Macskatoalettek és alomtálcák az Okosgazdi webáruházban

Az alomtálcák vagy a macskatoalettek (macska wc) a cicás háztartások alapfelszereltségébe tartoznak. Még akkor is nélkülözhetetlenek, ha neked kijárós cicád van, aki rendszerint a kertben intézi el a természetes szükségleteit. Gondolj csak bele, hogy ha valamilyen okból kifolyólag nem tud időben kijutni, akkor bizony bárhova odapiszkíthat a lakásban, beszennyezve a szőnyeget, vagy a bútorokat. Az ilyen "balesetek" könnyen elkerülhetők, ha beszerzel egy olyan alomtálcát vagy macska wc-t, ami megfelel a kedvenced igényeinek.

Peremes macska vécé

A gyártók számos különböző változatban, méretben és dizájnban készítenek macska wc-ket, viszont mielőtt rászánnád magad a vásárlásra nem árt azért, ha néhány fontos szempontot is figyelembe veszel.

 • Méret. A macska toalettnek megfelelő méretűnek kell lennie, hiszen ha túlságosan szűk, akkor a kedvenced nem tudja majd kényelmesen használni. Éppen ezért a cicád testméretét is vedd figyelembe, mielőtt kiválasztod számára az illemhelyet. Nyilvánvaló, hogy ha neked egy 10-12 kg-os Main Coon cicád van, akkor jóval nagyobb macska wc-re lesz szüksége, mint egy feleakkora perzsa macskának. 
 • Kialakítás. Minden macskatulajdonos jól tudja, hogy a cicáknak időnként fura szokásaik vannak, és teljesen egyedi személyiséggel rendelkeznek. Vannak közöttük félénkebbek, szégyenlősebbek és persze olyanok is, akiket az égvilágon semmi sem zavar. Ha a macskák wc használati szokásairól van szó, akkor is megállja a helyét a fenti megállapítás. Sok cica szereti nyugodtan, semmitől sem zavartatva elvégezni a dolgát egy olyan helyen, ahol biztonságban érzi magát és rejtve van a kíváncsi tekintetek elől. Számukra tökéletesen ideálisak a fedett macska wc-k, ráadásul ezekből a macskaalom sem tud olyan könnyen kiszóródni, mint a hagyományos kialakítású, alacsony oldalfalú alomtálcákból. Természetesen olyan cicák is szép számban vannak, akik a dolguk elvégzése közben szeretik folyamatosan figyelemmel tartani a közvetlen környezetüket. Ha neked is ilyen természetű a kedvenced, akkor érdemesebb egy nyitott macska wc modellt választanod a számára.
 • Elhelyezés. A macska toalettet, alomtálcát olyan helyen kell elhelyezned a lakáson belül, ahol nincs ugyan közvetlenül szem előtt, viszont szükség esetén a cicád bármikor gond nélkül hozzáférhet és te is kényelmesen el tudod végezni a rendszeres tisztítását.

Természetesen a saját ízlésedről se feledkezz meg, hiszen manapság olyan hatalmas kínálat érhető el a macska toalettekből és alomtálcákból, hogy biztos találsz közöttük olyan modellt, ami a cicád szükségleteinek és a te ízlésednek is maximálisan megfelel.
 
Az Okosgazdi online webáruházában széles választékot találsz a különböző kialakítású, típusú alomtálcákból és macskatoalettekből. Ha egy egyszerűbb, nyitott alomtálcát szeretnél vagy, ha egy stílusos fedett macsaka wc-t, esetleg egy modern változatot, akkor a lehető legjobb helyen jársz, mert tőlünk bármelyik típust rendkívül kedvező áron megvásárolhatod. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk neked a különböző cica wc típusokat, mert szeretnénk minél egyszerűbbé tenni neked a kedvencednek tökéletesen megfelelő modell kiválasztását.

Macskatolaettek, alomtálcák és szagtalanító filterek

Alomtálcák

Az alomtálcák előnye, hogy olcsók és nagyon könnyű tisztán tartani őket például egy műanyag alomtisztító lapát segítségével. Az alomtálcák speciális magasított peremmel rendelkeznek és olyan a kialakításuk, hogy akkor sem tud nagyon kiszóródni belőlük a macskaalom, ha a kedvenced hosszú perceket tölt azzal, hogy betakarja a "munkája eredményét". A nyitott kialakítású alomtálcák ideálisak azoknak a cicáknak, akik a dolguk végzése közben szeretik szemmel tartani a környezetüket. Amennyiben neked kismacskád, kölyök cicád van, akkor olyan modellt érdemes választanod, aminek nem túl magas a pereme, mert ellenkező esetben csak komolyabb nehézségek árán tud bejutni a macska wc-be. Ha közvetlenül az alomtálca mellé helyezel "lépcső" gyanánt egy olyan tárgyat, amire felmászva a kiscica szükség esetén bármikor könnyen be tud jutni a wc-be, akkor nyugodtan beszerezhetsz felnőtt macskáknak való modellt is.

