Magyar származású kutyatréner hódítja meg a nézők szívét a Viasat Nature-ön

Kellemetlen helyzetek a parkban? Szétrágott cipők az előszobában? Feltúrt virágágyások és a bosszankodó szomszéd a kerítés másik oldalán? A Floridában élő, magyar származású szakember, Feigel Tibor számára nincs lehetetlen.

Feigel Tibor kutyatréner Floridából

Agresszív, félénk, megrögzött vagy irányíthatatlan kutyák százait segíti egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet eléréséhez a Viasat Nature csatornán a múlt héten indult "Kutyatörténetek: Tibor, a megmentő" című televíziós sorozat főhőse. A legextrémebb esetekkel találkozik nap mint nap és missziójának különlegessége, hogy a gazdis kutyákon túl helyi állatmenhelyek kutyáival is együtt dolgozik. A célja minden esetben ugyanaz: a boldog kétlábú-négylábú kapcsolat kiépítése.

Az ebek rehabilitálása mellett Tibornak különösen fontos szempont volt, hogy egy olyan műsorban szerepelhessen, amelyből az emberek tanulhatnak. A szívhez szóló show tehát edukációs célokat is szolgál, így hasznos lehet azoknak is, akik nem következetes viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez.

Feigel Tibor

Az epizódok - felépítésüket tekintve - három részből állnak: a műsor első harmadában megismerhetjük Tibor privát ügyfeleit, ezt követően nevelési tippeket és trükköket kapunk, a rész végén pedig egy Hamupipőke-sztoriba csöppenünk, ahol egy zabolázatlan bolhazsákból varázsol hercegnőt vagy királyfit a kutyaguru.

A varázslatban egyébként nem hisz a tréner, a kitartó és következetes hozzáállásban viszont annál inkább. Karrierjét is ez jellemzi: az Amerikába vándorolt Tibor kezdetben csak az állatok iránt érzett szeretete és befolyó mellékjövedelem miatt fogott kutyasétáltatásba, de a kliensei egyfajta „Dr. Dolittle-ként” tekintettek rá. Ezen felbuzdulva különböző szemináriumokon és szakavatott trénerek vezette képzéseken vett részt, mára pedig a Zen K-9 nevű központ vezetője. Munkájának elismeréseképpen 2016-ban a floridai Animal Control Association kitüntetését vehette át.

A következő adás időpontja: 2017. augusztus 9. (szerda), 19.10, Viasat Nature

Ha többet szeretnél megtudni Tiborról és a munkájáról, akkor ajánljuk még figyelmedbe Facebook oldalát, valamint a Szabolcs Online róla készített interjús portréját is.


Hozzászólások (1)

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13