JBL PhosEx ultra szűrőanyag, foszfát eltávolítására

5 290Ft
KosárbaBetöltés alatt...
A JBL PhosEx Ultra megakadályozza illetve megszünteti a nemkívánatos alganövekedést. A magas foszfáttartalom már 24 órán belül jelentősen csökken.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

200 liter édes vízben illetve 100 liter tengervízben 5-6 hónapig használható.

Minden használatban lévő szűrőanyag tartóval rendelkező külső szűrőben használható.

Nem ad le alumíniumot vagy más nem kívánatos anyagot

Használat: Az első használat előtt a szűrőanyagot a hálós tasakkal együtt folyóvízben röviden öblítsük át, hogy eltávolítsuk az esetleges porlerakódást. Helyezzük be a PhosEx Ultra-t tasakkal a szűrőbe két szűrőréteg közé, ügyeljünk arra, hogy előtte és utána is kb. 3-4 cm erős szűrővatta (JBL Symec) legyen. Így a JBL PhosEx Ultra-t megvédjük a nemkívánatos szennyeződésektől, valamint megakadályozzuk, hogy egy esetleges porréteg az akváriumba kerüljön.

A 10 mg/ liter foszfáttartalmat rövid időn belül 1 mg/ liter alá csökkenti. Ha növekvő foszfáttartalmat észlelünk, cseréljük ki a JBL PhosEx Ultra-t egy újra.

Tanácsok: Az optimális hatás eléréséhez a JBL PhosEx Ultra-t a szűrőben lassú vízáramban helyezzük el. Ezt elérhetjük úgy, ha a kereskedelmi forgalomban lévő motoros külső szűrő (JBL Cristal Profi, stb…,) kimeneti oldalán az átfolyást egy zárócsappal kb. a felére csökkentjük. Jelentősen jobb eredményeket érhetünk el, ha a PhosEx Ultra-t biológiai lassú szűrőben vagy egy második szűrőben használjuk, amelyet a főszűrőről ágaztatunk le a főszűrő vízmennyiségének kb. 10%-ával. Ha nem lassítjuk a vízáramot, akkor a foszfáttartalom lassabb csökkenésére számíthatunk. A JBL PhosEx Ultra használata kezdetben a pH és a KH értékek kisebb emelkedését okozhatja. Ezért fokozott elővigyázatossággal alkalmazzuk lágy vízben és 7-es pH érték alatt.

Súly: 0,34 kg

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.