A nyers etetés egyszerű, de nagyszerű alternatívája: a fagyasztva szárított táp

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy mi ez a nagy felhajtás és őrület a fagyasztott szárítási eljárással készült jutalomfalatokkal és tápokkal kapcsolatban. Ez is csak egy újabb hóbort lenne?

Kutya fagyasztva szárított eljárással készült Orijen jutalomfalattal

A fagyasztva szárított tápokkal való etetés valójában egy egyszerű, de nagyszerű alternatíva ahhoz, hogy megismertesd kutyáddal a nyers etetés előnyeit, mindezt a nyers ételek elkészítésére fordított plusz idő és energia nélkül. Amennyiben korábban már fontolgattad a nyers etetésre való áttérést, azonban időd mégsem tette ezt lehetővé, a fagyasztva szárított tápok egyike kitűnő választás lehet részedről. Ezeket a tápokat alkalmazva kutyád minden, számára szükséges tápanyagot megkaphat anélkül, hogy neked plusz munkád lenne az eleség előkészítésével. De lássuk csak, hogy mi is ez pontosan.

Fagyasztva szárított eljárással készült kutyatáp

A fagyasztva szárított tápok tulajdonképpen a fagyasztott ételek tartós, szárított verziói. A fagyasztott ételekkel ellentétben viszont ezt nem kell a hűtőben tartanod ahhoz, hogy friss maradjon, éppen ezért sokkal praktikusabb a tárolása és egyszerűbb az etetése. Továbbá mivel ezekből a tápokból minden nedvesség el lett távolítva, ezért jóval kevesebb helyet is foglalnak.

Ezeknek az eleségeknek az előállításánál a gyorsfagyasztásos technológiáját alkalmazzák, ezáltal nem szükséges ráadás vizet hozzáadniuk, mint ahogy azt egy sima fagyasztásos eljárásnál tennék. Nemcsak hozzáadott vizet, de hőt sem használnak a gyártás során, így megelőzve, hogy bármilyen értékes esszenciális vitamin, ásványi anyag, enzim vagy tápanyag "kifőjön" a tápból.

A nyers fehérjét tartalmazó táp segít az optimális mennyiségű aminosavak előállításban és elegendő mennyiségű kálciumot biztosít az egészséges és erős fogazat kialakításához és megtartásához. Ez az eljárás viszont nem csak azt teszi lehetővé, hogy kutyád minden energia és tápanyag szükséglete ki legyen elégítve, hanem bizony ínycsiklandóan finom falatokat is jelent, amit kutyád biztosan meg fog hálálni. A kiváló tápanyag összetétel mellett megemlítendő még ennek velejáró előnye is, ami nem más, mint a kitűnő hasznosulás és könnyű felszívódás, ami nem mellesleg kutyád végtermékének méretbeli csökkenéséhez is vezet.

A fagyasztva szárított tápok fogyasztáshoz való előkészítése rendkívül kis időt és energiát vesz igénybe. Mindössze annyi a teendőd, hogy visszaadd annak nedvességtartalmát, tehát összekeverd egy kis mennyiségű vízzel. Csak néhány perc, míg a táp visszanyeri nedvességtartalmát és máris felszolgálhatod ezt a rendkívül ízletes és egészséges ételt türelmetlenkedő kedvencednek. Meglátod, imádni fogja.

Ezt a típusú tápot adhatod kutyádnak állandó, mindennapi eleségként, megbolondíthatod vele száraz, vagy nedves tápját, de akár a nyers etetésre való átállásnál is segítségedre lehet.

Most, hogy már a fagyasztva szárított tápok szakértője lettél, nincs más hátra, minthogy megtaláld a legjobbat és legmegfelelőbbet kutyád számára. Válogass kedvedre az Okosgazdi fagyasztva szárított táp és jutalomfalat választékából kutyádnak vagy macskádnak!


Hozzászólások (1)

  • Kata

    Érdekes cikk volt, köszönöm szépen :) Szívesen olvasnék bővebben a nyers etetésről is itt az Okosgazdin. Megnéztem az ajánlott tápokat, nem olcsó, főleg egy nagyobb testű kutyus esetén, de minden bizonnyal remek minőségű eledel és mindent biztosít a kutyák számára.

    2017. 06. 19. 09:15Válasz a hozzászólónak

    Oszd meg a véleményed!

    Utoljára módosítva: 2024.02.13