​​​​​​Csodaszép kutyák költöztek Karinthy egykori törzshelyére

Chikán Erika fotográfus és a Vizslabolt jótékonysági fotókiállítása - a Kutya Ezer Arca címmel - a Gödöllői Királyi Kastély, Eger és Szeged után végre Budapestre érkezett, méghozzá a sorozat utolsó, befejező állomására. Nem is akármilyen helyszínre, egyenesen Karinthy egykori törzshelyére, a Hadik Kávéházba.

Vizslakiállítás 2018  4

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak. A kávéház az 1920-as években élte fénykorát, megfordult itt Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond, Déry Tibor és még több nevezetes író, költő, művész. Ilyen illusztris társaságba érkeztek a kutyaportrék, melyek a Hadik Galérián lesznek láthatók egy hónapig.

Vizslakiállítás 2018  3

Chikán Erika fotográfus és a Vizslabolt közös kiállítása 4 év munkáját és gyűjteményét foglalja magában. A Vizslabolt és Erika 2017 őszén készítette el közösen az 5. Nagy Vizslanaptárt, melyet minden évben óriási készülődés és szervezés előz meg. A szereplőválogatás keretein belül, több száz jelentkezőből választják ki a fotókon szereplő kutyákat, majd egy maratoni stúdiófotózáson készülnek el a kutyaportrék. Az 5. Nagy Vizslanaptárt különlegesnek álmodták meg, a kutyák ezer és megismételhetetlen arcát állítva fókuszba.

Vizslakiállítás 2018  2

A szervezők  így nyilatkoztak a kiállításról:

"Amikor öt évvel ezelőtt elkészítettük az első Nagy Vizslanaptárt, még nem gondoltuk, hogy hagyományt teremtünk. Nem gondoltuk, hogy minden évben több száz kutyus jelentkezik majd szereplőnek és nem gondoltuk, hogy megérjük az ötödik évet. Csak bíztunk benne és belevágtunk minden évben.” – mondta Chikán Erika. 

„Az ötödik naptárt különlegesnek álmodtuk meg. A vizsla ezer, különleges és megismételhetetlen arcát állítottuk fókuszba, ahogy mi látjuk őket minden nap, ahogy Ti látjátok őket minden nap, de ezeket a pillanatokat nagyon nehéz megörökíteni. Ez csak egy olyan fotósnak sikerülhet, mint Chikán Erika, aki ötödik éve minden naptár lelke, szeme, szíve." – Bohata Krisztina 

Az ötödik naptár képei és Erika évek alatt összegyűlt fantasztikus kutya fotói összeálltak egy olyan gyűjteménnyé, melyet mindenkinek látnia kell.

Vizslakiállítás 2018  5

A 46 vászonképből álló kiállítás a csodálatos Gödöllői Királyi Kastélyban indult útjára 2017. novemberében, ahonnan az egri Artisztba költözött, majd Szegeden a Tiszavirágban folytatta nagy sikerű bemutatkozását. Május 15-től pedig a Hadik Galiériában látható egy hónapig.

A kiállítás végén a vászonképek jótékonysági árverésre kerülnek a Futrinka Egyesület javára. Az áverésről bővebben  a Futrinka Egyesület közösségi oldalán lehet majd tájékozódni június 15. után.

A kiállítás 2018. június 15-ig látogatható a Hadik kávéházban, nyitvatartási időben (1111 Budapest, Bartók Béla út 36.)

Vizslakiállítás 2018  1


Hozzászólások (2)

 • Kata

  Öröm ilyen remek kezdeményezésről, hagyományról olvasni. Hálás köszönet az Okosgazdi Csapatnak, amiért a Vizslanaptárra, illetve erre a kiállításra felhívta a figyelmemet!

  2018. 05. 22. 13:50Válasz a hozzászólónak

   Oszd meg a véleményed!

   Utoljára módosítva: 2024.02.13