Barangoló macskák a városban

A cicák szeretnek a szabadban bolyongani. Felelős gazdiként azonban ezt nem minden esetben engedheted meg bizonyos korlátozások nélkül. Ha egy szabadtéri területet szeretnél biztosítani a macskád számára a szabadban - pl. az emeleti erkélyeden -, de nem szeretnéd, hogy elcsatangoljon, és/vagy esetleg megsérüljön, akkor egy védőháló felszerelése célszerű lehet.

Sötét színű macskaháló az erkélyre

A védőhálókat jellemzően az erkélyeknél szokták használni. Nem csak az első szinteken található erkélyeknél érdemes használni, hanem a magasabban fekvőknél is. A keveset tapasztalt macskák számára igen nehéz lehet a pontos magasság becslése. Akár a korlátot is átugorhatják anélkül, hogy tudnák biztonságban földet érhetnek a túloldalon. Ez súlyos sérüléssel, de akár elhalálozással is járhat.

A védőhálók több verzióban kaphatók. Vannak

  • átlátszó, tartós monofil fonalból készült hálók
  • és fekete, tartós poletilén hálók fém szálakkal erősítve, amelyek a harapásoknak is ellenállnak.

Jó tudni, hogy a sötét színű hálókon az állatok jobban keresztül látnak, mint a világos hálókon

A szövés egységek minden hálón, 3 x 3 cm méretű, aminek köszönhetően a kisállatok esetében is használhatóak. Időjárásállóak, ellenállnak az UV sugaraknak és a biztonsági csomóknak hála csúszásmentesek.

A termék tartalmazza a hálók rögzítéséhez szükséges csavarokat. Azonban, ha speciális körülmények között kell felszerelned a hálót, akkor ehhez biztosan megtalálod a megfelelő eszközöket bármely barkács vagy ezermester boltban.

Annak érdekében, hogy a macskád kint tartózkodása a háló által biztosított, védett környezetben egyben élvezetes és érdekes is legyen, ajánlott egy emelvény elhelyezése. Innen a cica meg tudja figyelni a környezetét. Amennyiben hosszabb ideig tartózkodik kint, fontos, hogy egy menedéket is biztosítsunk az időjárási elemek ellen és természetesen itatót szomjúság esetére. Az állat számára jó időtöltést biztosíthat egy kaparófa, így biztosan nem fog unatkozni a cica.


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13