Hogyan készül a legjobb húsleves és hogyan adjuk a kutyának?

Az éttermi színvonalú, organikus húsléiről és szószairól már nemzetközileg is jól ismert észt Food Studio-ban a jó csontlevest hosszan, nagy odafigyeléssel, kézzel készítik, és ez alól a kutyáknak szánt csontleves sem kivétel. Ugyanolyan komolyak, akár kutyáknak, akár embereknek főznek. Az egyetlen különbség a receptben van. Az állatoknak szánt húsleves sötétebb, fűszerezés nélküli, de minőségileg megegyezik a többi húslevessel, és még emberi étkezésre is alkalmas, csomagolásukon "Human Grade" embléma szerepel. Ez azt jelenti, hogy a termék megfelel az emberi táplálékra vonatkozó előírásoknak, és ha a kutyád valamilyen csoda folytán nem enné meg, akkor akár a gazdi által is szabadon fogyasztható. Természetesen ízlés kérdése, de ilyen esetekben javasolt, hogy adj hozzá egy kis vizet, egy csipet sót és fűszernövényeket :)

Food Studio - Csontleves kutyáknak

A Food Studio kutya csontleves elkészítésekor csak és kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó, emberi fogyasztásra szánt alapanyagokat használnak fel. A bárányokat, jávorszarvasokat és szarvasmarhákát szabad tartásban, füves területen tenyésztik, elkerülve mindazon rossz dolgokat, amelyekről a középiskolai kémiaórán tanultál. A Food Studio csontlék tiszták, egyszerűek és 100 százalékban szerves összetevőket tartalmaznak. A kutya húsleves, amelynek számos egészséges tulajdonsága van, mindig csontból készül – soha nem húsból.

Legalább 12 óra alacsony hőfokon való főzéssel késztül, hogy minden jót kivonjanak a csontokból. A hosszú főzési folyamat során a zsírok a felszínre kerülnek, így lehetővé amelyeket leválasztanak, hogy a termék ne legyen túl zsíros vagy kalóriadús. A FoodStudio kutyaleves 0% zsírt tartalmaz, és alacsony a kalóriatartalma, így nagy segítséget jelenthet az elhízás elleni küzdelemben, például az  állandó nassoláshoz és jutalmazáshoz szokott kutyák részére egy kanál húsleves az edényben ugyanolyan szintű élvezetet nyújthat.

Legjobb organikus húsleves kutyáknak

Hogyan kell adni a húslevest a kutyának?

Adhatod étvágygerjesztőként étkezés előtt, alatt vagy nyalánkságként az étkezések között.

A megfelelően elkészített, organikus alapanyagokból főzőtt kutya húsleves önállóan adva jó mindennapi ital kutyádnak, rendkívüli ízélményt nyújt számára, így könnyedén növelheted vele a bevitt a  folyadék mennyiségét is.

Szelektív evőknél, vagy olyan kutyáknál, amelyek étvágytalanok, nem hajlandók enni add a húslevest kedvenced szokásos eledeléhez íz- vagy aromafokozóként. Öntsd a szárazeledel tetejére, vagy keverd bele az ételbe.

Amennyiben a kutyánkat részben vagy egészben B.A.R.F. értrenden tartjuk, akkor adjunk ételeihez csontlét, ezzel téve tartalmasabbá és még ízletesebbé kedcencünk táplálékát.

Általában szobahőmérsékleten tálaljuk, de a nyári melegben érdemes a húslevest fagyasztóban tartani, és akár fagyasztva adni a kutyánkak. Ez lehűti a kutyát és egyben erőt is ad neki.

A nyári versenyeken a húsleves hűsítő és megnyugtató, ilyenkor tehát vagy hűtve vagy akár lefagyasztva, kutyajégkrémként is adhatjuk négylábú kedvencünknek.

A napi adag igazodjon a kutya étrendjéhez, ami ne haladja meg a napi energiaszükséglet 10%-át.


Olvasd el kapcsolódó cikkünket, ha szeretnéd tudni, hogy mi a kapcsolat a csontleves és a kollagén között, valamint, hogy miért érdemes húslevest adnod a kutyádnak...


Kóstoltasd meg kutyáddal a Food Studio csontleveseit, amelyek több ízben is elérhetőek kínálatunkban:

Food Studio csontlevesek kutyáknak


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!