iszik, Voltunk dokinál, volt vérvizsgálata, semmit sem találtak, Minden rendben a vérképével, Kapott infuziót is meg fájdalomcsillapitot! A kedve az jó, csak egy picit lustább mint szokott lenni! Nagyon aggódóm, Mert ő egy zabagép :( volt már vkinek ilyen?

      2018. 03. 24. 20:20Válasz a hozzászólónak
      • Vendég (#CBF2)

       Szia! Kb nalunk is ez a helyzet :( Mi volt a kutyusod baja?

       2018. 04. 27. 16:11
      • Vendég (#EF59)

       Parvo vírus ellen tesztelték? 😕 sajnos oltás mellett is elkaphatja...

       2018. 05. 20. 11:53
     • Vendég (#BFE3)

      Sziasztok. A border collie-m 5-6 napja nem eszik száraz tápot, csak a nedves tápot hajlandó megenni (eddig sose etettem ezzel)A közérzete, a széklete jó, de észrevettem, hogy sűrűbben eszik füvet. Kb 1 hónapja kapott tüzelés elleni injekciót és 2hete pedig Foresto bolha/kullancs nyakörvet. A Foresto nyakörvet már le is szedtem róla 2 napja.

      2018. 04. 10. 17:08Válasz a hozzászólónak
      • Vendég (#C5B3)

       Sziasztok!
       Magam is el vagyok keseredve.
       Border collim van, kb. 2 hete szenvedünk az evéssel.
       8 hónapos és a napi adag negyedét sem eszi meg. Orvos látta, bélflórára kapott valamit, de azóta is fenn áll a probléma.
       Sokszor eszi füvet, nem igazán aktív.
       Olvasom, hogy sokan vagyunk ezzel a problémával.
       De mégis tud valaki segíteni????

       2018. 04. 19. 08:17
     • Vendég (#F0C4)

      Sziasztok az ÉN kutyusom nem eszik csak iszik elég sokat és ezt kis idő múlva ki is hányja.

      2018. 05. 22. 08:04Válasz a hozzászólónak
      • Vendég (#1E229)

       Az enyémel is ez a gond van miletttt a kutyussal?

       2018. 11. 20. 20:38
     • Vendég (#13351)

      Sziasztok! Az en tacskom egy hete lett anyuka es az utobbi 4 napban egyaltalan nem akar enni. Faradtnak, gyengrnek tunik. :((( Csak a par nap mulva tudom orvoshoz vinni de nagyon aggodunk...
      Tudnatok segiteni?

      2018. 07. 08. 21:56Válasz a hozzászólónak
      • Vendég (#1C95D)

       Sziasztok! A kutyám kb. 2,5 hónapos. Nem eszik, ès alug mozog. Megy a hasa, ès hány. Augusztus elejèn idős kutyám halt meg, nem evett, a vègèn már habzott a szája, ès első kèt lábára lebènult! Sajnos a környèken nincs állatorvos. Kèrem aki tudna segíteni válaszoljon!

       2018. 11. 09. 14:03Válasz a hozzászólónak
       • Vendég (#233EC)

        Parvo.

        2018. 12. 30. 18:49
      • Vendég (#22CE1)

       Az én kutyusom 8 hónapos Yorki, kb 2-3-4 napja nem eszik, csak néha iszik, de még azt se nagyon, egész nap csak alszik, már a szabadba sincs kedve kimenni, hasmenése van, szinte semmire nincs ereje! Mit tegyek? Kérlek segíts!

       2018. 12. 25. 22:13Válasz a hozzászólónak
       • Vendég (#231C4)

        A berni pasztorunk elèg rossz evő mostanàban. A szokásoy adagnak kb a felèt eszi meg. Ezt a tàpot amit kap régebben is kapta viszont a szomszedban van egy làny kutya akivel ismerkedik Aladdin sztem ez lehet inkabb a probléma jokedvű jàtszik a kedelyàllapota jo viszont ugy làtom szerelmes :)

        2018. 12. 29. 11:56Válasz a hozzászólónak
         • Vendég (#2B297)

          Leonbergi és keverék border colli kutyáim hetek óta alig esznek. Tegnap csirkepörköltet főztem nekik, nem ették!!! (pedig a mi maradékunkat a jó ízű ételeket imádták. Tápot sem esznek

          2019. 03. 13. 22:41Válasz a hozzászólónak
          • Vendég (#2DCCA)