Macskatoalettek

Ez a típus fedett macska wc néven is ismert. Az ilyen modellek egyik fő előnye az, hogy szinte egyáltalán nem tud kiszóródni belőlük használat közben a macskaalom. Tökéletes nyugalmat biztosítanak a cicának a természetes szükségletei elvégzéséhez. Egy macskatoalett ideális választás abban az esetben is, ha szégyenlősebb a kedvenced, vagy ha több cicád van és időként megesik, hogy az egyik piszkálja a másikat, amikor az a dolgát szeretné elvégezni. A macskatoalettek ajtós és ajtó nélkül változatban is kaphatók. Az utóbbi előnye, hogy az ajtónak köszönhetően jobban zárt, így a kellemetlen szagok gyakorlatilag nem tudnak szétterjedni a lakásban.

Alomtálcák és macskatoalettek nagytestű cicáknak

Ha te is egy Maine Coon, vagy egy szibéria macska büszke gazdija vagy, akkor nyilván jól tudod, hogy a kedvencednek a testmérete miatt jóval nagyobb helyre van szüksége, mint egy átlagos cicának, legyen szó akár egy cicabújóról, macskaajtóról, vagy éppen macska wc-ről. Természetesen a gyártók a nagytestű macskafajtákra is gondolnak, és számos olyan alomtálca, macskatoalett típus érhető el, amelyeket a nagyobb testű cicák szükségleteinek figyelembevételével készítenek.

Szagtalanító funkciós macskatoalettek

Az ilyen típusú macska wc-ket a kialakításuknak köszönhetően olyan aktív szenes filterrel is fel lehet szerelni, ami az összes kellemetlen szagot megköti. Ha ilyen modellt választasz, akkor attól sem kell tartanod, hogy az otthonodban érezni lehet majd a macskavizelet szagát, amikor mondjuk vendégeket vársz. Azt viszont fontos megemlíteni, hogy a filterek idővel telítődnek, veszítenek a hatékonyságukból, ezért rendszeres időközönként ki kell cserélni őket.

Fontos és praktikus kiegészítők alomtálcákhoz és macskatoalettekhez

A kedvenced igényeinek megfelelő macska wc megvásárlása mellett, az illemhely tisztán tartáshoz és a higiénia megőrzéséhez egy-két praktikus kiegészítőre is feltétlenül szükséged lesz.

Alomtisztító lapátok és macskatoalett alátétek

A műanyagból készült alomtisztító lapátokkal könnyen, szinte pillanatok alatt megtisztíthatod a macskaalmot, kiszitálva belőle a szennyezett, becsomósodott részeket. A macskatoalett kilépők, alátétek révén a cicád wc-jének, alomtálcájának környéke is mindig tiszta marad. Biztos te is tapasztaltad már, hogy amikor a macskák elvégzik a dolgukat a macska wc-ben, akkor bizony némi macskaalom a mancsukra tapad. Ez egyrészt bosszantó tud lenni – főként, ha az ember belelép a szétszóródott alom darabkákba –, másrészt napi szinten fel kell söpörni, porszívózni stb. Ha viszont egy macskatoalett kilépőt is beszerzel, akkor az felfogja a cicád lábáról lehulló alom darabkákat, így nem fogja őkelme széthordani a macskaalmot a lakásban.

Macskaalom szagtalanítás

A filteres megoldás mellett számos más lehetőség is van a macska wc szagtalanítására. Erre a célra használhatsz speciális szagtalanító spray-ket, a macskaalomba keverhető granulátum változatú szagtalanítókat, sőt a macskatoalett belsejében elhelyezhető szűrőpárnákat is. A szagtalanítására szolgáló termékek mindegyike kizárólag csak olyan anyagokat tartalmaz, amelyek teljesen veszélytelenek a macskákra nézve.

Rendelj macskatoalettet az Okosgazdi webáruházból!

Az Okosgazdi online webshopjában számos különböző típusú, méretű, színű és kialakítású macskatoalettből és alomtálcából válogathatsz. Az általunk forgalmazott termékek mindegyike kiváló minőségű, tartós műanyagból készül, így garantáltan hosszú élettartamú. Emellett az összes szükséges kiegészítőt is megtalálod nálunk, beleértve az alomtisztító lapátokat, a macskatoalett kilépőket, a szagtalanító spray-ket és egyéb hasonló készítményeket. 


Hozzászólások (2)

 • tappancsok

  Nekünk az alomtálca vált be figyelembe véve a macsek igényeit és a tisztítása egyszerű mindennapos feladat legyen mert csk tisztába intézi dolgát.

  2017. 09. 23. 11:50Válasz a hozzászólónak
  • csaszkov

   Számomra a fedett alomtálca fogadható el a lakásban, mert azt nem kaparja mellé, és valahogy esztétikusabb a látványa is. A cicám hamar megszokta. Először egy celluxszal "kiakasztottam" az ajtaját, hogy megtanulja hová kell menni, aztán másnap már le is engedtem, és a tiszta alomba a billenő ajtón betessékeltem. Kijönni már magától kellett neki, de nem okozott problémát, hogy a fejével kinyissa. Innentől amikor szükséges volt már használta a billenőajtót, nem idegenkedett tőle.

   2017. 12. 14. 19:07Válasz a hozzászólónak

   Oszd meg a véleményed!

   Utoljára módosítva: 2024.02.13