Igazi Halloween-i örömfutással zárta a szezont a Hard Dog Race

A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futam szombaton került megrendezésre Dunaújvárosban. Az eredetileg szezonnyitó rendezvénynek tervezett tavaszi eseményre a koronavírus járvány miatt október 31-én, szezonzáró futamként került sor.

Hard Dog Race - Dunaújváros, 2020. október 31.

Az időpont módosításnak köszönhetően azonban a jótékonysági verseny éppen egybeesett Halloween ünnepével, melynek köszönhetően egy igazi jelmezes, jókedvű és vicces közösségi futás vette kezdetét szombaton reggel Dunaújvárosban. 

Darth Vader, HDR Dunaújváros

Hat láb, két szív, egy büszkeség

A Hard Dog Race Not Just Run futamok alapvetően abban különböznek a HDR többi futamától, hogy a pályán nincsenek épített akadályok. A cél elsősorban nem az akadályok leküzdése, hanem egy jótékony, nemes cél támogatása, melyhez a versenyzők nevezési díjuk egy részével és minden lépésükkel hozzájárulnak. Idén a 10 millió fa projekt támogatására esett a választás, a futam fókuszába egy zöldebb és élhetőbb jövő, megújuló környezetünk került. A több mint 800 nevező egy zöldebb, környezettudatosabb jövőhöz járult hozzá idei Not Just Run futásával.

HDR Dunaújváros, Halloween, Happy People

Jelmezes, kutyás örömfutás október végén

Az október végi időpontnak köszönhetően a szervezők Halloween jelmezversenyt hirdettek, melynek köszönhetően egy igazi, színes, vidám és nagyon jó kedvű futam dobta fel a szürkés, hűvös időjárást. Bár a pályán nem voltak épített akadályok, mégis egy erős, nehéz terepet kaptak a versenyzők, akik hősiesen teljesítették a távot a felázott talajon, de kiváló futóidőben.

Halloween, HDR Dunaújváros

A színes mezőnyben nem csak a kétlábú futók voltak eredeti és mókás jelmezekben, a verseny forgatagában több kutyust is látni lehetett vicces, frappáns maskarában.

Kutya/pók - HDR, Halloween, 2020

Dunaújváros tökéletes helyszínt biztosított a verseny lebonyolításához, a tágas rendezvényhelyszínnek köszönhetően a járványügyi óvintézkedéseket kényelmesen be lehetett tartani, a résztvevők pedig fegyelmezetten közreműködtek a maszkhordásban és a kézfertőtlenítésben is.

A HDR Not Just Run versenyen felnőtt, junior, csapat és Önzetlen Nyelvlógatás kategóriákban hirdettek eredményt. A felnőtt futamok hossza 6 km volt, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 2 km. Az Önzetlen Nyelvlógatás csapat indulói mindannyian kutyákkal foglalkozó nonprofit szervezetek (menhely, fajtamentő, állatmentő, mentőkutyás, terápiás kutyás), akik a Not Just Run versenyen kiemelt díjazásban részesültek, így többek között összesen 250 kg Fitmin szuperprémium kutyatáppal lettek gazdagabbak.

Futás a természetben kutyával

A Hard Dog Race futamai 2021-ben folytatódnak, a menetrendről azonban még semmi biztosan nem lehet tudni. Egy biztos, a kutyás futók nem maradnak falka nélkül, a verseny Facebook oldalán nyomon lehet követni a legfrissebb híreket, a HDR Podcast legújabb részeinek megjelenéséről is itt adnak hírt és játékokkal is várják a közösség tagjait.

A Hard Dog Race Not Just Run 2020 díjazottjai:

Unikornis - HDR Dunaújváros

Egyéni felnőtt női:

 1. Bor Szeifert Adrienn és Grafit kutya (33:08)
 2. Kormos-Szamay Judit Vicky kutyával (33:48)
 3. Tóth Viktória és Bagíra (34:06)

Egyéni felnőtt férfi:

 1. Szentpéteri András és Zazu (27:48) 
 2. Mácsár Ferenc és Suzy kutyája (29:46)
 3. Bárány Zoltán és Turbó kutya (31:09)

Csapat:

 1. Racedogs -  (1:02:17)
 2. Ürömi Állatotthon – Falka csapat (1:18:12)
 3. JuMa 1 (1:23:48) 

Önzetlen Nyelvlógatás:

 1. Ürömi Állatotthon – Falka Csapat (1:18:12)
 2. Gödi Kutyások a Zöld Menedékért 1. (1:32:03) 
 3. Ürömi Állatotthon Valkűrök Csapata (1:34:25)

Junior 8-10 évesek:

 1. Szőke Szonja és Pajkos kutyája (7:37)
 2. Hatvani Zalán, Igor kutyájával (8:00) 
 3. Kovács-Kunovits Olivér és Mimi kutya (08:03) 

Junior 11-14 évesek:

 1. Mankovics Ákos és Céda (6:46)
 2. Babiczky Balázs és Nara kutya (07:20) 
 3. Mayer Blanka Zsuzsanna és Rási (07:40)

További képeink:

Kutya Halloween

Futás a természetben jelmezben, HDR Dunaújváros

Kocogás a természetben kutyával - HDR Dunaújváros

Tájfutás kutyával

Kutyusok - HDR Dunaújváros

Oszd meg a véleményed!


Hozzászólások 

Utoljára módosítva: 2024.02.13