Készüljetek, idén júniusban ismét Hard Rock Race, azaz kutyás akadályfutás

Második alkalommal rendezi meg nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadálypályás futóversenyét a Hard Dog Race (HDR) 2017. június 3-án Piliscséven a Motocross pályán. Bár a verseny nem egy könnyed teadélután, de a Base verseny 6 kilométer hosszúságú, 16 akadályos pályája korántsem teljesíthetetlen kihívás. Speciális képzettséget nem igényel sem kutyától, sem embertől. A verseny sokkal inkább a kutya és gazdája együttműködésének különleges és örömteli élményét nyújtja a nevezőknek, a rendezvény pedig egy egész napos családi program, „kutyás ünnep”.

Nagy és kicsi egyaránt részt vehet a Hard Rock Race akafályfutó versenyen

A Hard Rock Race egy különleges verseny:

 • kutyás és
 • időméréses akadályfutás egyben.

A kutya-ember páros egy versenyzőnek számít, eredményük közös.

Párosok mellett csapatok nevezésére is van lehetőség. A csapatok 6 vagy 12 főből állhatnak, és minimum 4 vagy 8 kutyával versenyezhetnek. A vegyes terepen található akadályok lehetnek természetesek vagy építettek, vizesek, sárosak, de nem kívánnak különleges felkészültséget. Aki képes kúszni, mászni, lépcsőzni, nem fél vizes árokban gázolni, képes lesz teljesíteni. Ha valaki nem tudja szabályosan teljesíteni az akadályt egy kötelező gyakorlattal (30 guggolás) kiválthatja. Az sem baj, ha valaki nem fut végig, hanem ereje szerint teljesít. Már az is dicsőség, ha a páros közös élményekkel gazdagodva célba ér, kötelező szintidő nincsen.

Bár a távon az győz, aki a legrövidebb idő alatt ér célba nevezési kategóriájában, de a szervezők szeretnék, ha nem csak az objektív győztesek éreznék sikernek a részvételt:

 • Ezért mindenki kap érmet és ajándékcsomagot, de
 • a női, a férfi és a csapatverseny
  • 1.
  • 2.
  • 3. helyezettjei értékes ajándékokban is részesülnek.
 • Ezen kívül a versenybizottság dönt
  • meglepetés díj és
  • fair play díj kiosztásáról is, amelyeket a HDR szellemisége alapján ítélnek oda.

A Hard Rock Race szervezői szerint minden kutya egyformán értékes származástól függetlenül. Ezért a versenyen bármilyen fajtájú, méretű, 12 hónaposnál idősebb, beoltott, chippel ellátott, féreghajtott, egészséges, szociális kutya részt vehet. A helyszíni regisztrációnál állatorvos vizsgálja meg őket.

A szervezők kiemelten figyelnek a biztonságra, ezért kötelező a rendezvény ideje alatt a póráz használata, a versenyzők is csak pórázon tartott kutyájukkal futhatnak. A hám nem kötelező, de a futóövvel kombinálva ajánlott. Ugyancsak a biztonság érdekében ezen a versenyen nem egy tömegben, hanem futamokban indulnak a sportolók, szakaszos indítással.

Idén először a 8 és 14 év közötti gyerekek is indulhatnak a számukra kialakított Hard Rock Race Junioron. A gyerekeknek 2 kilométert és 8 akadályt kell teljesíteniük. A 14-18 év közötti fiatalok a Base távra nevezhetnek szülői engedéllyel, és családok is indulhatnak csapatban.

Vegyél részt te is az idei Hard Rock Race kutyás akadályfutáson

A Hard Rock Race szervezői e rendezvénnyel a felelős kutyatartást is szeretné népszerűsíteni, ezért helyezi a hangsúlyt az ember és kutya együttműködésére, a kettőjük kommunikációjára, az empátiára és az egymástól való tanulásra. A HDR verseny egy örökbefogadó nap is, melyre kitelepülnek az együttműködő önkéntes szervezetek:

Azok, akik nem versenyeznek, játékos és ismeretterjesztő programokon vehetnek részt, és a HDR támogatóinak köszönhetően ingyenes szaktanácsadáson bővíthetik ismereteiket. A versenyzők kényelmét öltöző és szabadtéri zuhanyzó, testi épségét orvosi felügyelet biztosítja.

A verseny ötlete Púza András, veterántól származik, aki kutyavezető tűzszerészként teljesített szolgálatot Roninnal, belga juhászkutyájával Afganisztánban.

Púza András és Ronin

A hadszíntéren bombát kerestek, ma játékos kihívásokkal tartják szinten formájukat, teszik próbára a közös munkában kialakult bizalmat. Az akadályverseny kidolgozását is az motiválta, hogy András megtapasztalta, a kutya és az ember fegyelmezett, összeszokott párosa biztos háttér a bajban, és öröm a mindennapokban.

A Hard Dog Race verseny időpontja és helyszíne: 2017. június 3., Piliscsév, Motocross pálya

Hard Dog Race weboldal és Facebook lap.

A részletes nevezési feltételek ide kattintva tekinthetőek meg.

További információ Kurucz Zsuzsától kérhető a következő elérhetőségeken:

 • Email: kurucz.zsuzsa@harddograce.hu
 • Telefon: 70-601-8587

Hard Rock Race


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13