Ismét rekordot döntött a Hard Dog Race mindkét futama

A tavaszi Hard Dog Race Base futam után szeptember 1-jén került megrendezésre Piliscséven a Hard Dog Race Wild és Junior futama. Rekordszámú nevezéssel, megújult pályával, egészen új akadályokkal és két fantasztikus futammal búcsúztatták a HDR szervezői és résztvevői a piliscsévi pályát.

707A5128

Mindkét futamra egy év alatt közel duplájára nőtt a nevezők száma, de nem csak ezért volt különleges szeptember első szombatja a Hard Dog Race indulóinak és szervezőinek.  Az új pálya még soha nem látott akadályokat rejtett és a helyszíntől is búcsúztak a résztvevők.

A Hard Dog Race a legnagyobb kutyás akadályfutó verseny, ahol a versenyzők kutyájukkal teljesítenek egy akadályokkal tűzdelt terepet. A világon elsőként rendezett ilyen távú és nehézségű versenyt! Az idei Wild futam egy igazán kemény kihívás volt, 13 km és 27 akadály várt az elszánt gazdikra és kutyáikra. Az eddigi ügyességi akadályok mellett a szervezők olyan feladatokat is elhelyeztek a pályán, mely koncentrációt és teljes összhangot kívánt meg kutya és gazdi között.

 KMF0007

Az empátia labirintus akadályon például egy épített labirintusból kellett kijutni letakart szemmel, kizárólag a kutyára és a tapintásra hagyatkozva. Ezt az akadályt két látássérült versenyző ihlette és a látássérült emberek, valamint az ő életüket segítő kutyáik tiszteletére készült. Óriási élménnyel és új tapasztalattal lettek gazdagabbak a versenyzők, fantasztikusan teljesítette szinte mindenki ezt az akadályt is.

HDR 20180901 Szakos Pe üter 27

A Wild futam komoly felkészülést kívánt a versenyzőktől, hiszen a 13 km-es táv nagy szintkülönbségeket és néhol akár 15%-os emelkedőket is rejtett magában. Bár szintidő most sem volt, a befutók egybehangzó véleménye szerint „kutyakemény”, az eddigi legnehezebb HDR futamot teljesítették. A pálya nehézsége mégsem tántorította el a HDR rajongókat, hiszen minden várakozást felülmúlva összesen 859 páros nevezett a versenyre. Ezúttal is minden feladat mellett egy-egy pályabíró hitelesítette a végrehajtást, kiemelt figyelmet szentelve annak, hogy a kutya semmilyen akadályba nem kényszeríthető bele. Amennyiben a kutya nem teljesített egy akadályt, úgy a gazdija 30 guggolással válthatta ki azt.

 KMF0023

Az ifjú kutyás generáció is óriási meglepetéseket okozott a Piliscséven. Ezen a napon a Wild futam mellett a Hard Dog Race Junior versenye is elstartolt, melyre már hetekkel az esemény előtt elkeltek a nevezési helyek, összesen 100 bátor és elszánt kisgazdi állt a 2 km-es, 8 akadállyal nehezített kihívás elé. A junior futam elsődleges célja volt, hogy a gyermekeknek olyan élményt nyújtson, mely valós teljesítményen alapul és megerősíti a kutyához fűződő viszonyukat, a bizalmat és a felelősséget. Nem mindennapi feladatokkal találták magukat szembe, miközben az akadályok mellett figyelniük kellett kutyájukra is. Ezen a futamon is az egyik fő szempont a versenyzők és kutyáik biztonsága volt, így a szülők végigkísérhették a gyermekeket a pálya teljes szakaszán. Fantasztikus volt látni a befutó kis párosok arcán a teljesítmény örömét és büszkeségét.

CC 10 10 45

HDR 20180901 Szakos Pe üter 42

Hat láb, két szív, egy büszkeség - ez a Hard Dog Race és talán még soha nem volt ennyire büszke magára és kutyájára minden Hard Dog Racer!

A verseny napján reggel 9 órától délután 5 óráig indultak a futamok, a szakaszos indításnak köszönhetően a pályán így soha nem volt torlódás, a verseny zökkenőmentesen és gördülékenyen zajlott. A résztvevőket a megújult és kibővült fesztiválterületen ismét sok érdekes program és bemutató várta:

  • kutyamosó,
  • fizioterápiás bemutató,
  • bemelegítő,
  • önkéntes szervezetek kitelepülései,
  • állatorvosi tanácsadás.
  • Ismét versenybe szálltak az önkéntes szervezetek is, az Önzetlen Nyelvlógatás futamon állatvédelemmel- és mentéssel foglalkozó csapatok indultak a kiemelt támogatói ajándékokért.

A HDR nem pihen sokat, hiszen szeptember 15-én nemzetközi porondon menetel tovább. Csehországban kerül megrendezésre a HDR Base futam, egészen más terepen de hasonló akadályokkal és ugyanolyan körültekintő szervezéssel várják a résztvevőket, mint hazánkban.

Tavasszal pedig egy új helyszínen, egy megújult HDR Base futam várja majd a magyar HDR közösséget!

A HDR futamok eredményei a harddograce.hu/verseny/eredmenyek oldalon tekinthetők meg.

További képek a HDR-ről:

 KMF0014

DSC 0969

 KMF0013

707A6583

IMG 4611

IMG 4339

707A5150

DSC 1547

HDR 20180901 Szakos Pe üter 38


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13