A Hard Dog Race Base eddigi legkeményebb és legsikeresebb futamára került sor

2018. április 28-án került megrendezésre Piliscséven a Hard Dog Race Base futam, mely az eddigi futamok legnagyobb mezőnyével, 1360 nevezővel és kutyával indult el. Azt már a verseny előtt tudták a rendezők, hogy rekordszámú résztvevő lesz, így a felkészülés is eszerint zajlott, tehát a nagy létszám nem okozott semmilyen fennakadást a lebonyolításban.

Hard Dog Race Base  Piliscséve  1

A Hard Dog Race Base az első és ez idáig egyetlen kutyás akadályfutó verseny Európában, ahol a versenyzők kutyájukkal teljesítenek egy 6 km hosszú pályát 16 akadállyal megfűszerezve. Az akadályokat a versenyzők nem ismerik előre, a soron következő feladattal a futás során találkoznak először a résztvevők, melyek idén is kalandosak és változatosak voltak.

Hard Dog Race Base  Piliscséve  2

A már klasszikusnak számító vizesárok átkelés mellett épített emelvényeken, szűk járatokon, felfüggesztett gumik között kellett átverekedniük magukat a versenyzőknek. Minden akadálynál versenybírók figyelték a versenyszabályzat szigorú betartását, mely elsősorban a kutyák védelmére helyezte a hangsúlyt.

Hard Dog Race Base  Piliscséve  3

A versenyen való részvétel nem igényelt sportolói múltat és hosszas felkészülést így a mezőny színes és vegyes volt. Idős, fiatal, kistestű és óriástestű kutyák egyaránt megtalálhatóak voltak az indulók között, mely hűen tükrözi az alapító, Púza András törekvését és küldetését: ezt az élményt mindenkinek szeretné átadni.  A befutón áthaladó gazdik és kutyák elégedett, boldog és büszke arcát látva a Hard Dog Race Base idei futama is teljesítette küldetését: együtt mozdult hat láb és együtt dobbant két szív! A közös büszkeség pedig örökre megmarad, amit egy éremmel együtt vihetett haza gazdi és kutya. Igen, a kutyák is saját érmet kaptak a verseny teljesítéséért :)

Hard Dog Race Base  Piliscséve  11

Hat láb, két szív, egy büszkeség!

A távot segítséggel induló versenyzők is teljesítették. Egy látássérült hölgy kísérővel futotta végig a versenyt, egy gazdi pedig teljesen vak kutyájával indult el a pálya legyőzésére. Az ő teljesítményük mutatja igazán, hogy kitartással és elhivatottsággal minden akadály legyőzhető.

Idén először az Önzetlen Nyelvlógatás futamon az állatvédelemmel, állatmentéssel foglalkozó szervezetek is összemérhették erejüket.  A támogatók segítségével olyan nyereményekért folyt a harc, mely nagyban segíti a nyertes csapat munkáját.

A verseny napján reggel 9 órától délután 5 óráig folyamatosan indultak a futamok, a pályán így soha nem volt torlódás, a verseny zökkenőmentesen és gördülékenyen zajlott. A résztvevőket a kibővült fesztiválterületen kutyamosó, fizioterápiás bemutató, bemelegítő, önkéntes szervezetek kitelepülései, állatorvosi tanácsadás várta, valamint a befutót követő sátorsorban felszerelések ésjátékok, futófelszerelések és cipők között lehetett válogatni.

A versenyen összesen 4 kategóriában (egyéni férfi, egyéni női, csapat, Önzetlen Nyelvlógatás) hirdettek nyertest és további 10 különdíjat is kiosztottak a résztvevőknek, így a büszkeségen túl a nyertesek értékes és hasznos ajándékokkal is gazdagabbak lettek.

A Hard Dog Race Base 2018. legjobbjai:

 • Női egyéni: Berčíková Nikola, Tyr kutyájával (idő: 30:39)
 • Férfi egyéni: Egervári Gábor és kutyája, Disney (idő 29:02)
 • Csapat: Ürömi Menhely 1. helyezett csapat
 • Önzetlen Nyelvlógatás: Ürömi Menhely 1. helyezett csapat

Hard Dog Race Base  Piliscséve  8

A Piliscséven megrendezett verseny után a Hard Dog Race csapata nem sokat pihent, hiszen május 12-én Lengyelországban került megrendezésre a futam, ahol más terepen ugyan, de hasonló akadályokkal és ugyanolyan profi szervezéssel várták a résztvevőket, mint hazánkban.

Szeptemberben pedig jön Piliscsévén a Hard Dog Race Wilde futam, mely egy 12 km-es pályán, 24 akadállyal várja a kutyás kalandorokat!

További fotók a versenyről alább tekinthetőek meg:

Hard Dog Race Base  Piliscséve  7

Hard Dog Race Base  Piliscséve  6

Hard Dog Race Base  Piliscséve  4

Hard Dog Race Base  Piliscséve  9


Hozzászólások (2)

Oszd meg a véleményed!