           Üdvözlöm Van nekem egy bulterier cukor beteg lett és nem akar enni már mindent elkövetem. Nagyon sokat fogyott kécségben vagyok esve nem tudom mit tegyek még csak öt éves

           2019. 04. 02. 05:55
         • Vendég (#2E74A)

          Az én 8 hónapos havanese kutyusom is nagyon rossz evő. Tápot csak kézből eszik, ha úgy gondolja. Amíg pici volt, tudtam tartani az etetési időket, tálból evett,

          2019. 04. 08. 14:11Válasz a hozzászólónak
          • Vendég (#30931)

           Sziasztok az én közép ázsiai kutyusom 1 hete nem eszik csak iszik. Állat orvos látta,3 féle oltást adott be neki de egyik sem használ. Szerinte kullancs csíphette meg, de magát a kullancsot sem a helyét nem találtuk.
           3 éves a kutyus, tehát nem is az öregedés lehet az oka. Általában élet vidám és mindíg ugat, de most fekszik és csendben van. A vizet állandóan issza és nehezére esik felállni. Bárkinek van ötlete kérem szépen ossza meg velem előre is köszönöm.

           2019. 04. 23. 15:35Válasz a hozzászólónak
           • Vendég (#404C2)

            Szia, mi lett a kutyussal? A mienkkel ugyanez történik most:(

            2019. 08. 30. 04:46
          • Vendég (#32AD6)

           Sziasztok!
           Tegnap nagy vihar volt és a pulikutyám megázott és azóta csak fekszik és hasmenése is volt.
           Próbáltam ennivalót adni neki de nem eszik.
           Inni még nem ivott.
           Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a baja?

           2019. 05. 12. 10:42Válasz a hozzászólónak
           • Vendég (#72C0A)

            Sziasztok az kölyökkutyusomnak is van valami baja nem olyan mint szokott lenni 12 éves vagyok nagyon aggódom érte ha bárki bármit tud javasolni nagyon szépen kérem segítsen!! Nem eszik két napja próbáltunk neki tejet adni nem akarta inni teáskanálall adtuk neki a szájába nagyon rosszul érzi magát! Szuszok morgós hangokat ad ki majdnem olyan mintha horkolna, de mégsem az előbb hányta ki a tejet is! Nagyon szépen megkérek mindenkit, hogy segítsen nekem!! Előre is köszönöm!

            2020. 05. 02. 18:35Válasz a hozzászólónak
            • Vendég (#8009B)

             Az én keverék kölyök kutyusom 1napja nem eszik nem iszik csak nagy nehezen tudom rávenni de akkor is csak egy nyalintásnyit eszik nem hànyik nem megy a hasa bàgyadt, Kedvtelen mit csinàljak??

             2020. 06. 04. 17:55Válasz a hozzászólónak
             • Vendég (#C423D)

              Heló can egy német dogom és lassan 1 hete nem eszik meg semien kaját voltam vele állat orvos kapott 4 infúziót vitaminokat és még mindig semmi

              2021. 01. 08. 22:25Válasz a hozzászólónak
              • Vendég (#E6C98)

               Szia. Mi lett a kutyusoddal? Az én kaukázusim 2 hete nem eszik, Inni iszik, Sokat pisil. Kapott antibiotikumot, Oltást is, Vitamint is. 10 éves.. Te tudsz valamit erről?

               2021. 04. 28. 12:03
             • Vendég (#1C83E8)

              Sziasztok! A Csoki (tacskó)2 napja nem eszik, Nem szaladgál, Láza nincs ès szuszogva veszi a levegőt. Mi lehet vele? Köszönöm

              2022. 11. 19. 06:28Válasz a hozzászólónak
              • Vendég (#1E7CF0)

               Szia nagyon megköszöném ha segítenél.
               Egy 8 éves boxer hím kutyám van 8 szor volt állát orvosnál senki nem tudta meg mondani mi baja van abból is kétszer Budapesten a fő állat orvosnál.
               Egy folytába bele pisil a vizébe nem akar enni csak ha erőltetjük vannak jobb és rosszabb napjai de egy fél éve van már ez. Előte egy nagyon hiperaktív kutya volt most már le is van fogyva.
               Kérlek ha tudsz segíteni nagyon megköszöném

               2023. 01. 22. 10:15

             Oszd meg a véleményed!

             Utoljára módosítva: 2024.02.13