A HDR Not Just Run szezonnyitó futamán egy zöldebb jövőért futnak a résztvevők

Elindult az online nevezés a Hard Dog Race szezonnyitó rendezvényére, a Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futamra. A március 14-én, Dunaújvárosban megrendezésre kerülő verseny egy mindenkit érintő projekt támogatását tűzte ki célul, mely hozzájárul egy zöldebb, élhetőbb jövőhöz!

Hard Dog Race

A Hard Dog Race évek óta töretlen lendülettel hozza össze a kutyák és a futás szerelmeseit felejthetetlen terep- és épített akadályokkal tűzdelt versenyeken, melyek ma már átlépték az ország határait. 2019 óta Csehországban, Németországban és Lengyelországban is rajthoz állnak a négylábú és kétlábú versenyzők Európa legnagyobb kutyás sporteseményén.

Hat láb, két szív, egy büszkeség

Bár a Hard Dog Race neve egyet jelent a kutyás akadályfutással, a verseny szellemiségéhez méltóan a szezont idén is egy akadályok nélküli futással indítják a szervezők, ahol a fókusz a jótékonyságra, egy nemes cél támogatására irányul. A Not Just Run futamon bár „csak” futnak a résztvevők és nem teljesítenek akadályokat, minden lépésüknek komoly tétje van. A versenyzők nevezési díjuk egy részével egy-egy jó ügyet, nonprofit szervezetet vagy alapítványt támogatnak. Tavaly minden nevező egy menhely számára nyújtott segítséget a versenytáv teljesítésével, idén a szervezők egy nagyon aktuális, jelenünket és jövőnket is extrém módon befolyásoló téma mellett tették le voksukat.

Hard Dog Race

Hat láb, két szív, egy FA

A 2020-as Not Just Run a 10 millió Fa projektet támogatja, hogy unokáinknak és azok kutyáinak is legyen hol hűsölniük, friss levegőt szívniuk és erdőben kirándulniuk. A projekt célja, hogy a legrövidebb időn belül tíz millió fát ültessen egy környezettudatos közösség segítségével Magyarországon. A Hard Dog Race Not Just Run futamának minden résztvevője egy-egy fa ültetésével járul hozzá a nemes célhoz, mely mindannyiunk közös érdeke. A HDR csapat nem áll meg az adományozásnál, a versenyt követően tevékenyen is részt vesz a HDR fák elültetésében, a 10 millió fa szakembereinek segítségével.

A Not Just Run helyszíne ezúttal Dunaújváros, ahol nagy szeretettel fogadták a verseny ötletét, tökéletes helyszínt biztosítanak a lebonyolításhoz, a versenypályán kívül igazi piknik hangulattal és családi nappal várják a látogatókat. A HDR Önzetlenül partnerei (nonprofit kutyás szervezetek, menhelyek, állatmentők) és az esemény támogatói színes programokkal, bemutatókkal, kutyás felszerelésekkel és sporteszközökkel várnak mindenkit. A HDR Shop pedig megújult, a Not Just Run versenyre dedikált relikviákkal várja a verseny szerelmeseit.

A HDR Not Just Run versenyen

  • felnőtt,
  • junior és
  • csapat

kategóriában lehet nevezni.

A felnőtt futamok hossza 6 km, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 2 km.

3

Egyik távon sincs szintidő, így kezdők és hobbifutók jelentkezését is várják, hiszen saját tempójában mindenki képes teljesíteni a távot, a büszkeség és egy zöldebb jövő érdekében. A szervezők azonban idén is felhívják a figyelmet arra, hogy csak teljesen egészséges, a távot örömmel teljesíteni képes kutyával álljon rajthoz minden gazdi. A helyszínen minden kutya állatorvosi ellenőrzésen esik át, hiszen a HDR egyik legfontosabb alapelve, hogy a kutya érdeke és egészsége a legfontosabb. A Hard Dog Race Önzetlen Nyelvlógatás programjának keretén belül minden futamon kiemelt helyet kapnak a kutyákkal foglalkozó nonprofit szervezetek (menhely, fajtamentő, állatmentő, mentőkutyás, terápiás kutyás), akiknek kedvezményes indulási feltételeket biztosítanak a szervezők.

Hard Dog Race Not Just Run: 2020. március 14., 8.00 óra

Helyszín: Dunaújváros

Nevezési  feltételek, versenyszabályzat

Néhány további fotó a korábbi HDR versenyekről:

Hard Dog Race

Hard Dog Race

10

Hard Dog Race


Hozzászólások 

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13